Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 nesusituokusių porų tipai. Tik vienas jų tveria ilgiausiai

Pasiruoškite, nes tuoj pasijusite arba labai laimingi ir patenkinti savo santykiais, arba jais kiek nusivilsite, mat mokslininkai atskleidė, kuris poros tipas turi tvirčiausią ir ilgiausiai išliekantį ryšį.
Laiminga pora
Laiminga pora / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Santykiai Meilė

Ir, deja, tokį ryšį turi tik vienas iš keturių porų tipų, praneša „The Independent“.

Ilinojaus universiteto mokslininkas Brianas Ogolsky peržvelgė 376 nesusituokusių jaunų porų (20–30 m.) santykius, koncentruodamasis į porą ne kaip į atskirus individus, o kaip į bendrą sąjungą.

Taip pat skaitykite: Ar tinkate vienas kitam lovoje: greitas 12 klausimų testas

Mokslininkas taip pat pasidomėjo apie porų planus susituokti per artimiausius devynis mėnesius. Žinoma, jų atsakymai buvo ganėtinai skirtingi, priklausomai nuo interesų skirtumų ir barnių dažnumo.

Apibendrindamas tyrimą B. Ogolsky išskyrė keturis porų tipus:

  • dramatiškieji;
  • linkę į konfliktus;
  • socialiai aktyvūs;
  • susikoncentravę vienas į kitą.

Anot mokslininko, dramatiškasis tipas (partneriai mažai laiko praleidžia kartu, o jų santykiai kupini pakilimų ir nuosmukių) tarp tyrime dalyvavusių porų buvo pats dažniausias ir sudarė 34 proc.

Antroje vietoje liko ketvirtasis tipas – vienas į kitą susikoncentravę partneriai (jie daug laiko praleidžia kartu ir vienas kitą vertina labiau nei bet ką kitą). Iš tyrime dalyvavusių porų 30 proc. palaikė būtent tokius santykius.

Socialiai aktyvios poros (kuomet partneriai dažniausiai bendrauja per socialinius tinklus ir draugus vertina labiau nei mylimąjį) tipas liko trečioje vietoje (19 proc.), o į konfliktus linkusios poros (tie, kurie dažnai ginčijasi, tačiau jų santykiai stabilesni nei dramatiškojo tipo) iš grupės sudarė 12 proc.

Devynis mėnesius stebėjęs, kaip vystosi šių porų santykiai, mokslininkas padarė išvadą, kad didžiausia išsiskyrimo tikimybė kyla dramatiškajam tipui priskirtoms poroms, o socialiai aktyvieji apie vestuves dar net nesvarsto.

Anot mokslininko, į konfliktus linkusioms poroms taip pat yra sunkiau įsipareigoti, mat dažnai jų apsisprendimas priklauso nuo barnio lygio. O štai ketvirtasis poros tipas – anot, B. Ogolsky, turi didžiausią šansą ateityje susituokti ir turėti tvirtą ryšį.

Taigi, sveikinimai vienas į kitą susikoncentravusioms poroms – pasirodo, jūs viską darote teisingai!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius