Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 05

Į Lietuvos rinką sugrįžęs „Padvaiskas ir Ko“: komfortiškam miegui svarbiausia – kokybiškas čiužinys

Lietuviai mėgsta važiuoti į firmines parduotuves, kur gali nusipirkti tiesiai iš gamintojo. Kai vilioja didelis pasirinkimas ir mažesnės kainos – negaila sugaišto laiko ir ilgesnės kelionės. „Po pertraukos sugrįžtame į Lietuvos rinką, atidarome naują parduotuvę ir pirkėjams siūlysime pasirinkti iš viso mūsų įmonės asortimento“, – sako įmonės „Padvaiskas ir Ko“ vadovas Arvydas Padvaiskas.
A. Padvaiskas
A. Padvaiskas

Čiužinius prisimena seni klientai

Iki 2010-ųjų metų krizės įmonė „Padvaiskas ir Ko“ turėjo 17 savo parduotuvių ir dirbo su 250 partnerių. Pasak įmonės vadovo, dabar liko tik 1–2 atstovai, kurie parduoda keletą „Padvaiskas ir Ko“ gaminių: „Viso asortimento pirkėjai nemato, todėl naujoje parduotuvėje yra puiki galimybė vienoje vietoje išsirinkti tai, ko reikia.“

„Padvaiskas ir Ko“ savo gaminiais Lietuvoje neprekiavo 10 metų, parduodavo tik 2–3 procentus produkcijos. „Mus prisimena klientai, kurie pirko čiužinius prieš 15–17 metų. Jie sakydavo, kad norėtų pirkti naują, o sužinoję, kad nėra galimybės, nusimindavo. Dabar pirkėjų lauksime naujoje parduotuvėje“, – sako A. Padvaiskas.

Atvykti į firminę parduotuvę patogu vilniečiams ir kitų miestų, rajonų gyventojams. „Dėl mažesnių kainų lietuviai mėgsta pirkti tokiose parduotuvėse ir negaili laiko tolimesnei kelionei“, – tvirtina A. Padvaiskas.

Parduotuvės pirmas aukštas užima 900 kvadratinių metrų, o kartu su antru aukštu iš viso bendras prekybinis plotas yra apie 1500 kvadratinių metrų. „Ekspozicijos salės didelės, galima iš karto išsirinkti čiužinį ir lovą arba užsisakyti individualiai“, – teigia vadovas.

Padvaiskas ir Ko
Padvaiskas ir Ko

Verslo sėkmę lemia tikslo siekimas

Arvydas Padvaiskas verslą įkūrė 1983 metais: iš pradžių siuvo drabužius, po to iš Baltarusijos barteriu nupirko arabiškas tachtas, sėkmingai pardavė Lietuvoje ir supratęs, kad tai reikalinga produkcija, pradėjo gaminti čiužinius. Kalbėdamas apie ilgamečio verslo sėkmę, įmonės savininkas apibendrina įmonės veiklą: „Kaip vadovas esu užsispyręs, siekiu savo tikslų: baigiau Vilniaus inžinerinį statybos institutą (dabar VGTU), įgijau inžinieriaus mechaniko specialybę, įsigijau verslui reikalingos įrangos, sukaupiau patirties, dalyvaudavau parodose, atsižvelgdavau į užsakovų poreikius. Laimėjome kelis ES lėšomis remiamus projektus, vieną įgyvendinome, jau patvirtintas kitas dėl investicijų pritraukimo ir paramos. Versle daug kas priklauso ir nuo sėkmės. Kai Lietuvoje prasidėjo pirmoji krizė, daug statybos sektoriuje dirbančių įmonių bankrutavo. Krizė mus ne tik aplenkė, bet net ir gavome darbuotojų. Kiekvienais metais įmonės pardavimai ir gamyba auga 20–30 proc. Kelis metus krito pardavimai, kai įvyko verslo vagystė, vyko teisminis procesas, už neteisėtą konkurenciją prisiteisiau kompensaciją“, – pabrėžia A. Padvaiskas.

Šiuo metu įmonėje dirba apie 248 darbuotojai, bet reikia dar daugiau. „Išnaudojame visas galimybes, lietuvius tikriausiai visus įdarbinome, kurie norėjo. Surenkame autobusą žmonių, atsivežame apsižvalgyti, iš viso būrio lieka 2–3 žmonės, tuomet bandome organizuoti iš tos vietovės darbuotojų vežimą. Buvo pageidaujančių dirbti ir iš Naujosios Akmenės, bet iš taip toli darbuotojų nevežame. Yra daug tokių, kurie nenori dirbti – geriau gauti pašalpas ir nieko neveikti, taigi mes planuojame įdarbinti vis daugiau žmonių iš Ukrainos ir Vidurinės Azijos. Grįžta ir buvę emigrantai, supratę, kad ir užsienyje reikia dirbti, ne pyragai, galima užsidirbti ir Lietuvoje, reikia tik noro“, – pasakoja A. Padvaiskas.

„Padvaiskas ir Ko“ nuotr./Lova „Kamasutra“
„Padvaiskas ir Ko“ nuotr./Lova „Kamasutra“

Užsieniečiai čiužinius komplektuoja su higieniniu „topu“

„Padvaiskas ir Ko“ gaminamus komplektus sudaro lovos pagrindas, čiužinys, higieninis čiužinėlis ir galvūgalis. Jei lova dvigulė, yra du pagrindai ir gali būti du čiužiniai ar vienas, o juos sujungia vienas viršutinis „topas“. Galvūgalis sujungiamas su lova, nors skandinavai pageidauja jį pirkti atskirai, nes tvirtina prie sienos – tuomet patogu lovą atitraukti, išvalyti grindis.

Higieninis čiužinėlis atlieka kelias funkcijas. Pirmiausia, jis suteikia papildomo minkštumo arba kietumo: jei pagrindinis čiužinys per minkštas, galima pirkti kietesnį viršutinį sluoksnį ir atvirkščiai. Kita, pagrindinė funkcija – higieninė. „Miegodamas žmogus prakaituoja, gali išsitepti nuo kitų kūno skysčių, tuomet nereikia valyti pagrindinio čiužinio, valomas tik higieninio čiužinio užvalkalas. Po 3–5 metų galima nusipirkti naują čiužinuką, nes jis kainuoja pigiausiai“, – teigia A. Padvaiskas.

Pasak įmonės vadovo, Lietuvoje higieniniai čiužinukai mažiau populiarūs, žmonės nori pataupyti ir mano, kad pakanka pagrindinio čiužinio: „Eksportuodami produkciją į užsienį (97–98 proc.), visada komplektuojame su dviem čiužiniais. Viešbučiuose higieninis čiužinys yra privalomas.“

Įmonė gamina spyruoklinius čiužinius, nes jie ilgaamžiai, vėdinasi kaip dumplės. Spyruokliniams čiužiniams suteikiama 10 metų garantija, bet pirkėjai atveža paremontuoti ir 25 metų „muziejinių“ čiužinių, bet tokiems jau reikia keisti spyruokles.

A.Padvaiskas pataria čiužinį išsirinkti pagal savo poreikį – geriausia ant jo atsigulti ir pajusti – patogu ar ne, norisi kietesnio ar minkštesnio. Komforto zonos priklauso nuo spyruoklių kiekio, jų aukščio, prikimšimo ir kitų parametrų – apie konkretų gaminį gali daugiau papasakoti parduotuvės konsultantas.

„Padvaiskas ir Ko“ nuotr./Lova „Florida-Krista“
„Padvaiskas ir Ko“ nuotr./Lova „Florida-Krista“

Funkcinės lovos ne slaugai, o namų komfortui

Vis daugiau lietuvių atranda ne tik higieninius čiužinius, bet ir funkcines lovas. Tokios lovos mums pirmiausia asocijuojasi su slaugos namais ar ligoninėmis, o kaip patogų namų baldą pirmieji jas pamėgo skandinavai, vėliau paplito visoje Europoje. Lova valdoma elektrine pavara – pulteliu galima pakelti kojas ar viršutinę kūno dalį, pasirinkti pageidaujamą kampą. Tokiose lovose patogu pailsėti po darbo, pakėlus į viršų kojas sumažinti tinimą ar nuovargį, atlošus nugarą skaityti knygą, dirbti su kompiuteriu. „Lietuviai funkcines lovas jau pradeda pirkti – vieni sau, kiti – senyvo amžiaus tėvams. Šios lovos skandinaviško stiliaus, aptrauktos baldiniu audiniu, be medinių ar metalinių detalių. Audinių spalvas ir struktūras galima rinktis iš 900 pavyzdžių“, – pasakoja įmonės vadovas.

Firminėje įmonės parduotuvėje rasite ir daugiau produkcijos: naktinių staliukų, pufų, daiktadėžių, pagalvių. Viskas skirta komfortiškam ir sveikam miegui.

Įmonė pastatė naujas 7400 kvadratinių metrų gamybines patalpas. Praeitais metais investavo 2,5 mln. eurų į naują įrangą medžio apdirbimo, siuvimo – daigstymo, porolono perdirbimo cechuose. Nauja įranga atlieka daugiau automatizuotų funkcijų, todėl reikia mažiau rankų darbo.

Firminė parduotuvė „Padvaiskas ir Ko“ atidaryta fabriko teritorijoje, adresu: Lauko g. 10, Glitiškės, Vilniaus rajonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius