-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 23

Kaip atsikratyti dūmų kvapo namuose?

Sava aplinka turi kvepėti maloniai ir švelniai. Nuo to priklauso mūsų nuotaika, šeimos narių tarpusavio santykiai, svečiavimosi laikas. Į kvepiančius namus norisi grįžti tiek šeimininkams, tiek draugams.
Rūkymas namuose.
Rūkymas namuose. / Fotolia nuotr.

Jei namuose yra rūkantis žmogus, kambario sienos, baldai ir kilimai prisigeria dūmų kvapo. Vasarą galima atidaryti langus ir problemos nebelieka. O žiemą?

Meskite rūkyti! Taip, taip – tai pats patikimiausias ir patikrintas būdas atsikratyti dūmų kvapo namuose. Ir daugiau nereikės sukti galvos, kaip jį panaikinti.

Natūralūs kvapai. Dūmų kvapus puikiai neutralizuoja apelsino žievė, kavos pupelės. Sudėkite žieveles į lėkštelę, įberkite saujelę kavos pupelių ir pastatykite parai kambaryje, kuriame rūkoma.

Aromatiniai aliejai. Į nedidelį dubenėlį pripilkite jūros druskos, įlašinkite 3–4 lašus mėgstamo kvapo eterinio aliejaus ir pastatykite kambaryje. Tai padės užmaskuoti kvapą kuriam laikui, tik, deja, jo nepanaikins.

Kvepalai. Mėgstamais kvepalais lengvai apipurkškite šviestuvo lemputę. Uždegus šviesą, kaistantis jos paviršius ims skleisti lengvą aromatą. Įspėjimas: kvepalus purkškite ant šaltos lemputės – jei tai padarysite ant įkaitusios, sprogs.

Chemija. 3 litruose vandens išmaišykite pusę stiklinės amoniako, ketvirtį stiklinės geriamosios sodos ir ketvirtį stiklinės acto. Šiuo tirpalu išplaukite grindis ir nuvalykite visus valomuosius paviršius.

Taip pat skaitykite: Pasidarykime pačios: žiemiški namų kvapai

Šampūnas. Jei kambaryje patiestas kilimas ar kiliminė danga, net neabejokite, tai nemalonaus kvapo saugykla. Todėl išplaukite juos šampūnu su sauja geriamosios sodos.

Soda. Jei turite galimybę, apibarstykite geriamąja soda visas grindis, kilimus, baldus ir palikite parai. Vėliau išsiurbkite dulkių siurbliu. Šis metodas veikia ne iš karto, procedūrą reikia pakartoti 2–3 kartus.

Ryžiai. Šios kruopos kaip kempinė sugeria dūmų kvapus. Pripilkite į lėkštelę ir pastatykite kambaryje, kuriame rūkoma.

Plačiau apie tai, kokie kvapai tinkamiausi virtuvei, miegamajam ar vaikų kambariui, kaip pašalinti blogą kvapą, skaitykite 47-ajame savaitraščio „Ji“ numeryje.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalo „Ji“ viršelis (47 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalo „Ji“ viršelis (47 nr.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius