Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 08

„Lonas“ parduoda ne tik čiužinius, bet ir miego komfortą

Jau 27-erius metus veikianti šeimos įmonė „Lonas“ užkariauja ne tik miegamąjį: kokybiškų čiužinių ir lovų asortimentą papildo natūrali lininė patalynė ir jauki namų tekstilė. Pasak direktoriaus Domo Jakučio, išlikti konkurencingoje aplinkoje įmonei padeda ne tik kokybiški gaminiai, bet ir tikras rūpestis klientais.
Miegas
Miegas / 123RF.com nuotr.

Ieškokite čiužinio, atitinkančio savo poreikius

Čiužiniai yra kelių skirtingų kategorijų – spyruokliniai, viskoelastiniai ir lateksiniai, visi užtikrina komfortą, bet sukelia skirtingus pojūčius. „Patogumo jausmas yra labai individualus, priklauso nuo kiekvieno žmogaus asmeninės patirties, ar vargina stuburo problemos, ar sportuoja, ar turi antsvorio. Jei kažkas rekomendavo gerą čiužinį, nebūtinai toks pat tiks ir jums, todėl išsirinkti neišbandžius salone, ant jo nepagulėjus, yra labai klaidingas požiūris“, – teigia „Lono“ direktorius Domas Jakutis.

Gamintojo nuotr./LONAS vadovas Domas Jakutis
Gamintojo nuotr./LONAS vadovas Domas Jakutis

Kita vertus, skubančiame pasaulyje žmonės kartais neturi laiko atvykti į saloną ir vis dažniau pageidauja pirkti internetu. Pasak direktoriaus, pasitarus su konsultantu, išsiaiškinus koks čiužinys jums geriausiai tinka, galima pirkti internetu ir išbandyti 30 naktų. Per šį laikotarpį stuburas turi pajusti, ar pasirinktas tinkamas čiužinys. „Jeigu netinka, galima keisti kitu. Mes suteikiame savo klientams tokią privilegiją“, – tvirtina D. Jakutis.

Išsiaiškinti savo poreikius ir išsirinkti tinkamą čiužinį padės parduotuvės konsultantai, kurie nuolat dalyvauja mokymuose apie čiužinių savybes, žino įvairius niuansus ir gali duoti vertingų patarimų. Šiemet įkurta ir „Facebook“ grupė „Gero miego klubas“ – ši platforma skirta švietėjiškai veiklai apie miegą, žmogaus cirkadinį ritmą ir kt.

Pasak įmonės specialistų, visi žino, kad sveiko gyvenimo pagrindas – sportas ir teisinga mityba, tačiau daugelis pamiršta svarbiausią faktorių – miegą. Neišsimiegojęs žmogus nenorės aktyviai sportuoti, o pavargęs organizmas norės gauti blogųjų angliavandenių. „Lono“ specialistai tiki, kad mokslinės žinios ir ilgametė gamybinė patirtis suteikia galimybių pagerinti miegą. Įmonė atstovauja miego industrijai visomis prasmėmis – nuo rankomis gaminamų lovų ir čiužinių iki patarimų miego klausimais.

Partnerio nuotr./LONAS komforto meistrai: harmoningam gyvenimui būtinas kokybiškas poilsis
Partnerio nuotr./LONAS komforto meistrai: harmoningam gyvenimui būtinas kokybiškas poilsis

Anatominės zonos prisitaiko prie kūno

Čiužinio pagrindinė funkcija yra palaikyti taisyklingą stuburo padėtį, kuri yra „S“ raidės formos. Jeigu antsvorio turintis žmogus atsiguls ant per daug minkšto čiužinio, stuburas gali išsikreipti. Ir atvirkščiai – mažai sveriančiam žmogui rekomenduojamas minkštesnis čiužinys.

„Išmanesni čiužiniai turi anatomines zonas: tose vietose, kur remiasi pečiai ir sėdmenys yra minkštesni arba kietesni, kad kūnas natūraliai įdubtų ir stuburas išlaikytų fiziologiškai taisyklingą formą. Jeigu čiužinys per minkštas, stuburas per daug išsilenks, jei per kietas, prasideda kitos problemos – užspaudžiama kraujotaka, naktį žmogus dažniau vartosi, kad pailsėtų viena ir kita kūno pusė. Tai trukdo gerai išsimiegoti“, – perspėja direktorius.

Jeigu antsvorio turintis žmogus atsiguls ant per daug minkšto čiužinio, stuburas gali išsikreipti.

Žinoma, jei žmogus daug metų miegojo ant netinkamo čiužinio, turi stuburo problemų, nusipirkus naują komfortišką čiužinį iš karto stebuklas neįvyks, neišsispręs sveikatos problemos. Atsigulus ant taisyklingo pagrindo, stuburas tam tikrą laiką gali jausti net ir diskomfortą. Bet per porą savaičių nugara turi priprasti. „Jeigu dar jaučiamas tam tikras diskomfortas, tai reiškia, kad netinka čiužinys arba turite sveikatos problemų, kurių lova neišspręs, reikia kreiptis pas gydytoją“, – mano direktorius.

Partnerio nuotr./LONAS komforto meistrai: harmoningam gyvenimui būtinas kokybiškas poilsis
Partnerio nuotr./LONAS komforto meistrai: harmoningam gyvenimui būtinas kokybiškas poilsis

SMS žinute primenama apversti čiužinį

Labai svarbu čiužinį padėti ant tinkamo pagrindo. Žmogus per naktį išgarina iki pusės litro skysčio, kuris susigeria į miego rūbus, patalynę ir čiužinį, todėl čiužinio medžiagos turi būti „kvėpuojančios“, o lovos pagrindas pralaidus orui, geriausiai tinka grotelės. „Grotelės atlieka dvi funkcijas – užtikrina oro cirkuliaciją ir čiužinio elastingumą, padeda daug geriau prisitaikyti prie kūno. Padėjus čiužinį ant žemės ar kieto pagrindo ir grotelių, jo savybės gali keistis iki 30 procentų“, – tikina D. Jakutis.

Jei norite, kad čiužinys tarnautų ilgai ir kokybiškai, gamintojas rekomenduoja jį reguliariai apversti arba sukeisti galvūgalį su kojūgaliu. Taip čiužinys prasivėdina, pasikeičia spaudžiamos vietos, tolygiau dėvisi. „Klientams visada primename, kad reikia laiku apversti čiužinį, bet žmonės gali pamiršti, todėl siunčiame priminimo žinutę“, – sako D. Jakutis.

Jei norite, kad čiužinys tarnautų ilgai ir kokybiškai, jį rekomenduojama reguliariai apversti arba sukeisti galvūgalį su kojūgaliu.

„Lonas“ gamina dvipusius ir vienpusius čiužinius. Ne visada reikia dvipusio, žmogaus poreikiai taip greitai nesikeičia, kad kelis mėnesius miegotų ant kietesnio, po to apverstų ir gulėtų ant minkštesnio. Pasak direktoriaus, yra puikių ir vienpusių modelių, komforto zonos sumodeliuotos viršutinėje pusėje. Jei kokybiškos zonos susluoksniuojamos abiejose pusėse, tai padidina gaminio kainą.

Partnerio nuotr./LONAS komforto meistrai: harmoningam gyvenimui būtinas kokybiškas poilsis
Partnerio nuotr./LONAS komforto meistrai: harmoningam gyvenimui būtinas kokybiškas poilsis

Ilgaamžiškumą užtikrina tinkama priežiūra

Lietuviai paprastai nemėgsta naudotis valyklų paslaugomis, labiau linkę skalbti namuose, todėl „Lono“ čiužiniai turi ne tik užvalkalą, bet ir daugiau sluoksnių, kuriuos galima nuimti ir išskalbti namų sąlygomis. „Žinoma, prieš skalbdami, pirmiausia pasidomėkite, kokia informacija nurodoma čiužinio etiketėje“, – pataria direktorius.

Ant čiužinio gali būti naudojamas ir higieninis plonas antčiužinukas, kuris lengvai valomas. Taip pat antčiužinis gali atlikti ir papildomo komforto funkciją.

Pigesnės klasės „Lono“ čiužiniams suteikiama 2 metų garantija, aukštesnės klasės čiužiniai tarnauja 10 metų. Ir vienu, ir kitu atveju čiužinio tarnavimo laikas priklauso nuo kelių faktorių. Pirmiausia, kaip jis bus naudojamas, ar atitinka svorio rekomendacijas. „Visų čiužinių gamybai naudojamos kokybiškos medžiagos ir tinkamai naudojant jis tarnauja gerokai ilgiau nei nurodo garantija. Net ant pigesnių čiužinių žmonės miega 5–8 metus, o brangesniems čiužiniams naudojamos tokios tankios medžiagos, kad beveik neįmanoma jų išgulėti“, – teigia D. Jakutis.

Kita vertus, dėl nepalankių aplinkos sąlygų po 5–7 metų galbūt reikėtų jį keisti nauju, nes čiužinys sugeria daug prakaito ir drėgmės. Tokioje terpėje pradeda veistis dulkių erkutės, kiti mikrobai, todėl higienos specialistai rekomenduoja jį keisti.

Gamintojo nuotr./LONAS Trispalvė čiužinių kolekcija
Gamintojo nuotr./LONAS Trispalvė čiužinių kolekcija

Specialūs čiužiniai kūdikiams ir Trispalvė kolekcija

„Lonas“ gamina čiužinius ir vaikams. D. Jakutis rekomenduoja nepirkti per minkšto čiužinio, ypač kūdikiams geriausia miegoti ant kietesnio pagrindo. Vaikų stuburas sparčiai vystosi, todėl nereikia, kad raumenys atsipalaiduotų, ant kietesnio pagrindo geriau formuojasi taisyklinga laikysena.

Vaikiški čiužiniai turi būti pralaidūs orui, kad mažas vaikas besivartydamas ir veiduku atsirėmęs į lovos pagrindą galėtų laisvai kvėpuoti. Didelis dėmesys skiriamas užvalkalui, kuris turi būti kuo natūralesnis, minkštas, lengvai skalbiamas.

Visa „Lono“ gamybos patirtis sudėta į atnaujintą Trispalvę čiužinių kolekciją – „Tyla“, „Harmonija“ ir „Mūza“, – kuriai naudojamos tik aukščiausios kokybės žaliavos. Tai trijų tipų pojūčiai, kuriuos suteikia klasikiniai spyruoklių modeliai, kūno atmintį turintys viskoelastiniai ir ilgaamžiai, elastingi lateksiniai čiužiniai.

„Kolekcija sukurta remiantis ilgaamže patirtimi, pažangiausiomis technologijomis, sveikatos specialistų rekomendacijomis, o išskirtinis natūralaus pluošto dizainas atspindi tautos paveldo tradicijas“, – sako D. Jakutis.

Partnerio nuotr./LONAS komforto meistrai: harmoningam gyvenimui būtinas kokybiškas poilsis
Partnerio nuotr./LONAS komforto meistrai: harmoningam gyvenimui būtinas kokybiškas poilsis

Šeimos verslo vertybės perduodamos visai komandai

Pasak D. Jakučio, didelis privalumas, kad jau 27-erius metus veikianti įmonė „Lonas“ yra šeimos verslas: „Mūsų šeima didelė, keturi broliai įsijungėme į tėvo sukurtą verslą. Į vienos įmonės rėmus jau netelpame, „Loną“ sudaro 8 įmonių grupė.“

„Lono“ veiklą perdavęs į sūnų rankas, įkūrėjas Kazimieras Jakutis dalyvauja kuriant metinius strateginius investicinius planus, o žmonos Birutės Jakutienės veiklos sritis – salonų įkūrimas ir darbuotojų atranka. „Labai svarbu, kad priimtume ne tik kompetentingą žmogų, bet ir atitinkantį mūsų vertybes. Šeimos verslas – tai požiūris ir atsakomybė“, – teigia D. Jakutis ir priduria, kad už savo gaminius „Lonas“ atsako ne tik kaip įmonė, bet ir kaip asmenys, kuriems rūpi šeimos reputacija.

Šeimos verslo vertybės perduodamos visai komandai. „Tam tikra prasme ir mūsų klientai tampa didžiąja „Lono“ šeima, kuria mes rūpinsimės visą laiką, kol žmogui bus aktualu kokybiškai išsimiegoti“, – sako D. Jakutis.

Gamintojo nuotr./LONAS didžioji šeima
Gamintojo nuotr./LONAS didžioji šeima

„Lono“ tikslas – tesėti pažadus

Šiuo metu „Lone“ dirba apie 150 darbuotojų, gamybinės patalpos įrengtos Jonavoje. Veikla vykdoma ir Latvijoje, kitais metai planuojama pradėti prekybą Estijoje. Šiais metais įmonė įsigijo internetinę parduotuvę „Fėjos namai“, kurioje prekiaujama namų tekstile, patalyne.

„Augame, vystomės ir dar matome daug galimybių tobulėti, norime pasiūlyti didesnį prekių asortimentą, susijusį su miegamuoju. Mūsų pagrindinis pranašumas konkurencingoje aplinkoje – tikras rūpestis klientais. Parduodame ne tik gaminį, bet ir miego komfortą. Pasirūpiname viskuo – nuo nemokamo lovos atvežimo, baldo surinkimo iki pakuočių išvežimo, kad klientui būtų kuo mažiau rūpesčių. Ne mažiau svarbus yra ir pažadas – mes laikomės terminų, juk naujakuriams vėlavimas gali sukelti daug rūpesčių“, – sako D. Jakutis.

„Lonas“ turi ne tik Kokybės skyrių, kuriame labai jautriai sprendžiamos įvairios klientų pastabos, garantiniai ir negarantiniai atvejai pirkėjo naudai, bet ir Klientų aptarnavimo komitetą, kuriame analizuojami „Lono“ pirkėjų atsiliepimai ir pasiūlymai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius