Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 07

Geroji fėja Rūta Valionienė suvienijo Linkuvos miestelio žmones

Visuomenėje įprasta manyti, kad geri darbai daromi tyliai, kad nereikia jų viešinti lyg pagarsinus gerą darbą jo svoris ir reikalingumas sumažėtų. 15min kviečia savo skaitytojus dalintis gerais darbais!
Geroji fėja – Rūta Valionienė
Geroji fėja – Rūta Valionienė / Asmeninio archyvo nuotr.

„Mes irgi turime gerąją fėją, puikiąją mokytoją, nuoširdų žmogų, naujų idėjų ir darbų sumanytoją ir vykdytoją... Norime Jums papasakoti apie dailininkę – Rūtą Valionienę.

Vien dailininkės profesijoje neįmanoma sutalpinti šios moters turimų talentų. Rūtelė – Linkuvos kultūros namų darbuotoja. Kadangi ir mūsų miestelio biblioteka yra įsikūrusi tame pačiame pastate, kaip ir kultūros namai, tai mes didžiuojamės ir džiaugiamės turėdamos galimybę bendrauti, bendradarbiauti ir draugauti su Rūtele“, – rašo Linkuvos miesto bibliotekininkės Rasma ir Nijolė.

Bibliotekininkės rašo, kad Rūta kukli, tačiau mano, kad gerumu dalintis reikia: „Geri darbai daromi tyliai, nereikia jų viešinti – visada Rūtelė vadovaujasi šiais žodžiais. Bet šis kuklumas turi būti pasidalintas. Tai tas atvejis, kai ir darbas, ir pomėgis sutampa.

Rūtelės rankose ir popierius atgyja, ir klijai tampa visagaliais, iš siūlų išsiaudžia nuostabaus rašto juostos, iš senų knygų lapų – puikuojasi žibintai.... Visi renginiai yra apipavidalinami Rūtelės dekoracijomis, šios dekoracijos keliauja per visas kaimo bibliotekas, bendruomenės namus.

Asmeninio archyvo nuotr. /Rūta Valionienė
Asmeninio archyvo nuotr. /Rūta Valionienė

Suburti miestelio žmones į „Šeimų klubą“ tai didžiulis pasiekimas, vardan žmonių užimtumo didinimo, vardan ilgų vakarų praturtinimo skaitymu, piešimu, rašymu, nėrimu, mezgimu, pynimu. „Šeimos klubo“ nariai visi dėkingi Rūtelei už tokį gerą darbą – suvienyti, sutelkti, suburti miestelio žmones.

Geroji mūsų visų fėja Rūtelė visada atskubės į pagalbą – ar tau reikės jos kuriant renginį, ar vedant užsiėmimą su vaikučiais, ar organizuojant kalėdinį gerumo vakarą.

Kukli mūsų Rūtelė, bet kai žmogus kilnus gerais darbais, kai širdis kupina gerumo, mintyse tūkstančiai talentingų sumanymų, tai ir gerasis naminukas niekada neapleidžia nei Rūtelės, nei mūsų“, – džiaugiasi Linkuvos miestelio bibliotekininkės.


15min iniciatyva „Šiemet buvau geras“ kviečia dalintis gerais darbais, paviešinti geradarius!

Jeigu žinote, kad šalia jūsų gyvena geroji fėja ar gerasis naminukas, bet jis yra per daug kuklus, kad pats pasigirtų, parašykite mums apie jį – mes susisieksime ir pakalbinsime. Rašykite el.paštu buvaugeras@15min.lt (turi būti nurodytas vardas, pavardė, telefonas, trumpas gero darbo aprašymas ir nuotrauka arba video).

Istorijas bei jų herojus galite siūlyti iki š. m. gruodžio 16 d. Atrinktas istorijas su jų geradariais skelbsime 15min portale. Pagausinkime gerumo, kad ta šiluma paliestų kuo daugiau širdžių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius