Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 19

Į ką atkreipti dėmesį perkant šaldytuvą?

Šaldytuvas – rimta investicija. Juk šaldytuvą, kaip ir bet kurį kitą stambios buitinės technikos prietaisą, perkame tikėdamiesi, kad jis tarnaus ilgus metus. Būtent dėl to einant į parduotuvę būtų gerai žinoti, į kokias šaldytuvo savybes reikėtų atkreipti dėmesį, pasidomėti naujausių šaldytuvų savybėmis – jos kuriamos ne šiaip sau, o tam, kad palengvintų buitį, pasistengti nepagrįstus įsitikinimus palikti namuose, o jeigu kyla dvejonių, drąsiai konsultuotis su pardavėju.
Šaldytuvas
Šaldytuvas / Shutterstock nuotr.

„Šiandieninis pirkėjas, lyginant su situacija prieš penkerius metus, yra smarkiai pasikeitęs. Dabar pirkėjas yra dažniausiai pasiskaitęs, žino pagrindinius kriterijus, kurie lemia jo apsisprendimą pirkti vieną ar kitą prietaisą, be to, ne tokia svarbi kaina. Svarbiausia, ko ieškoma, – kokybė, užtikrinanti paprastą ir ilgametį prietaiso naudojimą, – sako buitinės technikos parduotuvės „Buitis.lt“ direktorius Domas Tolvaišas. – Prietaiso kokybę nusako kelios savybės, į jas ir patartina atkreipti dėmesį, perkant šaldytuvą. Taip pat patarčiau gerai apgalvoti ir ne su techninėmis savybėmis susijusius niuansus – juk šaldytuvas taps ilgamečiu jūsų namų draugu.“

Taigi, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, renkantis šaldytuvą?

1.Bene svarbiausias šiandieninės buitinės technikos kriterijus – energinis efektyvumas. Daugeliui svarbu, kad įsigytas prietaisas neišaugintų elektros sąskaitos. Tokiu atveju geriausias pasirinkimas yra A+++ arba A++ klasės šaldytuvai. Raidėmis A+++ žymimi labai ekonomiški, apie 150 kWh per metus sunaudojantys šaldytuvai, A++, A+ žymimi ekonomiški šaldytuvai, sunaudojantys 190-300 kWh energijos, A ir B – žemiausio energetinio efektyvumo klasės šaldytuvai. Žemesnės klasės prietaisais Europos Sąjungos šalyse neprekiaujama. D. Tolvaišas atkreipia dėmesį, kad nereikėtų apsigauti galvojant, kad mažesnis šaldytuvas sunaudos mažiau elektros energijos – viskas priklauso tik nuo šaldytuvo energinės klasės.

2.Daugelis žmonių šiandien labai daug dėmesio skiria savo mitybai, todėl patariama rinktis tokį šaldytuvą, kuris užtikrina ilgesnį šviežumo išsaugojimą. Naujuose šaldytuvuose tai užtikrina skirtingos zonos, kuriose galima palaikyti tam tikriems produktams, pavyzdžiui, mėsai, žuviai, vaisiams ir daržovėms, tinkamą temperatūrą ir drėgmę. Tokiu būdu produktai, laikomi šaldytuve, gali išlikti švieži kelis kartus ilgesnį laiką. Svarbiausia, kad jie išsaugo ne tik gerą išvaizdą ir skonį, bet ir viduje pasislėpusius vitaminus, mineralus ir kitas žmogaus organizmui reikalingas medžiagas.

3.Didelis šaldytuvų privalumas – bešerkšnė šaldymo sistema (angl. no frost). Šią sistemą turintys šaldytuvai, tiksliau, juose esančios kameros, neapledėja, be to, nėra ir poreikio kartas nuo karto atitirpinti kamerą. Tai žymiai palengvina šaldytuvo priežiūrą. Specialistas pastebi, kad pasitaiko žmonių, manančių, kad visi šią sistemą turintys šaldytuvai veikia garsiau nei įprasti. Tai netiesa – kokybiškų įrenginių triukšmo lygis, nepriklausomai, kokios funkcijos įdiegtos, yra 36–39 decibelai. Toks šaldytuvas veikia pakankamai tyliai, tad neturėtų trukdyti namų šeimininkams.

4.Prieš pirkdami, atlikite namų darbus. Šaldytuvai didelėse parduotuvės erdvėse atrodo daug mažesni nei namuose, todėl pirmas namų darbas yra išmatuoti vietą, kurioje šaldytuvas stovės, įvertinti durelių atsidarymą, užtikrinti oro ventiliaciją. Tiesa, dabar yra tokių šaldytuvų, kurių nereikia atitraukti nuo sienos. Svarstant šaldytuvo stovėjimo vietą, verta išrinkti tokią, kurioje jo nepasiektų tiesioginiai saulės spinduliai ir šilumos šaltiniai (radiatoriai) – tuomet šaldytuvas veiks ekonomiškiau. Antras namų darbas – įvertinti šaldytuvo talpą, kurią nulems šeimos dydis, taip pat galimybę reguliuoti vidaus lentynėlių ir stalčių išdėstymą pagal individualius poreikius, dažniausiai laikomus produktus ir įpročius. Trečias namų darbas – iš anksto apgalvokite, koks šaldytuvas tiktų prie jūsų namų interjero: atkreipkite dėmesį į įrenginio spalvą, formą, rankenų stilių.

5.Jau spręsdami, kurį konkretų gaminį pirkti, nesivadovaukite vien kaina ar funkcijų gausa, ieškokite kainos ir kokybės santykio. Į šaldytuvo pirkimą žiūrėkite kaip į ilgalaikę investiciją – šis prietaisas jums tarnaus dešimtmetį, todėl gailėti pinigų nereikėtų. Taip pat įvertinkite, ar visos šaldytuvo funkcijos jums reikalingos – galbūt yra tokių, kurių net nenaudosite. Ieškokite tokio prietaiso, kuris geriausiai atitinka jūsų poreikius, palengvintų kasdienybę, būtų jūsų ir šeimos draugu. Pasak D. Tolvaišo, visada verta atkreipti dėmesį į prekių ženklinimą įgytų apdovanojimų emblemomis – šie apdovanojimai neskiriami bet kam, atliekami rimti tyrimai, pavyzdžiui, apdovanojimo „Best Buy“ atveju, todėl jais galima drąsiai pasikliauti ir pasilengvinti sprendimą.

D. Tolvaišo teigimu, pirkdami buitinę techniką lietuviai nebesusivilioja vien siūlomomis akcijomis, jei nemato gaminio pridėtinės vertės. Pirmenybę teikia Vokietijos gamintojams. Vienas patikimiausių ir dažniausių pasirinkimų – buitinės technikos gamintojo „Bosch“ prietaisai, kurie visose Baltijos šalyse įvertinti „Best Buy“ apdovanojimu, reiškiančiu geriausią kainos ir kokybės santykį. Specialisto nuomone, ateityje tokių racionalių pirkimo pasirinkimų tik daugės.


Atlik trumpą testą ir sužinok kokio šaldytuvo reikia tau!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius