Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 23

Baltut baltutėlė: 5 būdai greitai iššveisti vonią

Arba dušą. Kalkių nuosėdos, vandens žymės ant dušo sienelių, maudymosi priemonių, šampūno likučiai – visa tai pašalinti ne taip paprasta. O juk maudytis tviskančioje vonioje arba duše – vienas malonumas. Kokiais patarimais galite pasinaudoti?
Vonios kambarys
Vonios kambarys / Vida Press nuotr.

1 būdas

Jums reikės valgomosios sodos ir indų ploviklio, taip pat – eterinio aliejaus, jeigu norite malonaus kvapo. Sumaišykite 1 valg. š. sodos, 1 valg. š. indų ploviklio, įlašinkite kelis lašus mėgstamo eterinio aliejaus ir gauta mase padenkite dėmes. Palikite 10–15 minučių, o praėjus nurodytam laikui – nušveiskite kempinėle ir nuplaukite vandeniu.

2 būdas

Jums reikės valgomosios sodos ir acto. Sumaišykite po 6 valg. š. įprastos valgomosios ir skalbiamosios sodos. Įpilkite vandens ir permaišykite iki tirštos konsistencijos. Padenkite gauta pasta vonią ir kuriam laikui palikite. Paskui apipurkškite actu ir nušveiskite. Vėliau perplaukite vandeniu.

3 būdas

Jums reikės valgomosios sodos ir citrinos rūgšties. Valgomąja soda padenkite vonią ir ją nušveiskite. Tuomet paimkite citrinos rūgšties ir ja padengę vonią toliau šveiskite. Geriausia ant vonios sienelių palikti sodos ir citrinos rūgšties masę 20–30 minučių, kad efektas būtų didesnis, o paskui nuplauti karštu vandeniu.

4 būdas

Paprasčiausias actas (arba citrinų rūgštis). Jeigu renkatės actą, suvilgykite juo popierines servetėles ir jomis padenkite vonią. Palikite 3–5 valandoms. Paskui gerai nuplaukite vandeniu – toks būdas turėtų gerokai ją pašviesinti.

Jeigu renkatės citrinų rūgštį, paruoškite tirpalą – 0,5 l vandens reikia 2 valg. š. citrinų rūgšties. Gautu tirpalu (geriausia pasitelkiant kempinėlę) padenkite vonios sieneles ir palikite pusvalandžiui. Vėliau nuplaukite vandeniu.

5 būdas

Jums reikės garstyčių miltelių. Galite naudoti tik garstyčių miltelius arba sumaišyti 3 dalis garstyčių miltelių ir 1 dalį valgomosios sodos. Įpilkite vandens, kad gautumėte tirštą kreminę konsistenciją ir naudokite priemones voniai šveisti.

Tiesa, prieš plaudami vonią įsitikinkite, kad naudojamos priemonės, įvairios šveitimo kempinėlės nepakenks jos paviršiui, todėl rekomenduojama pasitarti su specialistu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius