Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 10

Namų valymo profesionalų patarimai: ką verta išbandyti?

Norite, kad namai blizgėtų švara? Pasinaudokite šiais profesionalų patarimais.
Namų tvarkymas
Namų tvarkymas / „Fotolia“ nuotr.

Šie būdai jums padės ilgiau palaikyti švarą ir tvarką, mažiau dėmesio ir laiko skirti kasdienei ruošai, džiaugtis tvarkingais namais, rašoma rd.com.

Nepamirškite durų kilimėlio

Patariama namuose turėti bent kelis durų kilimėlius – vieną prie durų iš lauko pusės, o kitą – viduje. Taip sumažinsite nešvarumų kiekio patekimą į jūsų namus. Svarbu kilimėlius reguliariai valyti, išdulkinti, išplauti, kadangi nešvarumai juose kaupiasi labai greitai.

Vienu šūviu nušaukite du zuikius

Jeigu valote namuose grindis, nepamirškite gerai išvalyti iš grindjuosčių, kurios juosia grindis ir labai greitai pasidengia dulkėmis; valydami langus, valykite palanges, žaliuzes ar roletus ir pan. Vienu metu išvalysite daugiau, o laiko sugaišite mažiau – nes nereikės tam prisiruošti, eikvoti jėgų ir pastangų. Beje, dulkes nuo sunkiai pasiekiamų vietų labai gerai pašalina paprasčiausi teptukai – kodėl gi neišbandžius?

Kam tas kibiras?

Profesionalai pataria kibirą su vandeniu, kuriame plaunate šluostes ar šluotą, skirtą grindims valyti, keisti buteliu, pripildytu valomosios medžiagos ar tiesiog vandens. Taip bus kur kas mažiau nešvarumų ir netvarkos aplink.

Kuo valyti?

Valiklius naudokite pagal paskirtį – tai reiškia, kad plytelių valiklis netiks jūsų veidrodžiams ar spintelėms, todėl nepersistenkite, kad nesugadintumėte paviršių. Na o jeigu nenorite naudoti įprastų valiklių, išmėginkite tokias priemones kaip actas, soda, citrinos rūgštis ir panašiai.

Dušo kabinos valymo triukas

Jūs galite valyti dušo kabiną labai paprasta – tam jums reikia šepečio ilga rankena ir valomosios priemonės, pavyzdžiui, indų ploviklio. Tai padės greitai nušveisti kalkių nuosėdas ir kitus nešvarumus bei apnašas.

Tam, kad išvengtumėte nutekėjusių vandens lašų žymių, pamėginkite panaudoti vandens valytuvą, kuris puikiai nubraukia vandenį.

Siurbkite teisingai

Specialistai sako, kad pirmiausia reikėtų kambarį išsiurbti vertikaliai, o paskui horizontaliai, nes tai užtikrins, jog bus pašalinti visi nešvarumai. Taip pat patariama, šį darbą atlikti lėtai, neskubant, kad išsiurbtumėte visas dulkes.

Kas jums yra švarūs namai?

Pirmiausia atsakykite sau į klausimą, ką jums reiškia švarūs ir tvarkingi namai, nes būtent tai padės tinkamai apibrėžti, kokius darbus turite atlikti. Vieniems tai švarios grindys, kitiems – ką tik išskalbti skalbiniai. Namų ruošą taip pat reikia planuoti, todėl skyrę planui laiko, visada džiaugsitės tvarkingais namais.

Pasinaudokite indaplove

Sutaupykite laiko – indaplovėje galite plauti ne tik indus, bet ir daugelį kitų daiktų, pavyzdžiui, kai kuriuos vaikiškus žaisliukus, stiklainius, žvakides ir pan. Svarbiausia, po plovimo išplauti ir pačią indaplovę, kadangi joje lieka nešvarumų.

Išmėginkite naminius, tačiau efektyvius valiklius

Stiklų ir veidrodžių valiklis

Jums reikės: kelių puodelių vandens, 1/2 puodelio acto, 1/4 puodelio spirito, kelių lašelių mėgstamo eterinio aliejaus, pavyzdžiui, citrusinių vaisių.

Sumaišykite visus ingredientus ir supilkite į butelį su purkštuvu. Užpurkškite valiklio ant minkštos šluostės, ant stiklo ir valykite. Tiesa, venkite langus valyti saulėtą dieną, kadangi liks žymės.

Šveitiklis

Jis puikiai tiks pašalinti rūdžių dėmes vonioje, kriauklėje.

Jums reikės: 1/2 citrinos, 1/2 puodelio borakso. Užberkite ant perpjautos citrinos borakso ir šveiskite kriauklę ar vonią. Ši priemonė netinka marmurui ir granitui.

Universalus valiklis

Jums reikės: 3 valg. š. acto, 1/2 šaukštelio skalbiamosios sodos, 1/2 šaukštelio skysto muilo, 450 ml karšto vandens.

Viską sumaišykite, supilkite į butelį su purkštuku ar dozatoriumi ir naudokite visiems virtuvės ir vonios kambario paviršiams valyti. Nuskalauti nebūtina. Jeigu norite, kad valiklis dar ir dezinfekuotų, įberkite 1/2 arb. š. borakso.

Tualeto švara

Vonios kambaryje išvengti nešvaros gana sudėtinga misija, todėl ten reikia pasistengti kasdien palaikyti švarą. Laikydamiesi „grafiko“, jūs išvengsite vargo, sutaupysite laiko. Be to, nėra sudėtinga kiekvieną dieną nuvalyti dulkes nuo klozeto dangčio ar perskalauti klozeto šepečio.

Prioritetai

Pradėkite namus valyti nuo virtuvės ir vonios kambario, o vėliau pereikite į kitas erdves – miegamąjį, svetainę, vaikų kambarius ir galiausiai viską užbaikite išvalydami grindis. Svarbiausia daugiausiai dėmesio skirti toms erdvėms, kurios labiausiai reikia švaros ir tvarkos.

Toks požiūris jums pravers tada, kai tvarkos reikia kuo greičiau, pavyzdžiui, atkeliauja netikėti svečiai. Tuomet svarbiausiai sutvarkyti stalviršius virtuvėje ir vonios kambarį, kadangi visa tai labiausiai kuria tvarkingų namų įspūdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius