Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 05

Kodėl sviestas tapo toks kietas? Konditerijos ekspertė mano įminusi mįslę

Kol kas kanadiečius vis dar kamuoja pandemijos nykuma, kurią jie mėgina praskaidrinti uoliai kepdami duoną ir pyragus. Jiems vis didesnį galvosūkį kelia vienas klausimas – kodėl jų šalyje sviestas toks kietas sunkiai ir jį taip sunku tepti?
Sviestas
Sviestas / Sorin Gheorghita / Unsplash nuotr.

Įprastu laiku toks klausimas galėjo taip ir likti daugiausia gurmanų, kepėjų ir sviesto mėgėjų rūpestis.

Tačiau visiems kanadiečiams įstrigus namuose, sviesto mįslė sukėlė karštas diskusijas ir mokslines spėliones socialiniuose tinkluose, pagimdė sąmokslo teorijų ir net paskatino pieno produktų sektoriaus atstovus sukurti darbo grupę.

Galbūt neišvengiamai kanadiečiai šį aštrų klausimą praminė „Buttergate“ (liet. „Sviestogeitu“).

Viskas prasidėjo prieš kelis mėnesius, kai kanadiečiai, tarp jų ir Kalgaryje įsikurusi kulinarijos knygų autorė Julie Van Rosendaal, pastebėjo, kad jų sviestą labai sunku tepti ant skrebučių ir jis sunkiai tirpsta.

Ieškodama atsakymų, J.Van Rosendaal, angliavandenius mėgstančio paauglio mama ir didelė sviestinių kepinių, tokių kaip bandelės su cinamonu ir nanas, gerbėja, šiuo klausimu prakalbo socialiniuose tinkluose.

„Kažkas negerai su mūsų sviesto asortimentu ir aš išsiaiškinsiu, kur šuo pakastas", – parašė ji tviteryje vasario mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius