Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 18

Lietuviškų šaknų turintis singapūrietis – apie savo prosenelės Mortos paieškas ir meilę Lietuvai

Singapūrietis Michaelis Rebaczonok-Padulo ne tik prisistato Mykolu, bet ir sklandžiai savo mintis dėsto lietuvių kalba, kurios jis išmoko savarankiškai. JAV gimęs, bet Singapūre gyvenantis vyras moka visų trijų savo protėvių tautų kalbas – lietuvių, rusų ir italų. Dar daugiau – domėdamasis genealogija, jis atsekė savo protėvius Lietuvoje iki pat XVIII a., iš sausų faktų ir skaičių stengdamasis atkurti jų gyvenimą bei senosios Lietuvos vaizdą, ir svajoja aplankyti jų tėviškę Radviliškyje.
Michaelis Rebaczonok-Padulo ir jo senelė Helen su seserimi
Michaelis Rebaczonok-Padulo ir jo senelė Helen su seserimi / Asmeninio archyvo nuotr.

Pašnekovas, visa širdimi pamilęs Lietuvą, norėdamas kuo daugiau sužinoti apie savo lietuviškas šaknis, valandų valandas praleidžia senosios Lietuvos archyvuose, tyrinėdamas savo genealoginį medį.

„Galbūt kalta mano romantiška siela, tačiau šie žmonės, gyvenę prieš 150, 200 ar 250 metų, manyje vėl atgijo. Aš galėjau juos „pamatyti“ gimusius, augančius, susituokusius, susilaukusius vaikų, išgyvenančius gyvenimo džiaugsmą ir skausmą (įtariu, pastarojo jie patyrė daugiau nei pirmojo). Jie yra mūsų bendros žmogiškosios egzistencijos dalis, ir tai, kas mums patinka šiandien, gimė iš jų kančios ir skausmo. Kaip galime juos pamiršti ar ignoruoti? Jų DNR yra mūsų dalis!“ – įsitikinęs M.Rebaczonok-Padulo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius