Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klausimai, į kuriuos vyrai niekada neatsako sąžiningai

Vyrai ne visada mėgsta atsakinėti į užduotus klausimus, ypač, jeigu tai ne darbo pokalbis. Žinoma, jie nėra visiškai nekalbūs ir užsisklendę santykiuose, tačiau natūralu, kad kalba mažiau nei moterys (tai įrodyta ir tyrimais).
Konfliktuojanti pora
Konfliktuojanti pora / Fotolia nuotr.

Taigi, kalba eina ne apie vyrų ir moterų lygybę, bet požiūrį į pasaulį ir patį mąstymą – kas mums, moterims, aktualu, jiems gali atrodyti ne itin įdomu arba tiesiog paklausta ne vietoje ir ne laiku, rašoma goodhouse.ru. Tad į kokius klausimus vyrai nelinkę atsakinėti?

Kaip aš atrodau?

Mylinčiam vyrui jo moteris visada atrodo puikiai – ir be makiažo, ir be aukštakulnių. Natūralumas ir saikas niekada neišeis iš mados.

Visi komplimentai, skirti kitai moteriai, kai šalia yra jūsų mylimoji, nuteikia ne itin maloniai.

Kitas dalykas, ko mes tikimės, užduodamos šį klausimą? Žinoma, kad komplimentų. Natūralu, kad dažniausiai vyras ir pasakys – „atrodai puikiai“, tik ar jis visada nužvelgs jus nuo kojų iki galvos? Priklauso nuo to, ką jis tuo metu veikia. Jeigu vyras užsiėmęs, jo atsakymas bus spontaniškas, ir jau atleiskite, tačiau minimalistinių auskarų ar naujos aprangos detalės jis gali ir nepastebėti. Arba to, kad jūsų apranga keista ir netinkama.

Apie ką galvoji?

Sunku atsakyti į tokį klausimą, kai minčių eiga nebaigta, o jų ir galvoje suktis gali begalės. Nuolatiniai klausimai netgi erzina, kadangi pertraukia procesą, todėl mintys taip ir lieka neužbaigtos, o kabo kažkur ore. Ar tai reiškia, kad neturite klausinėti, pagalvosite jūs. Žinoma, kad ne, tik atsakymo galite neišgirsti, jeigu persistengsite su klausimais ir įsivaizduojamų atsakymų laukimu.

Kur buvai?

O jeigu dar ir klausiama piktos mamos tonu, vyras gali nenoromis sumeluoti. Maža kas, dar namų areštas laukia. O juk viskas priklauso nuo jūsų tono ir paties sakinio struktūros. Ramiai paklaususios, kaip praėjo jo diena ir ką jis nuveikė po darbo, išlošite kur kas daugiau.

Ar aš jums netrukdau?

Jeigu vyras susitinka su draugais ir yra pasiruošęs pasikalbėti apie jiems aktualius dalykus, jūs, žinoma, galite prisijungti ir palaikyti jam kompaniją. Tačiau kiekvienuose santykiuose reikia erdvės, ir jeigu jūs veržiatės visada būti šalia ir dar kiekvieną akimirką, mylimajam gali būti nepatogu. Kaip ir nepatogu pasakyti, kad jam norisi pabūti su draugais vienam.

Ar šita suknelė mane storina?

Sunku būtų patikėti, kad vyras į šį klausimą atsakytų – „taip, mieloji, suknelė tikrai tave storina“. Moterys tikisi išgirsti, kad jos lieknos, atrodo puikiai, todėl tai tarsi žaidimas, suteikiantis pasitikėjimo savimi. Na, o vyrai galvoja, kad suknelė storinti negali – tai netinkamos mitybos rezultatas.

Fotolia nuotr./Moteris
Fotolia nuotr./Moteris

Ar tu tikrai nieko nepastebi?

Ar tikrai verta dėl to pykti? Be to, toks klausimas jau savaime pasyviai agresyvus.

Klastingas klausimas, nes, būkime atviros, ne visi vyrai (kaip ir moterys) yra tokie pastabūs, kad pamatytų porą centimetrų nukirptus plaukus, dar vieną juodą suknelę ar naujus puodelius virtuvėje. Ar tikrai verta dėl to pykti? Be to, toks klausimas jau savaime pasyviai agresyvus.

Kiek turėjai merginų iki manęs?

Taip, smalsu to paklausti, norisi sužinoti, kas buvo, kol prasidėjo jūsų istorija. Tačiau norėdamos sužinoti atsakymą, turėsite papasakoti ir apie savo patirtis. Atvirumas santykiuose labai svarbus ir tokių patirčių gvildenimas – susitarimo reikalas. Todėl būkite pasiryžę priimti tai, ką išgirsite, be nuostabos, pasipiktinimo ir smerkimo.

Ar prisimeni, kokia šiandien diena?!

Pasimatymo metinės? Vestuvių sukaktuvės? O gal tiesiog trečiadienis? Na, ne visi prisimena, ką valgėte per pirmąjį pasimatymą ir apskritai kada jis buvo. Ar verta dėl to kelti skandalą? Greičiausiai ne, nebent jūs įspėjote mylimąjį apie prašmatnius sukaktuvių pietus, jam kartojote tai kiekvieną dieną visą savaitę, tačiau jis pamiršo...

Ar manęs klausaisi?

„Žinoma, mieloji“, – sako jie. Tačiau klausyti – nereiškia iš tikrųjų išgirsti. O gal laikas netinkamas pasinerti į ilgą diskusiją, todėl antrajai pusei sunku klausyti ilgų monologų? Suraskite pokalbiams tokį metą, kuris tiks abiem.

Ar ji tau patinka?

„Ne, mieloji, tikrai nepatinka – kam ji gali patikti“? Nesvarbu, kas tai būtų – geriausia draugė ar seksualiausia pasaulio moteris, nereikėtų sakyti, kad ji – daug gražesnė už jūsų išrinktąją ir norėtumėte nueiti į pasimatymą (net jeigu tai tiesa). Visi komplimentai, skirti kitai moteriai, kai šalia yra jūsų mylimoji, nuteikia ne itin maloniai. Ypač, kai visas dėmesys tenka kitai – kuri nori likti nepastebėta?

Kaip tau šitas rankinukas (bateliai, suknelė ir kt.)?

Mmm... Mėlynas? Kvadratinis? Jeigu jums patinka – pirkite, tačiau ne visi vyrai yra mados guru, kad galėtų pakomentuoti, kas tinka, o kas ne. Dažnai vyro ir moters skoniai netgi nesutampa, todėl svarbiausia jaustis patogiai ir laisvai pačiai sau.

Tu kalbi visoms moterims tą patį?

Jau užduodamos šį klausimą, atsakymą žinote. Nė vienas vyras jums neatsakys, kad gražius žodžius ką tik sakė jūsų draugei ar bent penkioms vakarėlio dalyvėms. Visos mes norime būti vienintelės ir išskirtinės. Tad galbūt tokio klausimo net neverta užduoti? Pakaks mėgautis dėmesiu.

Už ką tu mane myli?

Laukiate komplimentų? Taip, juos malonu girdėti, bet nereikia vyro spausti prie sienos ir kaskart prašyti, kad jis išvardintų priežastis, kodėl jus myli. Juk apie meilę ne visiems lengva ir paprasta kalbėti, ne visi moka jausmus išreikšti taip, kaip mums to norisi.

Spaudimas ir griežti reikalavimai tikrai nepadės to pasiekti, o kaip tik – suerzins, tad tiesaus atsakymo neišgirsite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius