-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jogos pozos, kurios įkaitins intymų jūsų gyvenimą

„Sportas – sveikata“, – dėl šių žodžių tiesos vargu ar kas drįs ginčytis. Tačiau joga yra kur kas daugiau nei tik pratimai, suteikiantys mūsų kūnui lankstumo, ištvermės ir jėgos. Kaip teigia jogos instruktoriai, moterys, praktikuojančios jogą, ne tik lavina savo dvasinį pasaulį, bet ir jaučiasi aistringesnės, lengviau užkopia į palaimos viršūnę… Taigi, vos 10 pozų, kurias rekomenduojama atlikti tris kartus per savaitę, kiekvienai skiriant po minutę, gali jums padėti atgaivinti priblėsusį seksualinį gyvenimą!
Ji ir Jis
Ji ir Jis / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Joga

1. Upavistha Konasana poza

Atsisėskite ir plačiai išsėskite kojas, pasilenkite ir rankomis apkabinkite pėdas. „Tai puikus pratimas jūsų libido“, – sako jogos instruktorė Kate Hanley. Atliekant jį, gerinamas kraujo pritekėjimas į dubens sritį, o tai suteikia energijos, gyvybingumo ir aistros. Mokslininkai teigia, kad aktyvi kraujo cirkuliacija apatinėje kūno dalyje yra tiesiogiai susijusi su susijaudinimu.

Shutterstock nuotr. / Upavistha Konasana poza
Shutterstock nuotr. / Upavistha Konasana poza

2. Salamba Sarvangasana poza

Šis pratimas, kai pakeliate kojas į viršų ir rankomis prilaikote liemenį, taip pat teigiamai veikia organizmą. Jis suaktyvina kraujotaką, užtikrina sveikesnį seksualinį gyvenimą, pašalina nuovargį ir neigiamas mintis, padeda įveikti depresiją, nerimą ir netgi virškinimo problemas.

Shutterstock nuotr. / Salamba Sarvangasana poza
Shutterstock nuotr. / Salamba Sarvangasana poza

3. Balasana poza

Ji dar vadinama „vaiko“ poza. „Dauguma moterų taip susirūpinusios aplinka, kad pamiršta pagalvoti apie save, t. y. tai, ko reikalauja kūnas“, – teigia jogos instruktorė Ellen Barrett. Taigi, kai blogos mintys neleidžia atsipūsti, reikėtų pasistengti nusiraminti ir atsipalaiduoti. Būtent pastaroji poza padeda pasijusti kur kas jausmingesnėms.

Shutterstock nuotr. / Balasana poza
Shutterstock nuotr. / Balasana poza

4. Utthan Pristhasana poza

Šis jogos pratimas dar vadinamas „driežu“. Kaip teigia jogos instruktorė Tara Stilles, atliekant šį pratimą, atveriami klubai ir išvalomos blogos mintys, nuraminamas protas. Būdamos tokioje pozicijoje, nepamirškite atsipalaiduoti ir giliai kvėpuoti.

Shutterstock nuotr. / Utthan Pristhasana poza
Shutterstock nuotr. / Utthan Pristhasana poza

5. Supta Baddha Konasana poza

Gulėjimas ant nugaros pakeltomis ir šiek tiek praskėstomis kojomis padeda įveikti priešmenstruacinį sindromą ir menopauzę. Be to, padeda pasijusti seksualesnėms, užtikrina sklandžią reprodukcinių organų veiklą.

Shutterstock nuotr. / Supta Baddha Konasana poza
Shutterstock nuotr. / Supta Baddha Konasana poza

6. Eka Pada Rajakapotasana poza

Šioje pozicijoje užtikrinamas klubų išlaisvinimas, ypač jeigu jie įsitempę.  „Vyrai dažniausiai būna per daug įsitempę pečių, o moterys – klubų srityje“, – teigia Tara Stilles. Tokia poza padės atsipalaiduoti, sumažinti tempimą, atkurti lankstumą, o svarbiausia – giliai kvėpuoti.

Shutterstock nuotr. / Eka Pada Rajakapotasana poza
Shutterstock nuotr. / Eka Pada Rajakapotasana poza

7. Adho Mukha Svanasana poza

Dar įvardijama kaip „šuns“ pozicija. Ramina protą, suteikia kūnui gyvybingumo, o tai yra puikūs „ingredientai“ geram ir kokybiškam seksui. Dirba pagrindiniai kūno raumenys, tad tuo pačiu jausitės tvirtesnės ir stangresnės.

Shutterstock nuotr. / Adho Mukha Svanasana poza
Shutterstock nuotr. / Adho Mukha Svanasana poza

8. Garudasana poza

Iš pirmo žvilgsnio sudėtingai atrodantis pratimas iš tikrųjų atliekamas gana lengvai. Jis padeda išlaikyti pusiausvyrą ir tvirtina kūną, be to, suaktyvina kraujotaką dubens srityje. Vadinasi, galite tikėtis daugiau aistros intymiuose santykiuose.

Shutterstock nuotr. / Garudasana poza
Shutterstock nuotr. / Garudasana poza

9. Setu Bandha Sarvangasana poza

Pastarasis pratimas, kaip ir intymias problemas padedantys išspręsti Kėgelio pratimai, stiprina dubens raumenis. Pasak jogos instruktorių, „tiltelis“ tvirtina vaginos raumenis ir padeda greičiau bei lengviau pasiekti orgazmą.

Shutterstock nuotr. / Setu Bandha Sarvangasana poza
Shutterstock nuotr. / Setu Bandha Sarvangasana poza

10. Halasana poza

Paskutinioji poza ne tik padeda atsikratyti streso ir įtampos, bet ir atjaunina visą organizmą, suteikia energijos. „Pozos metu suaktyvinama kraujotaka smegenyse, aktyviai dirba klubų, kojų sritys“, – sako Ellen Barrett. 

Shutterstock nuotr. / Halasana poza
Shutterstock nuotr. / Halasana poza

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius