Kai santykiai pabosta: atgaivinti juos padės ir poros sudarytas sąrašas

Jei santykiai darosi nuobodūs, skirtis neskubėkite – verčiau prisiminkite flirtavimo ir viliojimo įgūdžius, raskite daugiau laiko sau ir su mylimuoju sudarykite sąrašą dalykų, kurie prablaškys rutiną bei paskatins „meilės hormono“ išsiskyrimą, sako porų konsultantė Crystal Bradshaw. Jai antrina kolegė Shawnda Patterson, teigianti, kad įsimylėjėliai niekada nenustoja vaikščioti į pasimatymus.
Laiminga pora
Laiminga pora / 123RF.com nuotr.

Jūsų partneris minčių neskaito. Kalbėkitės

Galbūt jūsų partneriui santykiai neatrodo nuobodūs ir jis nepastebi, kad nuobodžiaujate jūs. Todėl nelaukite, kol jūsų antroji pusė (galbūt) susipras ir jam tai pasakykite. Žinoma, būkite malonus ir taktiškas. „Vietoje to, kad priblokštumėte skambia fraze „man velniškai nuobodu“, pasakykite, jog norite prablaškyti rutiną ir, pavyzdžiui, išbandyti ką nors naujo“, – pataria psichologė Sarah Williams. Taip, pasak jos, padės suprasti, kad santykius reikia nuolat kurstyti.

Santykių priešas – rutina. Gali padėti ir smulkmenos

Kai pora drauge ilgą laiką, nereikia stebėtis, kad atsiranda nusistovėję įpročiai, tam tikras dienos rėžimas bei rutina, kuri gali sugadinti net ir pačius gražiausius santykius. Porų konsultantė Shawnda Patterson pastebi, kad net ir menkiausi pokyčiai gali turėti didelės įtakos. Pavyzdžiui, pakvieskite mylimąjį pavakarieniauti ne jums įprastame restorane, o kur nors, kur dar nesilankėte. Taip pat pasiūlykite pasivaikščioti ten, kur dar neklaidžiojote ar trumpam išvykti savaitgaliui. Naujos vietos ir nematyti vaizdai – geriausias būdas išblaškyti nuobodulį ir rutiną.

Dėl santykių verta pasistengti

Veikiausiai dar pamenate, kiek daug stengdavotės santykių pradžioje: vakariniai skambučiai, mielos žinutės, pasimatymai... Galbūt metas vėl pasiimti telefoną ir parašyti romantišką žinutę. Jums abiem metas vėl pasistengti, kad mylimasis suprastų, jog yra tas pats žavus vaikinas ar mergina, kurį kažkada įsimylėjote.

Be to, įsimylėjėliai niekada nenustoja eiti į pasimatymus, sako Sh. Patterson. Turėtumėte susitarti, kad privalomai bent kartą per mėnesį drauge nueisite pavakarieniauti, į kiną ar norėdami kiek pataupyti, vakarienę žvakių šviesoje surengsite namuose. Svarbu, kad nė vienas iš jūsų į tai nežiūrėtų pro pirštus ir suprastų, jog net ir tokios smulkmenos yra svarbios.

Prisiminkite flirtavimo įgūdžius

Kai santykiuose pasijaučiame patogiai, neretai liaujamės flirtavę, rečiau paimame vienas kitą už rankos. „Bučinys išeinant į darbą, jaukus apsikabinimas ant sofos žiūrint filmą ar ėjimas pasivaikščioti susikibus už rankų – labai svarbi sveikų ir sėkmingų santykių dalis, sako porų terapeutė Kimberly Hershenson. Anot jos, būtent tokios smulkmenos formuoja stiprų poros tarpusavio ryšį.

Porų terapeutė Carolyn Cole tvirtą ryšį siūlo kiek paįvairinti ir įplieksti kibirkštėlę – paflirtuoti. „Galbūt tai atrodo kvaila, tačiau tikrai svarbu. Pabandykite vienas kitą sužavėti ir užkariauti iš naujo“, – sako ji.

Skirkite laiko sau

Nepamirškite, kad poros neturėtų visko daryti drauge, ypač norinčios išsaugoti gerus santykius. Kai santykiai tampa vieninteliu prioritetu ir be jų gyvenime nieko nelieka, nuobodulys gali lengvai įsisukti į jūsų kasdienybę.

Padrąsinkite ir paraginkite savo partnerį užsiimti jam patinkančia veikla. Galiausiai, vėl susitikę turėsite, ką vienas kitam papasakoti ir būsite vienas kitam įdomūs.

Panašiai yra ir jūsų atveju. Galbūt santykiai jums ima atrodyti nuobodūs todėl, kad stokojate veiklos, neturite pomėgių ir tikslų, o be partnerio nežinote ką galėtumėte nuveikti. „Kai pasidaro nuobodu, nemanykite, kad partneris turi jus linksminti. Jūs pramogos – jūsų pačių reikalas. Ieškokite veiklos, kuri jus džiugina ir suteikia polėkio. Atradus jaudulio ir džiaugsmo savo gyvenime, galite tikėtis medaus mėnesio savo santykiuose“, – įsitikinęs terapeutas Richard Matzkin.

Sudarykite sąrašą

Jei nuobodulys darosi nepakeliamas, pabandykite sudaryti sąrašą dalykų, kuriuos norėtumėte nuveikti drauge, siūlo K. Hershenson. Anot jos, pagalvokite, ką jau seniai norėjote nuveikti jūs ar jūsų mylimasis, pasvarstykite, ką galėtumėte nuveikti ir išbandyti drauge. Nebijokite mąstyti originaliai ir netradiciškai bei išbandyti ką nors, apie ką galbūt nė nebuvote susimąstę, sako ji.

Beje, jaudinantys potyriai ir adrenalinas padeda išstumti nuobodulį ir dar labiau suartėti su partneriu. „Nauji nuotykiai ir kiek ekstremalūs išbandymai gamina oksitociną, dar vadinamą meilės hormonu. Jei drauge išbandote ką nors naujo, paskatinate šio hormono išsiskyrimą ir sutvirtinate tarpusavio santykį“, – patikina porų konsultantė Crystal Bradshaw.

Tiesa, specialistė sako, kad nebūtinai šuolis su parašiutu gali sukelti stresą ir jaudulį. Kitiems ir šokių ar jogos pamoka gali tapti nedideliu išbandymu.

Pagal užsienio spaudą parengė Eimantė Juršėnaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius