Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkai: su amžiumi moteris vis labiau traukia... moterys

Įdomus dalykas, pasirodo, kuo vyresnės tampame, tuo didesnį polinkį įgyjame dailiosios lyties atstovėms. Tikinama, kad net 60 proc. moterų jaučia trauką kitoms moterims!
Dvi moterys
Dvi moterys / Fotolia nuotr.

Sutikite, dažna mūsų nužiūri dailias moteris ir jas priekabiai įvertina, tačiau juk pastebime ne tik trūkumus, bet ir privalumus. Galiausiai yra tokių moterų, kurios bet kurioje gyvenimo situacijoje atrodo nepakartojamai ir traukia žvilgsnį savo grožiu bei išvaizda. 

Tai štai, ką mums atsako mokslininkai. Toks požiūris ir nuomonė – visai normalu! 

Boizio universitete (JAV) atlikti tyrimai atskleidžia, kad tiriamoje heteroseksualių moterų grupėje net 60 proc. jų fiziškai domėjosi kitomis moterimis, 45 proc. turėjo atsitiktinių ryšių su moterimis praeityje, o 50 proc. dailiosios lyties atstovių turi karštų fantazijų apie seksą su kita moterimi.

Taip pat skaitykite: Meilužė – šeimos narys

Ką tai galėtų reikšti? Ekspertai atskleidžia, kad moterys viena kitą kur kas lengviau supranta psichologiškai ir  empatiškai, palyginti su vyrais. „Moterys yra linkusios emociškai labiau suartėti“, – tikina psichologė, profesorė Elizabeth Morgan. O tai gali daryti įtaką romantiškiems jausmams ir intymumui. Tuo labiau, kad kartais atskirti tiesiog moterišką draugystę nuo rimtesnių santykių gali būti labai sudėtinga.

Kai heteroseksuali moteris įsižiūri kitą, tai dažniausiai remiasi tiesiog emociniu ryšiu. Profesorė Lisa Diamond iš Jutos universiteto, kad viso to nereikia sureikšminti, kadangi nebūtinai tokios moterys yra biseksualios. Galima būti hetereoseksualiai ir tuo pačiu domėtis kitomis moterimis ar net su jomis patirti seksualines fantazijas, santykius.

Mokslininkai taip pat pabrėžia, kad seksualumas susijęs su amžiumi ir tuo aspektu, kad tiesiog suprantame, ko norime, geriau pažįstame pasaulį ir savo paties kūną, poreikius, analizuojame potraukį ir daugybę kitų dalykų. „Seksualumo idėja tampa aiškesnė bėgant metams“, – – sako profesorė Lisa Diamond.

Taip pat skaitykite: Psichologas Tomas Lagūnavičius: „Šeima – brangus malonumas. Savikaina siekia pusę milijono“

Tačiau grįžkime prie dar vieno svarbaus dalyko: žiniasklaida taip pat formuoja atitinkamą mūsų nuomonę, kasdien vis ant padėklo pateikdama ir kurdama seksualios ir erotiškos moters įvaizdį. Ką jau bekalbėti apie pasaulyje garsių moterų elgesį (prisimenate dviejų popmuzikos karalienių Madonnos ir Britney Spears bučinį?).

Štai neurologas Ogi Ogas, išanalizavęs interneto informaciją (erotinius puslapius, knygas, paiešką ir t. t.), padarė išvadą, kad moterys gali taip pat aktyviai ieškoti seksualių aktoriaus Ryano Goslingo paveikslėlių, kaip ir aktorės Jessicos Albos pikantiškų nuotraukų.

Taip pat skaitykite: Meilės horoskopas gruodžio mėnesiui

„Moterys žiniasklaidoje labai dažnai seksualizuojamos, joms primetama, kad išvaizda labai svarbi, tad natūraliai gali kilti noras į dailiosios lyties atstoves žvelgti per seksualinę prizmę“, – teigia psichologė E. Morgan. O ką manote jūs?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius