-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Višta ar kiaušinis“ receptas: baltymų gausi pica su paukštiena

Picą galėčiau valgyti kasdien – tai kaip Supermenui kriptonitas! Nesakau, kad pica yra blogas maistas, tai tiesiog mažiau vertingas mūsų kūnui pasirinkimas. Būtent dėl to vis ieškau sveikesnių alternatyvų ir manau, kad radau geriausią variantą. Bandžiau ir picos padą iš brokolio, skanu, bet ne taip kaip šis, tad brokolio picos padas jau pamirštas, o ir vargo su juo daugiau.⠀
Baltymų gausi pica su paukštiena
Baltymų gausi pica su paukštiena / Tinklaraštininkės nuotr.

Šios mano siūlomos picos sudėtis (su visais priedais ant viršaus!) yra puiki – tik 4 g angliavandenių, 10 g riebalų ir 35 g baltymų (100 g), tad skanauti jos ir vakarienei tikrai galima!

Ingredientai (2 picoms):

  • 240 g kiaušinio baltymų;
  • 30 g kokosų miltų;⠀
  • druskos;
  • česnako;
  • pipirų;⠀
  • kokosų aliejaus (kepimui).⠀

pagardai viršui:

  • 100 g šaltai rūkytos kalakutienos filė (arba keptos vištienos filė); ⠀
  • 60 g sūrio (neriebaus, lengvo); ⠀
  • kitų mėgstamų priedų pagal skonį: pievagrybių, pomidorų, Chalapos paprikų, saulėje džiovintų pomidorų ir pan.;
  • trintų pomidorų padažo;
  • pomidorų pastos;
  • aitriųjų paprikų pastos.

Gaminimas:

1. Kiaušinio baltymus, miltus ir prieskonius išsukti iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų (bet neplakti!).

2. Įkaitinti keptuvę su trupučiu kokosų aliejaus.⠀

3. Padalyti tešlą į dvi dalis. Supilti į įkaitintą keptuvę, tešlą paskirstant kaip kepant lietinius blynus. Uždengti dangčiu, kepti 5 min.⠀Po 5 min. atidengti keptuvę, patepti viršų kokosų aliejumi, apversti, uždengti dangčiu ir vėl kepti 5 min.⠀Iškepus išimti. Lygiai taip pat iškepti ir antrąjį picos padą.

4. Paruošti padažą. Aš jį sumaišiau iš trintų pomidorų padažo, aitriųjų paprikų pastos, pomidorų pastos (ragaukite ir reguliuokite pagal savo skonį).

5. Apibarstyti padažu pateptus padus sūriu, išdėlioti likusius ingredientus ir dėti į iki 190°C temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepti, kol išsilydys sūris.

Patarimas: picos padą stenkitės gaminti kuo plonesnį, kad nebūtų storas kaip bandelė.

Tinklaraštininkės nuotr. /Baltymų gausi pica su paukštiena
Tinklaraštininkės nuotr. /Baltymų gausi pica su paukštiena

Višta ar kiaušinis? Tikriausiai tai dažniausi sportuojančiųjų pasirinkimai. Tačiau aš noriu parodyti, kokia įvairi gali būti mityba, – svarbu balansas! O ir sveiki, subalansuoti patiekalai yra labai skanūs!

Sekite mane instagrame: vista_ar_kiausinis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius