-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 06

Akvilės vonios kambario remontas: tik viena detalė šią namų erdvę pakeitė neatpažįstamai

Akvilė Babrauskė pasakoja, kad didžiausias malonumas po darbų pasinerti į jaukių namų kūrimą. „Tai man labai artima – domiuosi, kaip sukurti stilingą ir akiai malonią aplinką, tad nusprendžiau tuo dalintis ir savo „Instagram“ puslapyje“, – sako ji.
Vonia prieš ir po
Vonia prieš ir po (kairėje) / Asmeninio archyvo nuotr.

Socialinėje platformoje pasidalinusi savo vonios kambario pokyčiais, Akvilė sulaukė palaikymo ir komplimentų. Pasirodo, vos vienos detalės – plytelių – pasikeitimas gali sukurti visiškai kitokį interjerą.

15min GYVENIMO pašnekovė sako, kad vonia jai ilgą laiką badė akis – oranžinė spalva nederėjo prie naujai sukurto interjero, vonios kambaryje moteris jautėsi nekaip.

„Viskas prasidėjo nuo to, kad vieną dieną tiesiog neiškenčiau ir nusprendžiau, kad metas atnaujinti vonios kambarį – supratau, kad jau nebegaliu gyventi su tomis oranžinėmis plytelėmis.

Mano vyras tuo metu buvo išvykęs, o aš pasiryžau perdažyti plyteles. Buvau mačiusi ne viename puslapyje, kaip atrodo „prieš ir po“ variantai, todėl maniau, kad rezultatas bus puikus. Deja, realybėje viskas kitaip – dažyti sekėsi sunkiai, o ir galiausiai supratau, kad nieko nebus – vaizdas buvo pigus, nepatrauklus akiai ir netolygus, viskas buvo daug blogiau negu buvo prieš tai.

Pastebėjau ir tai, kad nudažytos plytelės atrodė labai pažeidžiamos – atrodė perbrauksi kuo nors, ir jos susibraižys“, – dabar su šypsena savo bandymus prisimena Akvilė.

Sunkiausia – surasti meistrą

Pašnekovė sako, kad apsisprendusiems daryti vonios remontą, kai patys jau gyvena namuose, kuriuose bus daromas remontas, reikės apsišarvuoti kantrybe.

„Kurį laiką pagyventi be vonios kambario yra iššūkis. O ir surasti meistrą, kuris užsiimtų tuo, buvo labai sudėtinga. Visi meistrai nori ateiti dirbti į tokias patalpas, kuriose tuščia ir įrenginėjama nuo nulio. Niekas nenori imtis to juodo darbo, daužyti senas plyteles, nes tai nėra lengva. Nesvarbu, kad už tai moki pinigus“, – sako Akvilė.

Ji priduria, jog dažnai meistrai pasako vienokį terminą, per kurį žada atlikti darbus, tačiau realybė tokia, kad remontas užtrunka. Pavyzdžiui, jų šeimai vietoj dviejų savaičių teko laukti net šešias. „Su tuo taip pat reikia susitaikyti, retai kada meistrai viską atlieka laikydamiesi sutarto termino“, – juokiasi Akvilė.

Viziją, koks bus 7,6 kv. m vonios kambarys, Akvilė turėjo jau seniai ir stengėsi spalvas derinti prie visų namų interjero.

„Mūsų namuose dominuoja balta, pilka spalvos, medžio detalės, todėl ir plyteles rinkausi taip, kad derėtų, būtų vientisas vaizdas.

Man, pavyzdžiui, labai patinka betonas ir pilki atspalviai, bet vien tik jie vonioje būtų sukūrę pernelyg šaltą, sunkią atmosferą. Todėl derinys su medžio imitacijos plytelėmis buvo puikus pasirinkimas, suteikęs šilumos ir jaukumo“, – sako pašnekovė.

Asmeninio archyvo nuotr. /Vonia po atnaujinimo
Asmeninio archyvo nuotr. /Vonia po atnaujinimo

Tvarus sprendimas – ankstesni baldai puikiai derėjo prie naujų plytelių

Akvilė sako, kad vonioje keitėsi tik plytelės, kadangi jie su vyru nusprendė pasilikti anksčiau buvusius baldus. Žinoma, tai kiek apsunkino darbą, tačiau puikiai įtiko naujam interjerui, nors Akvilė iš pradžių ir jaudinosi, ar tamsios spalvos tiks.

„Be to, nenorėjome pernelyg išlaidauti. Remontas kainavo apie 2500 eurų, o jeigu būtume keitę baldus, vonią ir kitus dalykus, manau, suma būtų mažiausiai padvigubėjusi“, – sako Akvilė.

Šiandien pašnekovė sako, kad jos vonia yra tokia, kokios ji ir norėjo, be to, jaukumą padėjo sukurti ir interjero, dekoro detalės, tad vaizdas – jaukus ir įkvepiantis.

Asmeninio archyvo nuotr. /Vonios dekoras
Asmeninio archyvo nuotr. /Vonios dekoras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius