Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros stovykloje susitikusios Kamilė ir Ieva atrado bendrą meilę – gatvės šokius

Keturiolikmetės druskininkietės Kamilė Budzilaitė ir Ieva Pupininkaitė gerai pamena vasaros stovyklą, kurią lankė prieš porą metų. Būtent ten pirmą kartą išbandyti gatvės šokiai tapo dviejų aktyvių mergaičių gyvenimu. „Be to, stovykla man dovanojo geriausią draugę – Ievą“, – pridūrė Kamilė. Šiuo metu paauglės kartu su treneriu intensyviai treniruojasi: jų svajonė – atstovauti Lietuvai Europos hiphopo šokių čempionate.
Projekto „Žingsniai“ dalyvės Ieva ir Kamilė
Projekto „Žingsniai“ dalyvės Ieva ir Kamilė skina pergales gatvės šokių varžybose / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Mergaičių istorija – nuoširdžiausias įrodymas, jog kartais atsitiktinumai atveda ten, kur net ir planuodamas neatsidurtum.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kamilė ir Ieva pradėjusios šokti tapo ir geriausiomis draugėmis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kamilė ir Ieva pradėjusios šokti tapo ir geriausiomis draugėmis

Sportiniai šokiai nesužavėjo

Kiek save pamena, Kamilė sako mėgusi šokti. Matyt, tokį dukros pomėgį ir gabumus šokiams pastebėję tėvai ją nuvedė į sportinių šokių treniruotes. Nors ten mergaitei puikiai sekėsi, laiminga ji nesijautė.

„Gatvės šokiais iki tos lemtingos stovyklos nesidomėjau: nebuvo taip, kad žiūrėčiau ir galvočiau, jog pati noriu juos šokti“, – pasakojo Kamilė. Tačiau 2019 m. vasarą įvyko lemtinga stovykla. Į ją Kamilė atėjo kartu su dar keliasdešimčia jaunų druskininkiečių – išbandyti įvairias fizinio aktyvumo veiklas vaikus ir paauglius pakvietė Druskininkų savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. Tarp įvairiausių veiklų buvo ir gatvės šokių pamokos, kurias vedė profesionalus treneris. Būtent šie užsiėmimai ir pavergė Kamilę.

„Man iš karto labai patiko“, – prisiminė mergina. Pasak jos, ryškiausias buvo skirtumas, kaip jaučiasi šokdama gatvės ir pramoginius šokius.

„Šokdama pramoginius aš visada būdavau labai įsitempusi, patirdavau daug streso. Visai kitaip jaučiausi atlikdama gatvės šokių judesius – kūnas būdavo visiškai atsipalaidavęs. Galbūt dėl to man iš karto puikiai sekėsi. Ir tada, ir dabar, kai jau ilgiau lankau gatvės šokius, jaučiuosi eidama ne kaip į privalomą būrelį. Šoku su džiaugsmu“, – pasakojo Kamilė.

Čempionės – geriausios draugės

Gatvės šokių virusu minėtoje stovykloje užsikrėtė ne tik Kamilė, bet ir Ieva. Beje, ji taip pat yra lankiusi pramoginius šokius. Mergaitės sakė anksčiau viena kitą pažinojusios iš matymo – lankė tą pačią mokyklą. Tačiau iki stovyklos nebuvo bendravusios. Vasaros stovykloje užsimezgė artima draugystė: jos abi, kaip pamena treneris, buvo labiausiai įsitraukusios ir motyvuotos šokti gatvės šokius. Net ir sunkiausius judesius bei šokio technikas šlifuodavo tol, kol pavykdavo atlikti taip, kaip reikia.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gatvės šokių treniruotė Druskininkuose
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gatvės šokių treniruotė Druskininkuose

„Stovykla man padovanojo ne tik gatvės šokius, bet ir geriausią draugę“, – neslėpė Kamilė, o Ieva jai pritarė: „Mes labai artimos.“

Stovykla padovanojo ne tik gatvės šokius, bet ir geriausią draugę.

Susižavėjusios gatvės šokiais paauglės jau 2019 m. rudenį pradėjo reguliariai lankyti gatvės šokių užsiėmimus. Nors treniruodavosi ir individualiai, ir su visa grupe, sėkmingiausi pasirodymai buvo, kai šokdavo abi – Kamilė ir Ieva.

Jų poros sėkmę įrodo ir oficialus įvertinimas: pernai mergaitės tapo gatvės šokių čempionato „Lietuvos Hip Hop Beginners 2020“ (Duo Junors kategorijoje) nugalėtojomis.

Asmeninė nuotr./Kamilė ir Ieva puikiai pasirodė gatvės šokių čempionate „LT Hip Hop Beginners Championship Kaunas“
Asmeninė nuotr./Kamilė ir Ieva puikiai pasirodė gatvės šokių čempionate „LT Hip Hop Beginners Championship Kaunas“

Laimėta pergalė Kamilę ir Ievą įkvėpė siekti dar didesnių tikslų: dalyvauti atvirajame Lietuvos hiphopo čempionate bei iškovoti kelialapius atstovauti Lietuvai Europos gatvės šokių čempionate.

Šokiai padėjo pramušti vienišumo šarvus

Pasakodamos apie gatvės šokius mergaitės pabrėžė, kad jie labai pakeitė jų gyvenimą. „Prieš pradėdama lankyti gatvės šokių užsiėmimus buvau vienišė. O dabar tapau atviresnė, labiau bendraujanti. Kartais net atrodo, jog turiu daugiau energijos“, – sakė Ieva.

Būtent stipri energetika šiuose šokiuose ją labiausiai ir žavi. „Kai šokame abi su Kamile sklinda tokia stipri energija, kad sunku apsakyti. Manau, tai mato ir jaučia visi – tiek treneris, tiek mes pačios, tiek ir žiūrovai“, – pabrėžė Ieva.

Nors šiuo metu jos ir Kamilės gyvenime gatvės šokiai užima be galo daug vietos, ateityje nė viena neketina tapti profesionalia šokėja. Tačiau neabejoja: šokiai visada bus šalia – kaip pomėgis, maloni veikla ir būdas aktyviai gyventi.


Kamilė ir Ieva dalyvavo Druskininkų savivaldybės visuomenės sveikatos biuro įgyvendintame Europos socialinio fondo lėšomis finansuotame projekte „Sveika bendruomenė – stipri visuomenė“. Projekto metu 2019 m. vasarą Druskininkų mieste buvo surengtos stovyklos vaikams ir paaugliams, galėjusiems išbandyti įvairias fizinio aktyvumo veiklas: nuo važinėjimo riedučiais, slidinėjimo iki gatvės šokių.

„Žingsniai“ – Europos socialinio fondo agentūros (ESFA) projektų sėkmės istorijų̨ konkursas. Rubrikoje pateikiame ekspertų komisijos atrinktas istorijas apie tai, kaip projektai pakeitė konkrečių žmonių gyvenimus. Liepos antroje pusėje, paskelbę visas 20 istorijų, pakviesime portale 15min balsuoti ir išrinkti 5 savo mėgstamiausias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius