Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 02

8 klausimai atskleis, ar jūsų santykiai laimingi

Užduokite sau šiuos klausimus, kad įvertintumėte savo santykius ir žinotumėte, ar einate teisingu keliu.
Pora miegamajame.
Pora miegamajame. / Fotolia nuotr.

1. Kaip jūs leidžiate laiką kartu?

Sveikuose santykiuose žmonės turi asmeninę erdvę, laiką, kurį praleidžia atskirai nuo mylimųjų, savo pomėgius, draugus. Nuolatinis noras būti kartu tiek dieną, tiek naktį dažniausiai nėra sveikų santykių ženklas. Jeigu manote, kad jūsų gyvenimas baigtas, kai nesate kartu, tai nėra meilė – tai egoizmo išraiška.

2. Kuris santykiuose svarbiausias?

Santykiuose neturėtų būti svarbiausio žmogaus – jūs esate visuma, todėl turėtumėte jaustis lygūs. Jeigu kuris nors bando visais įmanomais būdais dominuoti, tai neigiamai paveikia tiek santykius, tiek jūsų abiejų psichologinį nusiteikimą.

3. Kaip jūs sprendžiate konfliktus?

Konstruktyvios diskusijos sveikuose santykiuose padeda tobulėti, geriau suprasti vienas kitą, įsijausti į situaciją. Tačiau jeigu bet koks nesutarimas virsta galingu skandalu, tuomet reikia kažką keisti – kalbėtis, aiškintis, kodėl vienas kito nenorite girdėti. Agresyvus nusiteikimas ir nuolatiniai konfliktai išsekina.

4. Ar jūs keičiatės?

Santykiuose nėra blogai keistis, netgi atvirkščiai. Judėjimas į priekį, tobulėjimas – tai geras ženklas. Labai gerai, kai vienas iš kito mokotės ir keičiatės drauge. Jeigu stovite vietoje ir nemanote, kad reikia tobulėti, tuomet tokia stagnacija priveda prie degradacijos.

5. Ar jūsų nuomonės sutampa?

Jos neturi sutapti visais įmanomais klausimais, tačiau pagrindiniais ir principiniais – taip. Tarkime, santuokos, vaikų, religijos, etikos klausimai labai svarbūs kuriant santykius ir laimę drauge. Ar galėsite priimti vienas kitą, jeigu kardinaliai išsiskiria jūsų nuomonės? Pasvarstykite.

6. Ar jūs pasitikite vienas kitu?

Pasitikėjimas vienas kitu – būtinas, jeigu norite tvirtų santykių. Jeigu nesugebate tikėti ir vienas kitu pasitikėti, nuolat sekate partnerį, įtarinėjate ir kitaip persekiojate, santykiai ilgai nesitęs. Vienam iš jūsų tokiame toksiškame bendravime pasidarys per mažai erdvės ir laisvės.

7. Kaip vertinate vienas kito sėkmę?

Džiaugiatės, o gal jaučiate pavydo dvelksmą? Pastaruoju atveju verta pagalvoti, kodėl taip jaučiatės, kodėl jus užlieja neigiami jausmai ir potyriai, kodėl savo partnerio sėkmę priimate apsupti neigiamų emocijų.

8. Ar norite pakeisti vienas kitą?

Niekada nepakeisite partnerio, jeigu jis to pats nenorės. Visi bandymai tik atsimuš į sieną, o rezultato nesulauksite, todėl kad norėdami pakeisti žmogų, jūs turite atlikti milžinišką darbą ir žinoti, ar tikrai to reikia. Jeigu nesugebate priimti žmogaus tokio, koks jis yra, galbūt jums lemta atrasti laimę su kitu?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius