Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 09 10

Eksperimentas „Savaitė socialiniame būste“. Antroji diena: ar padės kaimynai įsikraustyti?

Vien pagalvojus apie persikraustymą, sizifišką sunkių baldų, knygų, buities reikmenų, drabužių nešiojimą laiptais – suskausta nugarą. Laimei, šį kartą daiktų ne tiek ir daug, bet kai esi viena, o laiptais reikia kažkaip užtempti fotelį, prisipažinsiu, nusvyra rankos. Eksperimento metu siekėme išsiaiškinti, ar į bėdą pakliuvusi nauja kaimynė, socialinio būsto gyventoja, sulauks pagalbos. Spėkite, kaip mums sekėsi?
Naujutėlaitis socialinis būstas Klaipėdoje
Socialinis būstas / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Ir kodėl aš sutikau dalyvauti šiame eksperimente“, – svarsčiau įsitaisiusi fotelyje vieno niekuo neišsiskiriančio daugiabučio kieme. Šiame name yra socialinis būstas, kuriame mudvi su kolege, eksperimento seserimi, trumpam įsikūrėme.

Visiems žinomas posakis, jog draugą tik nelaimėje pažinsi – puikiai tinka ir kalbant apie kaimynus. Tuo įsitikinau pati, tačiau pradėkime nuo pradžių.

„Labas! Nepraeik pro šalį. Būsimos kaimynės prašo pagalbos. Galbūt antradienį 12 val. galite padėti užnešti sunkų fotelį? Jeigu taip – susitikime prie laiptinės“, – tokį laiškelį palikau būsimiems kaimynams.

Prie daugiabučio laiptinės likusi visiškai vien mintyse linksmai svarsčiau, kad gerai, jog turiu bent fotelį – galiu patogiai įsitaisyti ir laukti pagalbos. Kaip manote, ar sutartu metu kas nors pasirodė?

Deja, bet būsimi kaimynai į mano pagalbos prašymą neatsiliepė. Negalėjau suprasti, kodėl niekas neatėjo... Ar todėl, kad esu nepažįstamas, svetimas žmogus? O gal mano laiškelio niekas net nepamatė, nes jį nupūtė vėjas (anądien buvo audra)? Kita vertus, atvažiavau viduryje dienos, daugelis tokiu metu dirba... Turiu pripažinti, kad įsivaizdavau, jog sutartu metu manęs jau lauks būrelis daugiabučio gyventojų, todėl išvydusi tuščią kiemą sutrikau: ką reikės daryti?

Tiesą sakant, pasirinkimo nebuvo – tiesiog prisėdau ir laukiau. Pro mane praėjo senolė, jauna mama ir keli nenusakomo amžiaus vietiniai... Iš „mano“ laiptinės neišėjo nė vienas žmogus, kurio galėčiau paprašyti pagalbos. Laukiau toliau. Prabėgo pusvalandis. Jau ėmiau galvoti, kad galbūt būsiu vienintelė šio namo gyventoja... Ei, žmonės, kur jūs?

Pagaliau prabėgus dar kelioms minutėms nugirdau, kad kažkas lipa laiptais žemyn. Greitai įjungiau išmaniojo telefono kamerą. Tarpduryje pasirodė jaunas vaikinas.

„Laba diena, – puoliau prie jo, – gal padėtumėte užsinešti fotelį į antrą aukštą?“

Kaimynas, kurio vardo nė nepaklausiau, sutiko iškart. Paaiškėjo, kad tai tame pačiame name gyvenantis studentas. Nešdami fotelį šiek tiek pasišnekučiavome. Sužinojau, kad daugiabutyje gyvena gana ramūs ir draugiški kaimynai.

„Nežinau, kaip yra iš tiesų, bet bent vieną geranorišką kaimyną tikrai turėsime“, – pagalvojau.

Atsisveikinusi su būsimu kaimynu ir užvėrusi buto duris svarsčiau, o ar pati, radusi skelbimą ant namo durų, skubėčiau padėti kitam? Jeigu anksčiau dar būčiau dvejojusi, dabar tikrai neabejočiau, o jūs?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius