Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min portale – nauja populiariosios psichologijos laida „Ką pasakytų Froidas?“

Trečiadienį, birželio 9 d., startuoja nauja populiariosios psichologijos laida „Ką pasakytų Froidas?“. Projekto autorė ir vedėja – žurnalistė Viktorija Kuliomina.

Drąsus, tabu temų nebijantis psichologijos projektas iškoduos stigmas, paaiškins kompleksus, o patyrę psichiatrai, terapeutai, sociologai, lektoriai susidurs su klausimais, kuriuos žmonės užduoda emocingai: „Mes visi turim emocijas ir įvairūs psichologiniai dalykai mums svarbūs, todėl per brangu nežinoti, kodėl nutinka krizės, depresijos, bedarbystė ar skyrybos. Aš pati, būdama labai „probleminė“, neradau informacijos, kuri būtų pateikta be abstrakčių frazių, todėl dabar tampu savotiška tautos atstove ir klausiu ne tam, kad galėtume užsidėti varnelę, kad reikia mylėti save. Aš klausiu, kad taptų aišku, kaip tai daryti.“, – sako V. Kuliomina.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Kuliomina
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Kuliomina

Artimiausiose laidoje žiūrovai išvys interviu su garsiais Lietuvos veidais Mantu Stonkum, Oksana Pikul, psichologais Justinu Buroku, Tomu Lagunavičium, gydytoju psichiatru Jonu Fugaliu. Temos varijuos nuo mobingo darbinėje aplinkoje, pažinčių programėlių fenomeno, smurto artimoje aplinkoje ir kt.

Pirmosios laidos svečias Mantas Stonkus prisipažino, pasidalino vertingais patarimais su vedėja. „Esu sėdėjęs psichologo kėdėje, manau, ir pats būčiau neblogas psichologas. Jaučiu, kad pažįstu žmones, žinoma, galbūt save pervertinu. Kiti sako, kad žmonės vis dar stebina, bet manęs jau niekas nebestebina, jaučiuosi pažinęs žmogaus rūšį, – atviravo pašnekovas. – Savo psichologą pasirinkau pagal rekomendaciją, pasiskambinau, nuėjau ir atlikau tai, ką reikia atlikti. Tai nėra tavo draugas, tai nėra tavo gyvenimo patarėjas, – tai yra specialistas profesionalas, kuris yra išmokytas išklausyti ir suvaldyti kitų emocijas. Šie žmonės padeda suprasti save.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Kuliomina ir Mantas Stonkus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Kuliomina ir Mantas Stonkus

Mantas pasidalijo ir jautria patirtimi apie žmogaus laikinumą. „Sėdėjome su sūnumi lovoje ir kalbėjomės prieš miegą, ir matau, kaip jo veidas pradeda mainytis ir jis pradeda verkt. Klausiu, kas yra sūneli? Ir jis klausia – tai ir aš numirsiu? – iš aš, matyt, pirmą kartą gyvenime nežinojau, ką savo vaikams pasakyti, bet susitvardžiau ir sakau – tu nebijok, vis tiek pirmiau aš numirsiu, o po to galėsi pažiūrėt, kaip reikia.“

Mantas Stonkus
Mantas Stonkus

Laidos „Ką pasakytų Froidas?“ premjerą 15min.lt žiūrovai išvys birželio 9 dieną 21 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius