-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 27

Šeima savo kiemo grožiu rūpinasi jau 13 metų: šiemet augina neįprastus pomidorus

Klaipėdos rajone Radailių kaime gyvenanti Genridos ir Ramūno Razgų šeima savo kiemo aplinką puoselėja 13 metų. Darbais dalinasi visi: vyras dažniausiai užsiima konstravimu, vaikas – žolės pjovimu, o ji pati mėgsta dėmesį skirti gėlynams. „Aš taip atsigaunu nuo darbų“, – tikina Genrida, pridurdama, kad priežiūros tokia aplinka reikalauja daug.
Genridos ir Ramūno Razgų kiemas
Genridos ir Ramūno Razgų kiemas / Asmeninio albumo nuotr.

Genrida su vyru 13 metų gyvena naujų namų kvartale. Ten jie, kaip patys sako, sutelkę bendras jėgas, kuria ir puoselėja savo kiemo grožį taip, kaip sugeba.

„Turime daržiuką, gėlyną, rožyną, kurį vyras pats padarė. Ramūnas auksarankis – pats mėgsta viską daryti. Iš akmenų pats surengė šašlykinę, – pasakoja Genrida. – Šiltnamyje auginame paprikas, morkas, agurkus, pomidorus. Pastarųjų šiemet turiu naują rūšį – juodos spalvos.

Pats daigas ir pomidoras – juodi, o kai prisirpsta, paraudonuoja. Visiems kaimynams rodau. Labai įdomu stebėti, nebuvau anksčiau auginusi. Įprastai visada turiu 6–7 rūšis pomidorų.“

Asmeninio albumo nuotr./Genridos ir Ramūno Razgų kiemas
Asmeninio albumo nuotr./Genridos ir Ramūno Razgų kiemas

10 arų kiemu rūpinasi visa šeima – anot Genridos, Ramūnas labiau imasi vyriškų darbų, jos sūnus pjauna žolę, o ji pati puoselėja gėlynus.

„Vienam sūnui, kai čia atsikraustėme, buvo 10 metų. Iš pradžių pabandyti pjauti su žoliapjove jam buvo atrakcija. Paskui jau ir užkurti pats pradėjo. Dabar jam tuoj 19 metų sueis: kaip pabandė, taip iki šiol bando su ta žoliapjove. Žolė yra sūnaus stichija, – šypsosi moteris.

– Vyras daugiau kala, stato, gamina. Bendrai apsitariame, ko reikėtų.“

Kaip teigia Genrida, tam, kad aplinka būtų graži ir tvarkinga, reikia skirti daug laiko. Vis dėlto rūpintis kiemu jai patinka.

„Ypač rožynas reikalauja priežiūros. Kad turėtum sveiką krūmą, tikrai reikia prižiūrėti, – tikina Genrida. – Tačiau aš taip atsigaunu nuo darbų. Susilieju su žeme, įkišu į dirvą rankas.“

Baigiantis vasarai, pasak Genridos, darbų kieme sumažėja – žiemą šeima daugiau poilsiauja, leidžia laiką su gyvūnais.

„Turime du šunis, katiną, vaikai augina žuvytes, – sako Genrida. – Kai yra sniego, kasame kiemą – būna vietoje sporto klubo.“


Šių metų konkursą „Мano kiemas“ remia japoniškų profesionalių įrankių ir sodo technikos gamintojas „Мakita“. Visi konkurso dalyviai turi galimybę laimėti „Makita“ akumuliatorinį Bluetooth radiją ir 18V akumuliatorių iš plačiausios pasaulyje akumuliatorinių įrankių sistemos LXT. Radijas veikia nuo akumuliatorių ir AC srovės ir taip pat įkrauna akumuliatorius.

Daugiau apie konkurso sąlygas – ČIA.

„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas
„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius