Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12 patarimų, kaip išsaugoti meilę

Nesvarbu, susipažinote prieš pusmetį ar švenčiate sidabrines vestuves, tačiau šiuos patarimus įsidėmėti tikrai vertėtų, rašo elle.ua.
Pora bučiuojasi
Pora bučiuojasi / 123RF.com nuotr.

Liaukitės pyktis dėl menkniekių. Jei sukelsite isteriją dėl to, kad partneris pamiršo išjungti skalbiamąją mašiną ar leptelėjo tai, ko jūs nesitikėjote, tai tikrai nieko gero neduos. Tuo veiksmu nieko pozityvaus nesukursite, o abu jausitės nejaukiai.

Negailėkite komplimentų. Pastebėkite, kokios partnerio savybės jums patinka, ištarkite tai garsiai: pasakykite, kad jis/ji gerai atrodo arba pagirkite jį/ją draugams girdint. Darykite tai kuo dažniau.

Leiskite laiką su draugais. Taip, netgi draugystės pradžioje, kai negalite vienas nuo kito atsitraukti, regis, nei minutei. Patikėkite, anksčiau ar vėliau draugai sugrįš ir vėl užims įprastinę vietą jūsų gyvenime. Ir tada, praėjus pusmečiui, paaiškinti gyvenimo partneriui, kad štai čia jūsų vaikystės draugas, bus labai keblu. Nes tada logiškai kyla klausimas: o kodėl su juo nepalaikėte ryšio, kodėl nebendravote?

Eikite į pasimatymus. Pasimatymas – tai ne tik vakarienė restorane prie žvakių ar ėjimas į kino teatrą. Drauge eikite į naktinį klubą, į dailės galeriją, apsilankykite naujoje kavinėje ar išbandykite riedį… Nesvarbu, kuo užsiimsite, tiesiog išsiruoškite iš namų kuo dažniau ir darykite kažką neįprasta drauge. O gal mieste veikia karuselės su linksmaisiais kalneliais?

Jei jus kviečia į oficialius renginius ir šeimos pietus, eikite drauge. Taip, ne visuomet tai būna linksma. Tačiau tikrai nesudėtinga ištverti tas kelias valandas. Tačiau kaip tai yra svarbu jūsų partneriui. Tikrai.

Kalbėkite tiesiai šviesiai, kas jums svarbu. Niekas neapdovanotas gebėjimais skaityti svetimas mintis. Todėl savo norus ir lūkesčius išdėstykite aiškiai. Tarkim, užuot sakę: Rytoj darbe vakarėlis, galima su antromis pusėmis, tai jei galėsi, ateik, geriau praneškite: Ryt darbe vakarėlis su antrosiomis pusėmis. Aš labai norėčiau, kad su manim eitum, man tai labai svarbu.

Eksperimentuokite lovoje. Jei jūs iš tiesų norite praleisti su tuo žmogumi visą gyvenimą, tai pasistenkite nugyventi skirtą laiką ne drungnai, o su ugnele!

Mažiau skųskitės. Išlieti dūšią – tai nuostabu ir labai palengvina gyvenimą. Tačiau yra priekaištai ir skundai – tai ką apie jūsų partnerį iš jūsų pačių girdi jūsų draugai. Paskui nenustebkite, kad ir draugai ims panašiai kalbėti bei gelbėti jus nuo to „baisuoklio“ (-ės).

Neaptarinėkite seksualinių įpročių. Sudėtinga nuspėti, kiek gali prireikti žmogui laiko, kad jis imtų pasitikėti ir atsiverti apie savo seksualines fantazijas, troškimus. Nesišaipykite net ir iš keistų pasiūlymų. Jums gali būti neįprasta, tačiau jūsų žmogui tai gali būti svarbu. Gerbkite jo požiūrį.

Nesikuiskite po svetimus apatinius. Kas ieško, tas visada randa. Jei nuspręsite pasikapstyti partnerio „Facebook“ metraštyje iš smalsumo ar tą akimirką kilusio pavydo, tai tikrai surasite tai, ko jums geriau būtų nežinoti. Gal užklius flirtą primennati frazė? O gal rasite nuotrauką, kurios anksčiau nematėte? Visos pastangos pričiupti partnerį tik įelektrins atmosferą namuose ir sugadins jūsų, kaip savigarbos turinčio žmogaus, reputaciją.

TAIP PAT SKAITYKITE: 9 dalykai, kuriuos apie porą per pirmą konsultaciją pasakytų šeimos terapeutai

Atsiprašykite. Taip, tai nelengva. Tačiau jei neišspręsite šios problemos dabar, tai kitą kartą reikės aptarti jau dvi. Nieko nėra blogo, jei prisipažinsite klydęs pirmas.

Sunkią akimirką galvokite, kodėl ir kam mes esame drauge. Kartais gali atrodyti, kad jėgų nebėra, viskas nusibodo, ir tas žmogus visai nėra tas, kuris jums reikalingas. Tačiau juk jūs visgi jį pamilote ir dar vakar norėjote nugyventi, „kol mirtis mus išskirs“. Negi šita niūri nuotaika verta, kad sudaužytumėte dvi širdis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius