Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
03 30

Vienuolė: mylėti artimą ir gaivinti santykį su Dievu turėtume ne tik prieš Velykas, bet mums visko nutinka

Apie margučių tradicijas septynerių seserų vienuolyne, pamirštas ir pamestas Velykų prasmes ir kelią atgal. Sesuo Viktorija Voidogaitė sako, kad visada galima pradėti iš naujo: jei gamta gali, galime ir mes. Tereikia stabtelėti, susirinkti save ir tęsti tai, ką esame pradėję. Taip pat ji kviečia nebūti istorijos aukomis, tikintis stebuklo, o prisiimti atsakomybę ir veikti savo kasdienybėje.
Viktorija Voidogaitė
Viktorija Voidogaitė / Gretos Skaraitienės nuotr.

Viktorija, kuo mums svarbus laikas iki Velykų?

– Mylėti artimąjį ir gaivinti santykį su Dievu turėtume ne tik prieš Velykas, bet visko nutinka. Bažnyčia turi gan blaivų supratimą apie žmogų ir apie tai, kaip mums nelengva: ir pasimetame kurdami ryšį, ir užsisukame darbe. Todėl Gavėnia ir primena, kad tai laikas susikaupti ir sugrįžti prie svarbiausių dalykų.

Labai artimas pavyzdys būtų apie sveikatą, norint ją pagerinti reikia laikytis specialios dietos ar padidinti sporto ar judėjimo apimtis. Bet tai tik įrankiai, vedantys link tikslo.

Taip ir su Gavėnia, ji tarsi palydi į Velykas, bet mums svarbiausi trys esminiai dalykai: santykis su Dievu, su savimi ir su savo artimu. Laikas iki sekmadienio itin tinkamas peržiūrėti santykiui su Dievu, su žmonėmis, su savimi.

Taigi tai rimtesnio peržvelgimo ir pasitvarkymo laikas, kuris veda per maldą, į pasninką ir į gerus darbus. Kitaip sakant, tai proga sugrįžti prie esmės ir tikslo.

O kaip sau aiškinate užsitęsusią situaciją dėl karo Ukrainoje? Gyvenate stebuklo laukimu? O gal laukiate, kol karas pasibaigs?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius