Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 25

Valymo klaidos, kurios gali sugadinti patiekalų skonį

Valydami įvairiausius daiktus, indus ir įrenginius virtuvėje retai kada susimąstome, kaip tai paveiks mūsų patiekalų skonį.
Česnakų spaustukas
Česnakų spaustukas / 123RF.com nuotr.

Tad kokių klaidų reikėtų vengti ir į ką būtina atsižvelgti, kad nesugadintume rytdienos pietų?

Netinkamai išvalote kavamalę

Jeigu kavamalės neplaunate kasdien, nepašalinate likučių, verta žinoti, jog nuo kavos pupelių likęs aliejus indo viduje gali tapti kartus. Ir, žinoma, taip paveikti jūsų rytinės kavos puodelio skonį. Kam rizikuoti? Verčiau jau dažniau plaukite kavamalę.

Nešvarios kepimo grotelės

Nepatingėkite ir kas kartą po kepimo kruopščiai nušveiskite kepimo groteles. Natūralu, kad, to nepadarius, anksčiau gamintų patiekalų skoniai ir likučiai paklius į naujai ruošiamus valgius. Norite greitai nuvalyti nešvarias kepimo groteles? Suglamžykite aliuminio foliją ir ja šveiskite – greita ir efektyvu.

Keptuvė – indaplovėje?

Prastas pasirinkimas – kai kurių indų nevalia plauti indaplovėje dėl labai paprastų priežasčių, – juos galite sugadinti. Turint galvoje, kad kokybiška keptuvė yra nepigi, verčiau jau ją plaukite rankomis, kad nepažeistumėte paviršių. Tai ypač aktualu tiems indams, kurie pasižymi nelimpančiais paviršiais.

Naudojate labai stipraus aromato priemones indaplovėms

Ne visos priemonės gaminamos vienodai, todėl kai kurie žmonės skundžiasi, kad ant indaplovės išplautų indų likęs stiprus aromatas įsigeria ir į maistą. Išeitis viena – rinkitės kuo natūralesnes arba ekologiškas priemones.

Kalbant apie indaplovių priemones, nepersistenkite su jų kiekiais – geriau mažiau nei daugiau. Kuo daugiau jų naudosite, tuo rezultatas bus priešingas – stiprus aromatas ir blogiau išplauti indai.

Orkaitės paslaptys

Jeigu gaminant maistą orkaitėje jis pridegė ar išsiliejo, o jūs pamiršote arba patingėjote iškart viską išvalyti, vėliau turėsite daug gražaus darbo. Patartina kaip įmanoma greičiau išvalyti orkaitę, kad vėliau užsistovėję nešvarumai neperteiktų jūsų patiekalams nemalonaus skonio ir kvapo.

Tinkamai neišplaunate plastikinių dėžučių

Plastikiniai indai gana greitai sugeria kvapus, todėl jų nepakanka tiesiog išskalauti. Todėl po to, kai panaudojate tokius indus, patartina juos gerai išplauti ir nusausinti, nepalikti uždengtais dangteliais, kad išvengtumėte drėgmės kaupimosi.

Netinkamai sudėti įrankiai indaplovėje

Patariama įrankius dėti taip, kad jie nesiliestų, būti atskirti vienas nuo kito. Sulipę jie prasčiau išplaunami, lieka nešvarumų, kurie vėliau patenka į jūsų maistą.

Taip pat į indaplovę nepatartina dėti česnakų spaustuko, kadangi jį būtina plauti rankomis. Indaplovėje česnakų likučiai užkemša įrankio skylutes, tad jis ilgainiui pradės vis blogiau „veikti“.

Blogai nuskalaujate

Tiek indus, tiek paviršius, ypač jeigu naudojate stiprias chemines valomąsias priemones, reikia gerai nuskalauti. Blogai nuskalautų įvairių valomųjų priemonių likučiai gali patekti į jūsų maistą, todėl būkite atidūs ir pasistenkite, kad taip nenutiktų. Indaplovėje galite pasinaudoti ir papildoma skalavimo funkcija, kuri padės išvengti nemalonių pojūčių, rašoma housebeautiful.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius