-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 15

Velykos ant stalo ir namuose: dekoratorė pataria, kaip sukurti jaukumą

Velykos – tai atgimimo, šilto ir žalio pavasario šventė, dovanojanti viltį. Visa tai gali atsispindėti ir jūsų stalo bei namų dekore. Ką galite išmėginti? Niekada neapsiriksite, jeigu panaudosite gamtos dovanojamas gėrybes.
Velykų dekoras
Velykų dekoras / 123RF.com nuotr.

Dekoratorė Skaistė Vaišnoraitė-Blusienė sako, kad Velykų dekorui labai tinka kiaušinių lukštai, ypač putpelių. „Juos galima panaudoti gėlių kompozicijose, į lukštus lieti žvakes, daryti mažas puokšteles. Taip pat puikus pasirinkimas vaismedžių šakos, kurios liko po genėjimo, nes gali labai gražiai žydėti ant Velykų stalo.

Dekorui galima panaudoti samanas (ne iš miško), pavyzdžiui, nuo akmenų ir pan. Galima nusipinti vainikus iš vytelių ir juos dekoruoti sausomis gėlėmis, lukštais, nendrėmis. Iš vytelių galima padaryti dekoraciją virš stalo“, – vardija dekoratorė.

Tiesa, iš pradžių ji pataria peržiūrėti tai, ką turite namuose, o ne skubėti pirkti naujų daiktų. „Įvertinkite tai, ką turite, nes dekorui labai daug kas tinka iš įprastų daiktų – tiek žvakidės, tiek įvairūs padėklai“, – sako pašnekovė.

Taip pat ji siūlo „pažaisti“ su staltiesėmis, kuriuos papuoš stalą, įdomiai atrodys ant staltiesės viršaus užtiesta raštuota užuolaida. „Daug įvairių velykinių daiktų galite rasite sendaikčių parduotuvėse, kur jie kainuoja visai nedaug, arba dekoracijas pasisiūti patys. Pati esu siuvusi nedideles višteles, kurios dailiai atrodo ir vainike, ir pakabintos virš stalo“, – sako Skaistė, siūlanti neturintiems laiko apsilankyti ir prekybos centruose esančiose parduotuvėse, kur galima atrasti nebrangių dekoracijų.

Ji priduria, kad puošti namus reikėtų atsižvelgiant į tai, koks stilius juose vyrauja, nes žmonėms patinka skirtingi dalykai – vieni linksta į modernumą, kiti – link gamtos. „Visgi, pastebiu, kad gamtos motyvai yra ant bangos, jie labiausiai žavi ir traukia, o blizgantys niekučiai senokai nustumti į šalį“, – kalba pašnekovė.

Skaistė sako, kad visada verta prikelti daiktus naujam gyvenimui, todėl siūlo nieko neišmesti ir panaudoti pagal paskirtį bei atnaujinti. „Vieną kartą panaudojau senas žvakides, laikrodžius, tad rinktis dekorui galite viską, tik daiktai tarpusavyje turi derėti“, – pataria ji.

Dekoratorė sako, kad kuriant dekoracijas savo rankomis, itin praverčia karštų klijų šautuvas, su kuriuo sukursite ir velykinius vainikus, ir priklijuosite kiaušinių lukštus ar samanas prie norimo pagrindo, pavyzdžiui, šakos.

„Rinkitės servetėles, o jeigu jų neturite, negalite pasisiūti, įsigykite nedidelius rankšluostukus, kurių pasirinkimas dabar tikrai gausus – tikrai rasite atspindinčius gražiausią pavasario šventę“, – sako Skaistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius