-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 30

Valymo mitai, kuriais turite liautis tikėję

Ir dabar galima pritaikyti mamų ir močiučių patarimus, kaip valyti namus, tačiau sveikas, kritiškas žvilgsnis dar niekam nepakenkė.
Ekologiškos buities priemonės
Ekologiškos buities priemonės / Fotolia nuotr.

Kaip rašoma rd.com, ne visi valymo ir švaros patarimai tokie veiksmingi, kaip norėtume.

Baliklis

Nors jo kvapas nėra pats maloniausias, tačiau daugeliui žmonių vis dėlto asocijuojasi su švara. Iš tiesų, baliklis dezinfekuoja, šalina dėmes iš drabužių, naikina bakterijas, tačiau nėra skirtas nešvarumams ir purvui valyti nuo paviršių.

Todėl jeigu jums reikia iššveisti vonią, verčiau jau rinkitės sodą ar kitą valomąją priemonę, skirtą specialiai tam tikrai problemai spręsti.

Laikraščiai langams valyti

Iš tiesų šis patarimas ir teisingas, ir nelabai. Mūsų tėvai ir seneliai tikrai naudojo laikraščius veidrodžiams ir stiklams valyti, ir tai buvo gana veiksminga.

Tačiau šiuolaikiniai laikraščiai yra gaminami iš kitokių medžiagų, todėl ne visada gali tikti jūsų langams. Geriau išmėginkite specialų valiklį arba acto ir vandens mišinį bei mikropluošto šluostę, kad neliktų ruoželių.

„Plaukuota“ dulkių šluostė

Greičiausiai prisimenate spalvingą ir ilgų plaukų šluostę su koteliu? Iš tikrųjų šis „išradimas“ gana keistas: valyti ja gana nepatogu, o ir rezultatas visai nestulbina, kadangi šia šluoste dulkes mes tiesiog paskleidžiame po kambarį, o ne tinkamai nuvalome. Geriausia dulkes valyti paprasčiausia drėgna šluoste.

Kvapnūs oro gaivikliai nėra susiję su švara

Kvapas – galingas įrankis, todėl jo įtaka mūsų suvokimui apie švarą išties didelė. Tačiau neapsigaukite – įvairūs oro gaivikliai su švara visiškai nesusiję, juo labiau – juose dažnai gausu kenksmingų medžiagų. Be to, oro gaivikliai tik laikinai pakvėpina kambarį, o paties oro neatšviežina.

Geriausias dalykas jūsų namams – vėdinimas ir natūralūs kvapai, pavyzdžiui, tinkamai naudojami eteriniai aliejai.

Citrinų žievelės nenaikina blogo kvapo atliekų smulkintuve

Atliekų smulkintuvas puikus išradimas, tačiau ją lydintis kvapas – tikrai ne. Kaip jo atsikratyti? Jeigu renkatės citrinų žieveles, tai tikėtis įspūdingo rezultato tikrai neverta – jos daugiau užkimš plautuvę, nei suteiks naudos. Geriausia, ką galite padaryti, kad atsikratytumėte blogo kvapo ir išvalytumėte vamzdžius, įpilti puodelį sodos, tuomet acto ir viską užpilti verdančiu vandeniu.

Actas valo viską?

Išties, tai puikus dalykas, kadangi actas tinka daugelyje situacijų: langams valyti, kalkių nuosėdoms šalinti, atkimšti užsikimšusią plautuvę ir panašiai. Tačiau ar tikrai jis toks visagalis?

Acto geriau nenaudoti marmurui, akmeniui, kietmedžiui, lygintuvui, įsisenėjusioms dėmėms, kadangi jis gali pažeisti paviršius.

Plaukų lakas pašalina visas dėmes?

Anksčiau plaukų lakas buvo dažnai pasitelkiamas įvairioms dėmėms valyti, tačiau ilgainiui kito plaukų lako sudėties formulė, todėl naujos kartos plaukų lakai dėmių nepašalina taip gerai, kaip jų pirmtakai.

Todėl jeigu kartais ant jūsų baltos suknelės išsiliejo raudonas vynas, ieškokite specialaus dėmių valiklio, kad rezultatas nenuliūdintų.

Jums reikia atskiro produkto kiekvienai nešvaros problemai spręsti

Riebalų, orkaičių, grindų, vonios, tualeto, pelėsių valikliai... Sąrašą galima tęsti be galo, tik klausimas, ar mums tikrai reikia kelių dešimčių valiklių namuose? Greičiausiai sutiksite, kad ne. Specialistai sako, kad užtenka turėti kelias, tačiau kokybiškas priemones, kuriomis pasieksite norimos švaros ir tvarkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius