Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 27

Floristė pataria, kaip susikurti skoningą Advento vainiką

Prasideda Adventas – metas, kai turėtume sustoti, apsidairyti ir įsiklausyti į save, šeimą, artimiausius žmones. Ramybės ir susikaupimo laikas žavus artėjančių gražiausių švenčių laukimu bei galimybe daugiau dėmesio skirti žmonėms, kuriems to reikia labiausiai. Adventas neįsivaizduojamas ir be Advento vainiko, kurį susikurti galite iš to, ką rasite savo namuose ar gamtoje.

Apie tai, kaip kurti Advento vainiką, kaip jį puošti ir kaip laikytis tvarumo principų 15min pasakoja Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro floristikos specialybės mokytoja Erika Pratapienė.

„Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais vyrauja tam tikros tendencijos, kaip kurti ir puošti Advento vainikus. Tikrai neapsiriksite atsigręžę į gamtą ir natūralumą, derindami klasikines žalią ir raudoną spalvas“, – sako specialistė. Tad nuo ko pradėti kurti Advento vainiką?

Neapsiriksite atsigręžę į gamtą ir natūralumą, derindami klasikines žalią ir raudoną spalvas

Nuo ko pradėti?

1. Jums prireiks vielos vainiko pagrindui, kurio kraštus sujungsite ir sutvirtinsite floristine juostele.

2. Vainikui puošti rinkitės pušų, kėnio, kadagio, eukalipto šakas, maumedžio kankorėžius, bugienio uogas ir kitus visžalius augalus.

3. Floristė pataria vengti eglių šakų, kadangi jos gana greitai sudžiūva, pakeičia spalvą ir nubyra.

4. Visžaliai augalai, bugienio uogos ir kankorėžiai pinami ant vainiko karkaso ir pritvirtinami vielute arba siūlu.

5. Nupintą vainiką galite papuošti – tam tinka dekoratyvinės snaigės, maumedžio šakos, virvelės, eukalipto sėkladėžės. Pasitelkite fantaziją!

6. Šiuo atveju vainikas dedamas ant medžio ripkos, tačiau vietoj jos galite pasitelkti padėklą ar lėkštę. Šis būdas patogus ir tuo, kad bet kada ir paprastai galėsite pakeisti žvakes naujomis.

7. Kad vainikas laikytųsi ant ripkos, su yla padarykite skylutes ir karštais klijais pritvirtinkite vielutes, kurios prilaikys vainiką.

8. Į vainiko vidurį dėkite pasirinktos spalvos žvakes ir stenkitės, kad jos nesiliestų tarpusavyje ir prie papuošimų. Klasikinės Advento žvakės yra violetinės ir rožinės spalvos, kurių kiekviena turi savo simbolinę reikšmę.

„Kadangi naudojame gyvus augalus, nepatariu kuriant vainiko naudoti karštų klijų. Papuošimus galite pritvirtinti ir vielute“, – sako floristikos mokytoja. Ji priduria, kad Advento vainikas turi dvelkti ramybe, laukimu, natūralumu, nuosaikumu ir pataria laikytis tam tikrų taisyklių jį kuriant. Verčiau vengti blizgučių, juos patartina palikti Kalėdoms.

„Rinkitės kuo natūralesnes medžiagas, atsigręžkite į gamtą, puikiai tiks ir visi žemės atspalviai. Žinoma, atkreipkite dėmesį į bendrą namų stilistiką ir dizainą bei derinkite Advento vainiką prie savo interjero“, – sako E.Pratapienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius