-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvardija moterys: dažniausi iš vyrų išgirsti stereotipai apie dailiąją lytį

Jie mus myli, dovanoja mums gėles, mielas dovanėles, rūpinasi mumis, tik paslapčia vis dar tiki tam tikrais sklandančiais stereotipais.
Šmaikšti pora
Šmaikšti pora / „Fotolia“ nuotr.

Tikriausiai bent vieną iš tų erzinančių stereotipų apie dailiąją lytį pasakytų kiekviena moteris. Ypač draugavusi su vyru, kuris jais tiki. Nors toli gražu nesakome, kad tokie jie yra visi.

Portalas independent.co.uk publikuoja pačių moterų „Reddit“ tinkle įvardytus dažniausius iš vyrų išgirstus klaidingus įsitikinimus apie dailiąją lytį, kuriems jos norėtų pasakyti griežtą „Ne!“.

Ir ką jūs manote? Sąrašo viršūnėje atsidūrė vyrų įsitikinimas, kad moteris rūpinasi savimi ir puoselėja savo grožį tik tam, kad patrauktų priešingos lyties dėmesį. Taigi šį stereotipą moterys išgirsta bene dažniausiai.

„Vienas vaikinas manęs kažkada paklausė, ar balzamu lūpas tepu todėl, kad noriu būti pabučiuota. Ne. Man tiesiog sutrūkinėjo lūpos!“ – rašė viena internautė.

Kita pridūrė: „Vaikinas manęs kažkada paklausė, ar mano nešiojami akiniai yra tikri, ar aš juos nešioju tik norėdama atrodyti mielesnė ar protingesnė. Manau, jis pats buvo aklas!“.

Kiti moteris suerzinę stereotipai – vyrų įsitikinimas, kad moterys ašaras pasitelkia kaip tam tikrą manipuliacijos būdą, kad joms rūpi tik jų pinigai ar kad moterys netrokšta taip mėgautis seksu, kaip tai daro jie.

„Daugelis vyrų iš tiesų nesupranta ir neįvertina seksualinio moters užsidegimo. Kai kurie vyrai net nesuvokia, kad ir moteris gali nuspręsti, kad sekso ji nori čia ir dabar“, – rašė viena internautė.

Kita pritarė jai šmaikščiai ironizuodama: „Vyrai taip pat klaidingai įsitikinę, kad moteris nustoja mylėtis vos tik susituokusi. Na, tikrai taip – mes iki vestuvių tik apsimetinėjame, kad norime sekso vien tam, kad iš vyro gautume blizgantį sužadėtuvių žiedelį“.

Daugelis moterų piktinosi ir vyrų nuomone, kad jos viena kitos nekenčia.

„Kitos moterys mums iš tikrųjų nėra tikros draugės, nes paslapčia jos su mumis konkuruoja, o draugai vyrai taip pat nėra tikri draugai, nes jie paslapčia tenori su mumis pasimylėti“, – klaidingus iš vyrų išgirstus stereotipus ironizuoja kita komentatorė.

Jai pritarė ir kita: „Esu sutikusi vos keletą moterų, kurios man nepatiko. Bet tik dėl jų charakterio, ne todėl, kad jos tiesiog moterys“.

Kokių stereotipų apie moteris esate girdėję jūs? Kviečiame pasidalinti jais komentaruose!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius