Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 09

Karalienės Elžbietos II mylėti korgiai: kas su šunimis nutiks po jos mirties?

Karalienė Elžbieta II nuo seno mylėjo gyvūnus, o jos dievinti korgiai tapo beveik tokia pat ikona, kaip ir ji pati. Vienas karališkosios šeimos ekspertas „Newsweek“ net pareiškė, kad korgiai buvo pirmoji ir tvirčiausia karalienės meilė.
Karalienė Elizabeth II ir jos numylėti korgiai
Karalienė Elžbieta II ir jos numylėti korgiai / „Scanpix“/AP nuotr.

„Ji labai myli gyvūnus ir dievina šunis. Jie buvo jos pirmoji meilė ir bus paskutinė“, – prieš pasirodant žiniai apie monarchės mirtį portalui sakė karališkoji biografė Ingrid Seward.

96 metų monarchė mirė vakar, o vyresnieji karališkosios šeimos nariai skubėjo į Balmoralą, kad galėtų būti šalia karalienės.

Prasta karalienės sveikata atkreipė dėmesį į jos mylimus naminius gyvūnus, ypač šunis, ir tai, kas dabar su jais nutiks, kai Elžbieta II jau mirė.

„Scanpix“/AP nuotr./Karalienė Elizabeth II ir jos numylėti korgiai
„Scanpix“/AP nuotr./Karalienė Elizabeth II ir jos numylėti korgiai

Manoma, kad ji turėjo apie keturis šunis, įskaitant du korgius, vardu Muickas ir Sandy, dorgį (takso bei korgio mišrūną), vardu Candy, ir du kokerspanielius. Nors oficialus planas, kas rūpinsis jos šunimis, viešai nepaskelbtas, I.Seward spėliojo, kad jie gali atitekti karalienės vaikams.

„Įsivaizduoju, kad šunis prižiūrės šeima, tikriausiai princas Andrew, nes jis jai juos padovanojo, jie gana jauni – korgis ir dorgis“, – sakė biografė.

Autorė Penny Junor pasiūlė, kad šunimis galėtų rūpintis karalienės darbuotojai, kurie kartu su ja prižiūrėjo augintinius.

„Šunų priežiūra kartais tekdavo liokajams, bet dažniausiai patikimai karalienės siuvėjai, padėjėjai ir dešiniajai rankai Angelai Kelly bei jos ne mažiau patikimam ilgamečiam padėjėjui Paului Whybrewui, kuris buvo pastebėtas vaikštinėjantis su karaliene ir šunimis Džeimso Bondo parodijoje“, – rašė ji 2018 m. išleistoje knygoje „Visi karalienės korgiai“ (angl. All The Queen's Corgis).

P.Junor pridūrė: „Abu jie mėgsta šunis, turi nevaržomą priėjimą prie karalienės ir, kaip sakoma, yra jai labai artimi.“

VIDEO: 2012 metų Londono olimpiados atidarymo ceremonijai skirtas epizodas

2012 m. Londono olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijai skirtame specialiame vaizdo įraše karalienė kartu su savo korgiais ir tuometiniu Džeimsu Bondu Danieliu Craigu atliko retą aktorės vaidmenį.

Karalienės Elžbietos II meilė korgiams įsižiebė 1933 m., kai 18-ojo gimtadienio proga jai buvo padovanotas korgis Susan, kurį Jos Didenybė taip pamilo, kad 1947 m. per medaus mėnesį net paslėpė jį po apklotu karališkoje karietoje, rašoma „New York Post“.

Visi vėlesni monarchės auginti karališkieji korgiai buvo kilę iš Susan. Nuo pat įžengimo į sostą karalienė turėjo daugiau kaip 30 korgių ir kitų augintinių, įskaitant įvairių veislių šunis bei arklius. Kol jai tapo per sunku, karalienė vedžiojo juos du kartus per dieną, o Bekingemo rūmuose šunys netgi turėjo savo vietą – „korgių kambarį“.

Anot žirgų trenerio ir ilgamečio karalienės patarėjo Monty Robertso, 2015 m. ji nustojo veisti korgis, nes „nenorėjo palikti nė vieno“ mirties atveju.

Elžbietos II meilė korgiams yra vienas iš žinomiausių faktų apie ją, tačiau mažiau žinomas yra jos vaidmuo kuriant naują šunų veislę – dorgius. Vienas iš jos korgių buvo sukryžmintas su princesės Margaritos taksu Pipkinu ir taip sukurtas mišrūnas.

Karališkoji šeima pažeidė karalienės taisyklę, kad jai senstant negalima įsigyti naujų karališkųjų šunų, tačiau princas Andrew nusprendė padovanoti savo motinai du šuniukus Muicką ir dorgį Fergusą, kurie pernai mirė po jos vyro princo Philipo mirties.

Vėliau Andrew ir jo dukros, princesės Beatricė ir Eugenie, padovanojo karalienei dar vieną korgį, vardu Sandy.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Karalienė Elizabeth II su savo keturiais augintiniais
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karalienė Elizabeth II su savo keturiais augintiniais

Pernai karalienė taip pat sulaužė savo pačios taisyklę ir įsigijo ketverių metų kokerspanielę Lissy. P.Junor aprašė, kodėl karalienės meilė korgiams jau seniai patraukė pasaulio dėmesį.

„Būtent jos meilė šunims, kaip ir bet kas kitas, leidžia daugeliui iš mūsų pajusti, kad mus sieja ypatingas ryšys, – rašė ji savo knygoje. – Atimkite iš karalienės turtus, privilegijas ir rūmus – pamatysite, kad jos ryšys su šunimis niekuo nesiskiria nuo mūsų visų, nesvarbu, kokią padėtį užimame gyvenime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius