Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 06

Katažina Zvonkuvienė prisipažino, kas jai padeda pabėgti nuo rutinos

Laikas sau, pirmiausia, yra meilė sau – tuo įsitikinusi žinoma dviejų vaikų mama, dainininkė Katažina Zvonkuvienė. Tačiau darbų ir atsakomybių sūkuryje besisukanti moteris, skirti laiko savo poilsiui ir malonioms veikloms išmoko ne per vieną dieną. Šiandien jos patirtis ir trykštanti energija gali įkvėpti ir kitus.

Kartais sustoti – svarbu kaip oras

Ar pabėgti nuo rutinos svarbu tik intensyviai laiko rate besisukantiems žinomiems žmonėms? Toli gražu. IKEA atliktas tarptautinis tyrimas „Gyvenimas namuose“ atskleidė, kad pusei (51 proc.) Lietuvos gyventojų laikas sau reikalingas atsipalaidavimui. Jo neturėdami galime prarasti savo vidinį „aš“. Tai patvirtino ir tyrimo rezultatai – net 66 proc. apklaustųjų teigė tik turėdami privatumo galintys jaustis savimi.

„Aš myliu savo namus. Tai yra mano ramybės uostas, džiaugsmai ir vargai kartu. Bet aš esu iš tų žmonių, kurie mėgsta pabėgti nuo kasdienybės, man to reikia kaip oro“, – prisipažįsta K.Zvonkuvienė.

Ji neslepia, kad privatumo suvokimas ir poreikis kito keičiantis šeimos statusui. Atsiradus vyrui, teko pagalvoti, kaip bus dalinamasi bendra erdve. Dainininkė pajuokauja, kad tai išsisprendė ne susitarimo, bet „sulipimo“ būdu.

Organizatorių nuotr./Dainininkė Katažina Zvonkuvienė
Organizatorių nuotr./Dainininkė Katažina Zvonkuvienė

Namų ruošos darbus iškeičia į gerą knygą

Tyrimo duomenys rodo, kad net 99 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų laiką sau suvokia kaip specifinę ir malonią veiklą bei atsidavimą savo pomėgiams. Bet kaip dažnai tai pavyksta aktyviai, du mažylius auginančiai mamai?

„Visų pirma, atsižvelgiu į tai, ar sveiki vaikai ir lanko darželį ir koks yra savaitės užimtumas. Jeigu matau tarpus, juos užpildau. Anksčiau į tuos tarpus būtinai sukišdavau kokį nors darbelį. Dabar aš paskambinu į SPA ir nuvažiuoju valandai į masažą“, – juokiasi atlikėja.

Jeigu nepavyksta niekur ištrūkti, Katažina poilsio ieško namuose. „Tiesa, to taip pat reikėjo išmokti, nes atsiradus laisvai valandėlei, pirmiausia kyla mintis: ką gi čia nuveikus? Gal grindis iššluostyti, čia dulkės matosi... Reiktų skalbti, gal išlyginti. Tada įjungiu poilsio režimą, nes dabar aš suprantu, kad tai yra laikas man – ne darbui, ne lėkimui, o atsipalaidavimui. Tada pasiimu kokią gerą knygą, pasidarau kavos ir galiu pabūti su savo mintimis, su savimi ir niekur neskubėti“, – pasakoja K.Zvonkuvienė.

Svajonių erdvei namuose nereikia prabangos

Paklausta, kokia būtų svajonių privati erdvė jos namuose, Katažina nesudvejojusi atsako, kad tai – terasa su vaizdu į gamtą.

„Nereikėtų prabangaus įrengimo ir daiktų. Tai galėtų būti paprastas, jaukus kampelis: sofa su pagalvėlėmis, pledas, kava, knyga ir gamtos vaizdas. Jau dabar įsivaizduoju!”, – moteris net nušvinta.

Tyrimo metu 77 proc. lietuvių teigė, kad privatumas namuose yra svarbi jų geros savijautos sąlyga. Kai to trūksta, pusė apklaustųjų prisipažįsta jaučiantys susierzinimą ar nerimą.

O kiek privatumas yra svarbus jums? Kviečiame atlikti testą: https://lifeathome.ikea.com/lt/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius