Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 12 25

11 idėjų, ką veikti prie švenčių stalo

Kad šventinis pasisėdėjimas prie stalo neprailgtų, paįvairinkite jį užsiėmimais. Galite išsitraukti stalo žaidimų arba galite pasinaudoti tuo, ką turite, sugalvoti įvairiausių užduočių, prizų ir staigmenų – visa tai namus pripildys nuoširdaus juoko.
Šeima švenčia Kalėdas
Šeima švenčia Kalėdas / 123RF.com nuotr.

Pateikiame 11 idėjų, kaip paįvairinti savo šventinius susibūrimus.

Suraskite, ko trūksta ant eglutės. Vienas žmogus atidžiai apžiūri ant eglutės ar šakos kabančius žaisliukus ir išeina iš kambario. Kiti tuo metu vieną ar kelis žaisliukus nukabina. Grįžęs žaidimo dalyvis turi prisiminti, kokio žaisliuko trūksta. Jeigu jam sunkiai sekasi, kiti gali šiek tiek padėti užuominomis.

Visi kartu sukurkite eilėraštį. Kiekvienas gauna po vieną lapą, jo viršuje parašo dvi kalėdinio eilėraščio eilutes, užlenkia lapą paslėpdamas jas ir perduoda kitam. Kai visi lapai apeina ratą, sukurti eilėraščiai perskaitomi. Jeigu žaidžia mažiau žmonių, gali užtekti ir vieno eilėraščio. Juoko dozė – garantuota.

Atspėkite, kas kojinėje. Kojinėje arba nepermatomame maišelyje paslepiamas koks nors daiktas. Žaidimo dalyviai, įkišę ranką, paeiliui jį apčiupinėja ir turi atspėti, kas tai. Žmogus, atspėjęs daiktą arba esantis arčiausiai tiesos, gauna šį daiktą dovanų. Jei atspėjo keli žmonės, laimėtojas renkamas burtų keliu.

Atspėkite, kokia šalis. Žaidimo metu vardijami įvairūs kalėdiniai papročiai ir reikia atspėti, kurioje šalyje jie paplitę. Tiesa, šiam žaidimui reikia pasiruošti iš anksto – susirinkti informaciją apie keistesnius Kalėdų papročius.

Užrašykite norą. Ant lapelio užrašykite savo svajones ar norus ateinantiems metams ir pakabinkite ant eglės. Vėliau juos saugiai padėkite ir saugokite iki kitų metų – bus labai įdomu patikrinti, ar pavyko savo norus įgyvendinti.

Lavinkite atmintį. Dėžutėje ar ant padėklo išdėliokite pasirinktą skaičių daiktų. Leiskite žaidimo dalyviams į juos žiūrėti 20–30 sekundžių, tuomet, jiems nematant, paimkite vieną daiktą. Kiti turi pasakyti, koks daiktas dingęs. Taip pat galima duoti užduotį nežiūrint išvardyti visus daiktus.

Sugedęs telefonas. Ko gera, tai visiems žinomas žaidimas, kurį gali žaisti visi. Tereikia susėsti ratu. Pirmasis sugalvoja sudėtingą žodį ir jį į ausį pasako šalia sėdinčiam. Šis išgirstą žodį perduoda kitam, kol žodis pasiekia paskutinįjį. Tuomet jis pasakomas garsiai. Kad nenutoltumėte nuo kalėdinės tematikos, galvokite su Kalėdomis susijusius žodžius.

Kalėdinis protmūšis. Iš anksto paruoškite įvairiausių klausimų apie Kalėdas ir jų tradicijas. Pavyzdžiui, kada prasideda ir baigiasi advento laikotarpis, kokios yra populiariausios kalėdinės spalvos, kiek patiekalų turi būti ant Kūčių vakarienės stalo ir pan. Užduokite klausimą ir pirmasis pakėlęs ranką gauna teisę atsakyti. Rezultatus kur nors žymėkitės.

Suvaidinkite žodį. Susiskirsčius poromis traukiamas lapelis su užrašytu žodžiu, kurį reikia suvaidinti, o kiti turi atspėti, koks tai žodis. Vaidinant negalima kalbėti ir leisti jokių garsų.

Kas aš? Kiekvienas užrašo ant lapelio visiems gerai žinomo garsaus asmens ar personažo vardą. Lapeliai sumaišomi ir kiekvienas iš krūvos traukia po lapelį ir nežiūrėdamas užsiklijuoja jį ant kaktos taip, kad matytų visi kiti. Paeiliui vieni kitiems žaidėjai užduoda klausimus, į kuriuos galima atsakyti tik „taip“ arba „ne“, ir kiekvienas turi greičiau atspėti, kokia įžymybė (ar personažas) yra.

Judrus žaidimas su virve. Šis žaidimas tikrai privers visus pajudėti. Pro dviejų žmonių laikomą virvutę turi praeiti visi vakarėlio dalyviai. Kiekvieną kartą virvutė nuleidžiama vis žemiau. Lendantieji negali naudotis rankomis ir negali nė viena kūno dalimi paliesti virvutės. Kad sukurtumėte šventiškesnę nuotaiką, ant virvutės prikabinkite varpelių, kurie palietus virvę skambės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius