Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaip suprasti, kad vyrui reikia tiktai sekso?

Sakoma, kad moteriai reikia visko iš vieno vyro, o vyrui reikia vieno iš visų moterų – sekso. Tačiau tikrai ne visiems vyrams reikia „tik šito“. Tačiau tokių vyrų, siekiančių suvilioti moterį tik seksui neįsitraukiant į artimesnius santykius ir neprisiimant įsipareigojimų, tikrai yra. Anot psichoterapeutės ir sekslogės Larisos Štark, juos išduoda tam tikras elgesys.
Pora lovoje
Pora lovoje / 123RF.com nuotr.

„Nėra vienareikšmiško atsakymo, kad moterų „kabinimas seksui“ yra tik blogis. Droviems vyrams jis padeda labiau pasitikėti savimi, vyrai pamažu pradeda suprasti, kaip susipažinti su moterimis, – aiškina. L.Štark. – Tačiau yra ir tokių vyrų, kurie taip elgiasi tik norėdami patenkinti savo poreikius ir ego.“

Toks elgesys leidžia vyrui išvengti artimo ryšio, nes jis jo nenori arba negali prisiimti atsakomybės dėl to, kas vyksta tarp jo ir partnerės.

Štai požymiai, kurie padės numatyti tokio vyro ketinimus ir išvengti kančių:

Jis save pateikia kaip „svajonių vyrą“

Dažniausiai jis gerai išstudijuoja ir jaučia moters, su kuria bendrauja, poreikius. Iš pradžių jis kurį laiką stebės moterį, kad perprastų, kaip ją „pakabinti“. Tokie viliotojai retai prieina susipažinti su moterimi, mesdami kažkokias ypatingas frazes ar komplimentus, paprastai jie nuspėja, kuo geriau patraukti moters dėmesį: rūpestingumu, erudicija ar atsainumu.

Bendraudamas su moterimi jis, tarkim, gali išsiaiškinti, kad moteris svajoja apie šeimą, todėl stengsis jai sukelti lūkesčių, mestelės užuominų, kad jis nusiteikęs šeimai, neprieštarauja ateityje susilaukti vaikų.

„Idealaus vyro“ įvaizdžiui labai padeda tokios užuominos: „Ieškau idealios moters.“

„Jis gali pasakoti, kaip jį įžeidinėjo, skaudino, kaip blogai su juo elgėsi ligšiolinės partnerės, – aiškina psichoterapeutė. – O juk moterys – itin gailestingi, atjaučiantys sutvėrimai, visuomet pasiryžę palaikyti ir paguosti. Be to, dar įsijungia ir logika: jei jis su manimi bendrauja, vadinasi, aš ir esu ta idealioji moteris – geresnė nei jo buvusios.“

Štai ir turime suformuotą patrauklų geidžiamo vyro paveikslą. Moteris įtiki, kad vyras supranta ją iš pusės žodžio ir netgi yra pasirengęs santykiuose duoti tai, ko jai trūksta.

Jis santykius perpildo emocijomis

Santykiai su tokiu vyru visuomet bus perpildyti aistros. Be to, išliejama visa paletė emocijų – nuo euforijos iki negatyvo. Čia bus visko: pavydo, nusivylimo, baimės, įtarinėjimų. O tokių emocijų fone itin saldžios atrodys susitaikymo akimirkos.

Tokį jausmų fejerverką dovanojantis vyras itin stipriai prisiriša moterį prie savęs.

Savo elgesiu jis sukuria tokią neapibrėžtumo atmosferą: vyras kaip ir yra šalia, tačiau jo nėra.

„Esmė ta, kad žmonės labiau vertina tuos santykius, kurių kūrimui skiria daugiau laiko bei emocijų, – aiškina L.Štark. – Moteriai, tiek daug išgyvenusiai su tokiu vyru, bus labai sunku su juo išsiskirti. Emocijos ir prisiminimai pririša.“

Todėl iš pradžių toks vyras atrodo romantiškas, atsakingas ir dėmesingas. O paskui staiga dingsta, nebeskambina, neatsiliepia į skambučius. Moteris nerimauja, baiminasi prarasti gerbėją, kiekvieną minutę galvoja, kas jam nutiko ir su kuo jis.

Po kurio laiko vyras atsiranda su visuomet parengtais įtikinamais argumentais: netikėta komandiruotė, liga, darbų krūvos, paliktas telefonas ir pan. Jis gana jautriai atsiprašo: dovanoja gėlių, kviečia vakarienės, atidžiai išklauso, kas nutiko moters gyvenime per tą laiką.

Tada vėl prasideda romantiškasis laikotarpis, po kurio – staigus vyro dingimas. Savo elgesiu jis sukuria tokią neapibrėžtumo atmosferą: vyras kaip ir yra šalia, tačiau jo nėra. Panašiai toks jausmas, kai bendraujama su partneriu per didelį atstumą, pavyzdžiui, gyvena užsienyje.

„Visi šie veiksniai verčia moterį nuolat galvoti apie mylimąjį, jis tarsi laiko ją ant trumpo pavadėlio. Ji aptarinėja jo elgesį su draugėmis, mėgina suprasti, kas vyksta, pyksta, liūdi, bet kartu ir jo ilgisi, – aiškina specialistė. – O tiek laiko ir emocijų išgyvenus su tuo vyru, jai paprasčiausiai gaila santykius nutraukti net ir tuo atveju, jeigu jie jos nebedžiugina.“

Jis paverčia save prizu, dėl kurio reikia pakovoti

Gundytojas nuolat žemina moters savivertę. „Tokio amžiaus jau seniai turėjai būti ištekėjusi“, „Tavo traukinys tuoj nuvažiuos“ ir panašiomis frazėmis jis tarsi sudaro paskutinio šanso galimybę, o tas šansas, žinoma, yra jis, kurio ta moteris tiesiog privalo nusitverti.

Jis gali papasakoti, kad neseniai į jo gyvenimą įsiveržė sena draugužė, kurią jis kažkada mylėjo, tačiau su kuria išsiskyrė ir paskui ilgai kankinosi. Vyras tikslingai pasės abejonę, ar tie jausmai jai numirė, ar vis dar gyvi.

„Tokiu būdu vyras tarsi pasiūlo moteriai įsitraukti į konkurencinę kovą dėl jo: ji turėtų tapti geresnė, gražesnė, meilesnė. Dažniausiai taip viskas ir vyksta. Įdėjusi jau tiek pastangų ir jausmų, moteris siekia įrodyti vyrui, kad būtent ji labiau verta jo meilės ir dėmesio“, – aiškina L.Štark.

Jis išlaiko atstumą

Vyras, nenorintis artimų santykių, greitai užmezga fizinį kontaktą, tačiau asmeninio, emocinio santykio stengiasi nekurti, laikosi tam tikros distancijos. Jo elgesys dažnai būna toks: jis gali daug ir visko klausinėti apie moterį – kaip ji gyvena, kaip sekasi jai darbe, kas ją džiugina ar liūdina. O apie save jis pasakoja labai mažai.

„Jis gali detaliai aprašyti savo jausmus, tačiau taip ir likti paslaptingas – kur dirba, kuo užsiima, kas jo draugai, kur gyvena, kokia jo šeima ir pan. Jis vargiai ar supažindins moterį su savo šeima ir draugais“, – įspėja psichoterapeutė.

Iš esmės, vyro tuose santykiuose ir nėra, pateikiamas tik toks mįslingas, bet geidžiamas personažas, kuris neprisileidžia moters į savo gyvenimą.

Jis atrodo itin pasitikintis savimi

Susipažinęs su moterimi vyras stengiasi greitai suartėti, todėl iškart įtraukia fizinio kontakto elementų – siekis apkabinti, paimti už rankos, prisiglausti, paliesti petį ir pan. Iš tiesų nereikėtų to laikyti maloniu dėmesiu – tai akivaizdus brovimasis į asmeninę moters erdvę.

„Vyras, kuris siekia artimų santykių, visuomet šiek tiek negrabus, abejoja, stabteli, į intymumą eina palaipsniui, kadangi žino: jį gali atstumti ir įskaudinti“, – aiškina L.Štark. Tas toks tikras, nesuvaidintas vyro neužtikrintumas – geras ženklas.

O štai jeigu vyras atrodo pernelyg pasitikintis savimi, elgiasi įžūliai, pažeisdamas psichologines ir fizines moters ribas, – vertėtų susimąstyti.

„Apskritai tai gana grubus elgesys, kai nekreipiama dėmesio į moters poreikius, jos nuomonę ir savijautą. Vyro nedomina, ar moteriai patinka jo draugija, jam nesvarbūs jos norai, jis tiesiog jos negerbia ir primeta savo viršenybę“, – pasakoja psichoterapeutė.

Jei geriau pažiūrėtumėte, visai tai primena psichologinį smurtą.

Vyras, nenorintis artimų santykių, greitai užmezga fizinį kontaktą, tačiau asmeninio, emocinio santykio stengiasi nekurti, laikosi tam tikros distancijos.

„Žmogus, kuris pagarbiai elgiasi su kitais, visuomet laikosi padoraus atstumo, paiso ribų. Jis kalba apie savo troškimus, taip pat stengiasi būti jautrus kito asmens poreikiams. Jo elgesys aiškus: rodo nuoširdžią simpatiją arba būna visai abejingas“, – apibūdina specialistė.

Todėl vyras, kuris visą laiką elgiasi kaip Buridano asilas – negali išsiaiškinti savo jausmų, abejoja, svarsto, tai dingsta, tai vėl atsiranda, laikydamas moterį per ištiestos rankos atstumą, – greičiausiai nėra pasirengęs artimiems santykiams.

Kad gyvenimas netaptų kančia, kaip anekdote apie lagaminą be rankenėlės – ir tempti sunku, ir mesti gaila, – atminkite: jūs nusipelnote pagarbos ir dėmesio.

Todėl apsižvalgykite – aplinkui pilna žmonių, tarp jų – ir vyrų, kurie nenori ir nesugeba kurti artimų santykių. Neapgaudinėkite savęs, įvertinkite viską realiai. Pasistenkite ir pati įsigilinti į savo gyvenimą, jausmus, taip pat įsižiūrėti į vyrus, net jeigu jie ir neprimena pasakų princo. Adekvačiai vertindama save ir aplinkinius, turėsite daugiau galimybių pateikti save tokią, kokia esate, o gal ir vyrams bus lengviau šalia jūsų būti be kaukės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius