Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 09 08

Ritos istorija – kaip 1940 m. pastatytas namas pakeitė rūbą: „Buvo tikrai verta“

Rita Kielienė su šeima įsikūrusi Ukmergės rajone, Žeimių kaime. Pasakoja, kad ilgą laiką jiems teko gyventi bute, todėl kai tik buvo galimybė įsigyti namą – iškart jį nusipirko. Juokaudama sako, kad yra kaimo žmogus, todėl norėjosi laikyti paukščius, įvairius gyvūnus, kates, šunis ir jie, beje, šeimos namuose buvo pirmieji gyventojai.
Namas prieš ir po
Namas prieš ir po / Asmeninio archyvo nuotr.

Galima sakyti, kad dabar tikras sodybų atnaujinimo bumas, tačiau Ritos istorija prasidėjo dar prieš septynerius metus. Tuo metu senutėliame name liko viena gyventoja, tad jį buvo nuspręsta parduoti.

„Įsigijome šią seną sodybą ir pradėjome rekonstruoti – ėjome kiekvieną dieną kaip į lažą“, – juokiasi Rita. Ji priduria, kad sodyba buvo labai apleista, aplink ją augo daugybė medžių ir krūmų, tad namelio net nesimatė. Paklausta, kas įkvėpė įsigyti seną sodybą, o ne statyti naują namą, Rita sako, kad abudu su vyru yra kaimiečiai, augę kaimuose tikrose senose gryčiose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius