Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 09 13

Gyvūnų prieglauda nedavė moteriai katino, nes ši nesutiko pirkti nurodyto brangesnio maisto

Iš prieglaudos Klaipėdoje katinėlį norėjusi pasiimti moteris susidūrė su keista situacija – prieglaudos reikalavimais.
Susirašinėjimas dėl katino
Susirašinėjimas dėl katino / E.Ovčarenko ir telefono ekrano nuotr.

Skaitytoja: ar tikrai gyvūnui reikia brangaus maisto?

Į15min redakciją kreipusis skaitytoja tikina, kad, norėjusi paimti katiną iš globos namų savo uošviams, buvo lengvai šokiruota pateiktų reikalavimų.

„Norėdami paimti beglobį kačiuką ir suteikti jam jaukius namus, gerą priežiūrą, buvome įpareigoti pirkti jam brangų maistelį. Atsisakę pirkti tokį brangų maistą, gavome atsakymą, kad gyvūno negausime, nes jam nebus suteikta tinkama priežiūra.

Norėjome padėti, bet išėjo „kaip visada Lietuvoje“ – „pinigai valdo“. Juk ne kiekvienas žmogus turi galimybę valgyti brandintus steikus ir gyvūnui pirkti brangius pašarus.

Jeigu maistas bus perkamas vidutinės kokybės, gyvūnas veterinariškai prižiūrimas, turės šiltus namus ir mylinčius šeimininkus, ar tai bus netinkama jo priežiūra? Manyčiau, jog tai yra amoralu. O galimai tai yra kažkam naudinga...“ – laiške redakcijai dėstė moteris.

Susirašinėjimas su gyvūnų prieglauda Klaipėdoje
Susirašinėjimas su gyvūnų prieglauda Klaipėdoje

15min žurnalistei paskambinus skaitytojai pasitikslinti, ar tikrai ši katino negavo dėl to, kad negalėjo nupirkti brangaus maisto, moteris sakė, kad šią situaciją suprato būtent taip.

„Gavome nurodymus, kad nupirktume įvardintą pašarą, o vėliau sulaukėme skambučio su klausimu, ar jis jau nupirktas. 2 kilogramai to pašaro kainuoja 14 eurų, o 10 kg – 60 eurų. Mūsų šeimoje buvo priglaustas ne vienas gyvūnas, jie visi sulaukė garbaus amžiaus, gražiai atrodė, buvo veterinariškai prižiūrėti, be ligų ir buvo maitinami tikrai ne pačiu pigiausiu, o vidutinės kokybės maistu, taip pat gaudavo ir mėsos, ką gauna tikrai ne visi gyvūnai“, – sakė moteris.

Mes tikrai norėtume pamatyti, ar gyvūnai yra nuolat šeriami prieglaudoje tokiu nepigiu pašaru.

Ji tikina, kad atsisakius pirkti brangų maistą katinėliui, sulaukusi atsakymo, kad negalės tinkamai pasirūpinti gyvūnu, todėl jis nebus dovanojamas.

„Tai moralinis niuansas. Kiek yra benamių ir vargstančių žmonių, ir niekas tikrai nežiūri, kokį maistą jiems duoda. Ne paslaptis, kad paramos produktai nėra pačios aukščiausios kokybės.

Prieglaudos atstovei parašiau, kad ne kiekvienas gali pirkti steikus ir kasdien valgyti vytiną jautieną. Juolab kad tikrai gyvūnams žmonės Lietuvoje perka maistą pagal galimybes. Svarbiausia, kad augintinis būtų paėdęs, numylėtas, prižiūrėtas, paskiepytas, nesišlaistytų gatvėmis.

Mes tikrai norėtume pamatyti, ar gyvūnai yra nuolat šeriami prieglaudoje tokiu nepigiu pašaru. Ar tikrai reikia tokio brangaus maisto? Juk ne tokiu brangiu galima būtų pašerti jų daugiau“, – svarstė 15min skaitytoja.

Pasak jos, dabar tiek daug informacijos ir straipsnių apie tai, kaip išmetami gyvūnai, kad prieglaudos perpildytos, tačiau, norint jį paimti, susiduriama su absurdiškais reikalavimais.


Prieglaudos atstovė: neatiduodame gyvūnų bet kam

Nenorėjusi prisistatyti prieglaudos atstovė sakė, jog gyvūnai, esantys prieglaudoje, yra dovanojami tik patikrintiems šeimininkams ir net po to stengiamasi sužinoti, kaip gyvūnas laikosi ir gyvena naujuose namuose.

„Mes gyvūnus maitiname geru maistuku ir rekomenduojame pasiėmus gyvūną tęsti tokią pačią mitybą. Katinui, kuriam yra du mėnesiai, pereiti prie kitokio maisto yra sudėtinga, nes pradeda viduriuoti ir blogai jaustis.

Iš pradžių katiną norėjusi pasiimti moteris sutiko ir pasirašyti dovanojimo sutartį, ir nupirkti nurodyto maisto, tačiau vėliau atsisakė. Aš savo ruožtu pasakiau, kad jeigu nesutinka su mūsų prieglaudos sąlygomis, tuomet katino dovanoti negalime.

Supratau, kad moters namuose jau yra ne vienas gyvūnas, taip pat mažas vaikas. Mūsų tikslas nėra atiduoti gyvūnus bet kam. Ieškome tokių, kad susirgusį gyvūną nuvestų pas veterinarą, nupirktų kokybiškesnį maistą. Tai yra viena iš sąlygų, kai dovanojame gyvūną, ir tai yra tiesa.

Mes viską darome dėl gyvūnų ir jų gerovės, o ne dėl žmonių kaprizų.

Savo prieglaudos gyvūnams perkame tik kokybišką ir gerą maistą, o jeigu žmonės atveža prastesnį maistą, jį atiduodame močiutėms, kurios šeria lauke gyvūnus. Patys renkamės, kam atiduoti gyvūnus, ir tikrai ne kam papuola. Yra buvęs ne vienas atvejis, kai pasakėme – atsiprašome, tačiau jums gyvūno nedovanosime.

Norime atsakingų žmonių, o ne paėmiau, maitinu bet kuo. Jeigu moteris jau turi daug gyvūnų, kam jai dar reikalingi? Yra tam tikros sąlygos, sutartys, reikalavimai. Mes viską darome dėl gyvūnų ir jų gerovės, o ne dėl žmonių kaprizų. O ir pasiėmus gyvūną palaikome ryšį – skambiname, gauname nuotraukas.

Beje, šis maistas tikrai nėra brangus – siūlėme keletą variantų, ką galima pirkti, kas tiktų katinui. Gero ir kokybiško maisto gyvūnai netgi suėda mažiau“, – teigė prieglaudos atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius