-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 02

Mano kiemas. Bronės ir jos draugo kieme – rankomis kurti dirbiniai

Vilija, Bronės dukra 15min GYVENIMO redakcijai rašo, kad mamos ir jos gyvenimo draugo kieme sukurtas tikras rojaus kampelis, kuriame ji mielai leidžia ir savaitgalius, ir atostogas.
Bronės ir jos draugo puoselėjama sodyba
Bronės ir jos draugo puoselėjama sodyba / Asmeninio archyvo nuotr.

„Šitą sodybos grožį sukūrė mano mamos draugo tėvai, kurių, deja, jau nebėra. Bet mano mama kartu su draugu ir toliau viską prižiūri – gėlytes daigina, piktžoles ravi, o mudu su sūnum palaistome šį nuostabų gamtos kampelį.

Šalia namo auga senas medis bukas, kurį pasodino dar mamos draugo tėvai, tad jis puikiai užstoja saulę – tai ir puikus šešėlis, ir atgaiva namuose, kai tokia karšta vasara. Mano mamos ir jos draugo dėka, visi vaikai, atvažiavę į Skuodo rajoną, Gėsalų kaimą, netoli Latvijos sienos, gėrisi tokia išpuoselėta aplinka“, – sako Vilija.

Asmeninio archyvo nuotr./Vilija mamos Bronės ir jos draugo sodyboje
Asmeninio archyvo nuotr./Vilija mamos Bronės ir jos draugo sodyboje

Auksinės rankos kuria ypatingus dirbinius

Vilija pasakoja, kad sodybos kiemas išties didelis, jame gausu įvairių augalų, krūmų ir medžių. Vilijos mamai Bronei ypač patinka rožės, pušys, tad šiems šeimyna negaili laiko ir priežiūros.

„Sodyba prižiūrima ir puoselėjama jau daug metų, o ir medžiai čia skaičiuoja jau ne vieną dešimtį – didžiulėms eglės gali būti ir 50, o mano minėtam bukui ir dar daugiau metų“, – sako Vilija.

Ji priduria, kad namas statytas mamos draugo tėvų rankomis, o aplinką puošia ir jų rankų darbo kūryba iš medžio – apdailintas šulinys, koplyčia ir kiti.

Asmeninio archyvo nuotr./Bronės ir jos draugo puoselėjama sodyba
Asmeninio archyvo nuotr./Bronės ir jos draugo puoselėjama sodyba

Kieme yra vietos ir daržui, ir tvenkiniui, ir pirtelei. „Mama ir jos draugas labai mėgsta rūpintis aplinka, todėl visą vasarą užsiima pačiais įvairiausiais darbais, sodina ir puoselėja gėles. Džiugu matyti, kad visame kaime žmonės tiek daug dėmesio skiria aplinkai, gražu žiūrėti, kokios nuostabios sutvarkytos sodybos, kiemai“, – sako Vilija vasarą Gėsaluose praleidžianti labai daug laiko.

Kviečiame ir jus pasigrožėti Vilijos mamos ir jos draugo prižiūrima aplinka.


Konkursą „Мano kiemas“ remia japoniškų profesionalių įrankių ir sodo technikos gamintojas „Мakita“.

Visi konkurso dalyviai turi galimybę laimėti 500 eurų vertės Makita“ kelioninį akumuliatorinį kompresorinį maisto šaldytuvą, kuris šaldo iki -18 °C arba šildo iki +60 °C, nepriklausomai nuo išorės temperatūros! Šaldytuvas veikia iš trijų energijos šaltinių: nuo 18V akumuliatoriaus, AC arba DC srovės.

5 dalyviai bus apdovanoti prizais – „Makita“ termosais ir akiniais.

Apie konkurso sąlygas skaitykite ČIA.

„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas
„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas
Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius