Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 10 12

Kačiuką išgelbėjęs Tauragės klebonas jau rado jam globėją

Lietingą penktadienį Tauragės Švč. Trejybės parapijos klebonas Marius Venskus turėjo nuotykingą kelionę į mišias Telšiuose. Pakelėje jis aptiko pasimetusį permirkusį kačiuką.
Marius Venskus
Marius Venskus / Asmeninio archyvo nuotr.

Feisbuke netikėtai pasirodė šlapio juodai balto katinuko nuotrauka. Mažylis, nors ir kiaurai perlijęs, bet jaukiai įsitaisęs Tauragės Švč. Trejybės klebono Mariaus Venskaus automobilyje. Klebonas pasidalijo jautria žinute – ką daryti?

„Tiesiog nežinojau, ką tokiu atveju daryti. Todėl ir dėjau nuotrauką su klausimu į feisbuką. Bet jau viską sutariau, ponia ar panelė Viktorija paims jį vakare. Žinokit, jis visas mišias buvo mašinoj, o grįžęs radau jį siautėjantį ant palangės“, – linksmai apie radinį pasakojo M.Venskus.

Jaukų katinėlį kunigas pastebėjo stoviniuojantį visai netoli Varnių, prie sankryžos. Pašnekovo teigimu, mažylis nejudėjo, tačiau atidarius automobilio dureles pradėjo eiti link mašinos.

„Aš dar per mišias kunigams siūliau, sakiau, gal nori kas nors katinuko. Tačiau dabar namo neskubu, laukiu, kol paims katinuką. Bijau, kad moteriškas pavydas gali neatlaikyti“, – apie namuose laukiančią kalytę Zarą užsiminė M.Venskus.

Klebonas gal ir būtų priglaudęs nelaimėlį katinuką, tačiau baiminasi, kad kalytė su naujuoju gyventoju gali nesutarti.

Klebonas patikino socialiniame tinkle sulaukęs daug besisiūliusių padėti. Žinutes rašė ir žinomas gyvūnų globėjas Sigitas Klymantas, katinėlio laukianti informavo ir Ligita Juščienė, įkūrusi VšĮ „Gyvūnų globa Tauragėje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius