Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 08

Seną sekciją Mindaugas su Lilija pavertė dukros žaidimų nameliu: ir kambary daugiau vietos, ir vaikui džiaugsmas

Kur dėti seną tamsią sekciją, kuri užima daug vietos, nepasižymi praktiškumu? Mėginti parduoti? Kam nors atiduoti? O gal tiesiog išardyti ir išmesti? Tikriausiai visi variantai tinkami. Bet visada yra dar vienas kelias – prikelti tą baldą antram gyvenimui. Ne nudažant jį, o visą perkonstruojant. Tokio sumanymo, kaip pasakojo Lilija Dikovič-Bataitienė, ėmėsi jos vyras Mindaugas Bataitis, ir sena sekcija virto dukros žaidimų nameliu.
Sena sekcija virto vaiko žaidimų nameliu
Sena sekcija virto vaiko žaidimų nameliu / Asmeninio archyvo nuotr.

„Vyras nusprendė suteikti gyvybę senai sekcijai“, – taip feisbuko grupėje „Prieš ir po“ rašė L.Dikovič-Bataitienė, pasidalijusi senos tamsiai rudos sekcijos ir iš jos sukurto vaiko žaidimų namelio nuotraukomis.

Paklausta, kaip gimė šis projektas, Lilija pasakojo, kad namuose buvusia sekcija jai jau seniai norėjosi atsikratyti ir vis prašydavo vyro ją išmesti.

„Jau keletą metų vyrui vis sakydavau, kad tą sekciją arba parduokime, arba atiduokime, arba išmeskime. O vyrui vis tai darbas, tai nėra laiko, tai kiti reikalai, tai abu dirbome, buvome užsiėmę.

Asmeninio archyvo nuotr./Sena sekcija
Asmeninio archyvo nuotr./Sena sekcija

Gimė dukrytė, paaugo, sakau vyrui: viskas, vaikui reikia padaryti žaidimų, užsiėmimų vietą, nes žaislai po visą butą išmėtyti. Mūsų butas nėra labai didelis, o sekcija buvo didelė, užėmė daug vietos, bet labai nepraktiška.

Pasakiau vyrui, kad jau esu nužiūrėjusi, ką nusipirkti į jos vietą. O jis vis kraipė galvą sakydamas, kad čia daug darbo ją išardyti, viską išvežti, išmesti. Porą dienų žiūrėjo į tą sekciją ir tada sako: aš kai ką padarysiu. Klausiu, ką? Vaikui žaidimų namelį“, – kaip sena sekcija iškeliavo ne į šiukšlyną, o tapo nauju baldu, pasakojo Lilija.

Moteris paatviravo, kad iš pradžių žiūrėjo skeptiškai. Ne todėl, kad nepasitikėtų vyro jėgomis, Anaiptol. Mindaugas yra stalius-dailidė ir, kaip sakė Lilija, turi puikią fantaziją, daugybę įvairiausių idėjų, tik joms vis pritrūksta laiko.

„Man tik atrodė: na ką galima iš šitos senos sekcijos dar padaryti... – šypsodamasi sakė pašnekovė. – Bet jis pradėjo ardyti, klijuoti, sukti ir štai – kelios dienos ir žaidimų namelis buvo baigtas.“

Asmeninio archyvo nuotr./Mindaugas iš senos sekcijos gamina vaiko žaidimų namelį
Asmeninio archyvo nuotr./Mindaugas iš senos sekcijos gamina vaiko žaidimų namelį

Trys dienos – tiek prireikė Mindaugui, kol išardė sekciją, susipjovė reikiamas dalis, viską sugręžė, susuko.

„Vyras turi visus reikiamus įrankius, tad jam nebuvo sudėtinga. Visus darbus atliko namuose: viską supjaustė, surinko, kas liko nereikalinga – išvežėme. Taigi jis viską padarė, nušveitė, nugruntavo, o nudažiau aš, – šypsodamasi pasakojo Lilija.

Asmeninio archyvo nuotr./Sena sekcija virto vaiko žaidimų nameliu
Asmeninio archyvo nuotr./Sena sekcija virto vaiko žaidimų nameliu

Pati gamyba kiek užtruko, nes gyvename bute, Stokholme, čia taip pat galioja įstatymai dėl ramybės valandų – nuo šešių vakaro negalima triukšmauti. Vyras buvo pasiėmęs atostogų, keletą dienų skyrė šiam darbui.“

Naujasis kūrinys – Lilijos ir Mindaugo dukrytės žaidimų namelis – yra 1,7 metro aukščio ir 1,15 metro pločio. Moteris džiaugėsi vyro sumanymu ir idėjos įgyvendinimu.

„Dabar ir žaislai turi vietą – tvarkingai po nameliu susideda, ir vaikui smagu, turi, kur žaisti – iš vienos pusės – trys laipteliai, jais užlipa, viduje turi žaislų pasidėjusi, pažaidžia, iš kitos pusės – čiuožyklėlė, po nameliu – langeliai, kur irgi gali įlįsti, išlįsti. Išėjo labai praktiškas kūrinys, – sakė pašnekovė ir pridūrė: – O ir kambary dabar kiek vietos atsirado, užsukę draugai net klausė, ar remontus pasidarėme (juokiasi).“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius