Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 03

Efektyvūs būdai, padėsiantys išvengti vaisinių muselių antplūdžio

Vaisinių muselių išties gausu šiltuoju metų laiku, kai su malonumu raškome pirmojo derliaus vaisius ir daržoves. Erzinantis muselių spiečius mėgsta atsirasti šalia dubens su vaisiais ar įsikurti šiukšlių dėžėje. Kaip jų atsikratyti paprastais ir natūraliais būdais? Štai keli greiti ir naudingi patarimai.
Kaip išvengti vaisinių muselių?
Kaip išvengti vaisinių muselių? / Vida Press nuotr.

Obuolių actas

Jums reikės butelio vyno acto, tiesa, jo pačiame butelyje gali būti visai nedaug. Apvyniokite butelio angą plėvele ir sutvirtinkite gumele. Tuomet pradurkite skylę plėvelėje, kad vaisinės muselės galėtų įskristi į butelį. Obuolių acto kvapas jas labai vilioja, tačiau išskristi atgal iš butelio jos nebegali.

Obuolių actas ir indų ploviklis

Jeigu pirmas būdas neveikia, išmėginkite obuolių actą ir indų ploviklį. Jums reikės nedidelio dubenėlio, į kurį įpilkite acto ir įlašinkite tris lašus indų ploviklio. Palikite šį dubenį neuždengtą, kad pritrauktų museles.

Piltuvėlis

Į stiklainį įpilkite šlakelį acto bei įdėkite labai prinokusio vaisiaus gabalėlį. Iš popieriaus susukite piltuvėlį ir įstatykite į stiklainį taip, kad plačioji dalis būtų stiklainio viršuje, o siauroji – apačioje ir nesiliestų su actu ir vaisiaus gabalėliu. Kvapų priviliotos muselės paklius į stiklainį, tačiau negalės ištrūkti.

Raudonas vynas

Šlakelis raudono vyno gali pritraukti vaisines museles – galite įpilti į kokią nedidelę vazelę ar stiklainiuką ir palikti tose vietose, kur muselių daugiausia.

Pienas, cukrus ir pipirai

Išties keistas derinys, tačiau tinklaraštininkai, išbandę šį būdą, tikina, kad jis efektyvus. Jums reikės apie 500 ml pieno, 100 g cukraus, 50 g maltų pipirų. Visus ingredientus sumaišykite ir pavirinkite puode 10 minučių. Vėliau perpilkite gautą masę į negilų indą ir padėkite „strateginėse“ vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius