Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 06

3 vienmetės gėlės, kurias galite auginti šiais metais

Daugelis auginančių gėles sako, kad daugiametės gėlės yra geriausias pasirinkimas, ir jie neklysta. Daugiametės gėlės džiugina kiekvienais metais, o ir priežiūra, susikūrus gerai apgalvotą gėlyną, yra minimali.
Dailieji šalavijai
Dailieji šalavijai / 123RF.com nuotr.

Tačiau vienmetės gėlės gali tapti puikiu pasirinkimu tiems, kurie nori paįvairinti savo gėlyną, o galbūt dar nėra apsisprendę, kokias daugiametes gėles norėtų auginti. Pasidalinsiu savo kelerių metų atradimais, kurie man paliko įspūdį dėl savo auginimo paprastumo.

Vienmečių augalų yra tikrai daug, jų pasirinkimas platus, tad kiekvienas gali atrasti tai, kas jam tinka ir patinka labiausiai. Šios trys vienmetės gėlės yra ne tik spalvingos, lengvai auginamos, bet ir kelios jų apsupa nuostabiais aromatais bei žydi net ir įpusėjus rudeniui. Tai ir buvo mano prioritetai, tad galbūt šios gėlės ras vietą ir jūsų gėlyne?

1.

Dailusis šalavijas

123RF.com nuotr./Dailusis šalavijas
123RF.com nuotr./Dailusis šalavijas

Dailusis šalavijas žavi savo nuostabiomis ir ryškiomis spalvomis – rožinė, violetinė ir balta sukuria tikrai nuostabų vaizdą. Tiesa, baltos spalvos šalavijas dailiau atrodo nuotraukose nei realybėje, tad norintys ryškesnio efekto gali išmėginti margalapes karpažoles.

Dailiuosius šalavijus galite daiginti, tačiau tai nėra būtina – jie itin greitai sudygsta ir dirvoje. Pasisėję šias gėles vieną kartą, džiaugsitės jomis kasmet, nes jos pasisėja pačios – sudygsta net tarp trinkelių.

Dar vienas puikus šių augalų privalumas – jie labai ilgai išlaiko savo ryškias spalvas – iki pat rudens. Nesusimaišykite – ryškūs jų lapeliai iš pradžių gali atrodyti kaip žiedai, tačiau tai pažiedlapiai, užgožiantys žiedus, kurie nėra tokie išvaizdūs. Jeigu norite spalvų jūros, tikrai galite išmėginti šias gėles, kurių aukštis pasiekia 50–60 centimetrų. Jos puikiai augs saulėtoje vietoje.

Kam tinka auginti? Mėgstantiems spalvingas gėlės, kurios nereikalauja rūpesčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius