Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 09 12

Seno buto atnaujinimas Šiauliuose: įspūdingas vonios kambarys, pakerėjęs internautus

Airijoje gyvenanti baldų dizainerė Karina Baziulienė socialinėje erdvėje pasidalino savo atliktu darbu – dviejų kambarių buto Šiauliuose atnaujinimu. Šis jos įrašas kaipmat sulaukė itin daug dėmesio, bet ypač vonios kambarys daugelį pribloškė savo dizainu, dydžiu bei pokyčiais.
Vonia prieš ir po
Vonia prieš ir po / Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip pasakoja K.Baziulienė, jai labiausiai patinka atnaujinti senus butus, kuriuose tenka kaip reikiant paplušėti, kur gali išlaisvinti savo fantaziją.

Keturių dukrų mama sutiko pasidalinti savo naujausiu projektu – kardinaliai pakeistu 39 kv. m seno plano butu, kuriame didžiausia puošmena tapo išskirtinė vonia.

Asmeninio archyvo nuotr./Dizainerė Karina Baziulienė
Asmeninio archyvo nuotr./Dizainerė Karina Baziulienė

„Baldų dizainas yra neatsiejamas nuo interjero dizaino, nes baldai turi įsilieti į visumą ir tapti interjero dalimi. Tad iš dalies esu ir interjero dizainerė.

Kurdama interjerą, pirmiausia atsižvelgiu į jo paskirtį ir poreikius – šeimai su vaikais, be vaikų, nuolatiniam gyvenimui, trumpalaikei nuomai ir pan., o tada jau kyla vizija, kaip tas butas ar namas turi atrodyti.

Tai nėra mano pirmas trumpalaikei nuomai skirtas būstas, kurį atnaujinu, tad galėjau remtis ne tik dizainerės patirtimi, bet ir pažvelgti iš nuomotojos pozicijos.

Manau, šiame bute yra viskas, kas svečiams reikalinga, kad būtų patogu, komfortiška ir jauku. Dariau viską kaip sau, įsivaizduodama save svečio vietoje“, – sako Karina.

Asmeninio archyvo nuotr./Buto atnaujinimas – po
Asmeninio archyvo nuotr./Buto atnaujinimas – po

Dviejų kambarių bute – daugiau erdvės

Dizainerė pasakoja, kad perskirsčius erdves, bute atsirado vietos ne tik erdvesnei virtuvei, svetainei, voniai, miegamajam, bet ir „įeinamai“ spintai, kurios privalumų vardinti net nereikia.

„Pamačiusi buto planą, mintyse susidėlioju vaizdą, tada einu daryti vizualizacijas, jog įsitikinčiau, kad galvoje gimęs vaizdas teisingas ir telpa į matmenis. Patį butą galiu pamatyti ir vėliau. Esminiai dalykai, pagal kuriuos renkuosi butus trumpalaikei nuomai, – namo vieta, buto aukštas ir kaina. Vidus – antraeilis dalykas, jį visada galima pakeisti“, – sako Karina.

Socialinėje erdvėje daugiausiai dėmesio sulaukė šiame bute atnaujinta vonia, kuri buvo perkelta į kambarį.

„Taip, toks mano sprendimas daugeliui buvo neįprastas – kaip galėjau tokiame mažame bute paaukoti visą kambarį voniai, nors iš tikro kambarys nuo vonios dydžiais tesiskyrė keliais kvadratiniais metrais ir jame netilpo net lova.

Be to, turėdama trumpalaikės nuomos patirties, žinojau, kad be dušo, kai kuriems svečiams reikia ir vonios, o dušas-vonia viename manęs netenkino. Tad greit nusprendžiau, kad kambario vietoje bus vonia“, – pasakoja Karina.

Asmeninio archyvo nuotr./Buto atnaujinimas – po
Asmeninio archyvo nuotr./Buto atnaujinimas – po

Beje, nors vonios kambarys atrodo itin erdvus, nuo pradinio varianto jis daug nepadidėjo, kadangi anksčiau vonios plotas siekė 4,5 kv. m“, – pasakoja Karina.

Senos vonios vietoje atsirado prieškambario spinta, skalbyklė su džiovykle, taip pat padidėjo virtuvė (ji sujungta su svetaine), už sienos – miegamojo kambarys.

Asmeninio archyvo nuotr./Buto atnaujinimas – po
Asmeninio archyvo nuotr./Buto atnaujinimas – po

Prie širdies – modernus stilius

Dizainerė priduria, kad atnaujinant namus svarbiausia ne tik grožis, bet ir patogumas, funkcionalumas, praktiškumas, kad nereikėtų nuolat tarnauti namams.

„Kurdama visuomet į tai atsižvelgiu. Sakyčiau, kad labiausiai man prie širdies modernusis interjero stilius, kuriam būdingas paprastumas, neapkrauta erdvė ir funkcionalumas“, – pabrėžia Karina.

Asmeninio archyvo nuotr./Buto atnaujinimas – po
Asmeninio archyvo nuotr./Buto atnaujinimas – po

Kalbėdama apie tai, kiek kainuotų toks interjero atnaujinimas, baldų dizainerė sako, kad tai labai individualu ir netikslinga apie tai kalbėti, kadangi meistrų, apdailos ir interjero detalių kainos yra skirtingos ne tik skirtinguose miestuose, bet ir parduotuvėse.

„Juk vieni daro viską savo rankomis, kiti – samdo meistrus. Mano pačios darbas šiame būste – patalpų planavimas, interjero kūrimas, medžiagų paieška internetu, užsakymas.

Beje, ką ir įrodė pandemija, daug ką šiais laikais galima padaryti nuotoliniu būdu – nebūtina būti fiziškai vietoje, kad sukurtum širdžiai ir akiai mielą interjerą“, – sako K.Baziulienė, daugelį darbų kuravusi iš Airijos.

Asmeninio archyvo nuotr./Buto atnaujinimas – po
Asmeninio archyvo nuotr./Buto atnaujinimas – po

Ji juokauja, kad labiausiai ją įkvepia ir motyvuoja nesėkmės, jeigu kas nors kuriant nepavyksta: „Tada užsispiriu, padarau pertrauką, grįžtu ir darau tol, kol pavyksta. O kadangi visada kuriu su meile ir širdimi taip, lyg tai būtų mano namai, rezultatas būna ir malonus akiai“, – kalba K.Baziulienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius