Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 25

Skaistės rudens dekoras: šviečiantis šiltnamis ir akį traukiančios spalvos

Moliūgai, chrizantemos ir daugybė lempučių – ryškios spalvos iškart mus nukelia į auksinį rudens laiką. Praskaidrinti nuotaiką šaltuoju sezonu padės tinkamai sukurtas dekoras jūsų namuose ir aplinkoje, tereikia kelių prisilietimų ir idėjų.
Skaistės Vaišnoraitės-Blusienės rudens dekoras
Skaistės Vaišnoraitės-Blusienės rudens dekoras / Asmeninio archyvo nuotr.

Skaistė Vaišnoraitė-Blusienė, kuri kai kuriems gerai pažįstama iš socialinių tinklų, gali būti pavadinta tikra dekoro karaliene – ji ne tik kuria kitiems, bet ir nepamiršta savo namų ir aplinkos.

Pasidomėjome jos – kas madinga šį rudenį ir kaip susikurti rudens dekorą?

Chrizantemos ir viržiai – pati gražiausia puošmena

Pasak Skaistės, rudenį vienas iš puikiausių pasirinkimų – tai spalvingieji viržiai, kurie įtiks bet kokiam interjerui ar aplinkai papuošti. Be to, neapsiriksite juos išsirinkę ir dėl ilgaamžiškumo, kadangi dailūs jie išlieka ir niūrų rudenį, ir žiemą džiugina savo išdžiūvusiais žiedeliais.

Fotolia nuotr./Viržių laukas
Fotolia nuotr./Viržių laukas

„Man asmeniškai pačios nerealiausios gėlės lauko dekorui yra chrizantemos. Jūs tik pažvelkite, kiek nuostabių spalvų jos turi ir kaip gali papuošti aplinką! Tai nėra tik kapinėms skirta gėlė, kaip buvo manoma anksčiau. Labai tikiuosi ir realiai matau, kad ši tendencija keičiasi, ir vis daugiau žmonių pradeda vertinti šią gėlę, žiedų grožį, spalvingumą ir vis dažniau puošia jomis savo kiemus. Taip pat man labai patinka ir dekoratyvieji kopūstai, miskantai“, – sako Skaistė.

Ir chrizantemas, ir viržius dekoratorė vadina nereikliais augalais, be to, jie nėra brangūs, o jų sukurtas grožis ilgą laiką džiugina akis ir širdį.

123RF.com nuotr./Chrizantemos
123RF.com nuotr./Chrizantemos

Vasaros erdvė – šiltnamis kitokiame amplua

„Aš jau statydama šiltnamį turėjau viziją, kad vasarą, šiltnamis bus daržovėms, o rudenį ir ankstyvą pavasarį – laisvalaikio praleidimui su šeima. Mūsų šiltnamis dabar atliks oranžerijos paskirtį – čia lietingomis ir vėjuotomis dienomis vakarieniaujame, leidžiame vakarus su draugais, žiūrime filmus taip pratęsdami lauko sezoną.

Kad būtų jaukiau, pasikabinome daug lempučių, turime elektrinį židinuką ir infraraudonųjų spindulių lempą, kuri taip pat skleidžia šilumą. Tad kol kas šilumos daugiau nei reikia“, – šypsosi Skaistė ir priduria, kad kitais metais pavasarį auginimo talpos sugrįš atgal į savo vietas ir vėl karaliaus pomidorai ir paprikos.

Rudeniniai vainikai

Dar vienas svarbus rudens akcentas, kurį Skaistė siūlo išmėginti, – tai rudeniniai vainikai. Dabar gausu rudeninių gėrybių, kurias galima panaudoti jiems sukurti ir taip išlaikyti vasaros prisiminimus, kurie džiugins kiekvieną dieną.

Galite pasitelkti džiovintus augalus, įvairias žoles, smilgas ir daržoves ar vaisius. Pažiūrėkite, kaip nuostabiai Skaistės kurtame vainike atrodo česnakų galvos!

Na, ir kasmetinė klasika, kaskart džiuginanti ryškiomis spalvomis. Moliūgai, beje, gali būti ne tik oranžiniai. Jų gausu ir tamsiai žalios, gelsvos spalvos, o jeigu norite, galite juos nudažyti kokia tik norite spalva ir taip priderinti prie bendro aplinkos vaizdo. Dar daugiau idėjų – galerijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius