Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoji lėlė Barbė – neįgaliojo vežimėlyje ir su kojos protezu

Kai žaislų gamintoja „Mattel“ sukūrė pirmąją lėlytę Barbę 1959-aisiais, buvo laikomasi tam tikrų standartų: tai buvo šviesiaplaukė, nerealistinės figūros, pasiruošusi įsispirti į aukštakulnius lėlė. Tačiau per daugybę metų šis įvaizdis transformavosi ir šiandien, kai švenčiamas lėlės Barbės 60 metų jubiliejus, ji kiek kitokia, kur kas labiau primenanti realios moters vaizdą ir tinkanti jauniems žmonėms, kurie su ja žaidžia.
Barbės
Barbės / „Instagram“ nuotr.

Kaip rašo portalas independent.co.uk, dabar ši lėlė vaizduoja sėkmingai karjeros siekiančią gydytoją, veterinarę, inžinierę... Nors dalis lėlių ir išlaikiusios lieknas kūno formas, šviesius plaukus ir šviesią odą, tačiau yra ir tokių, kurios juodaodės, realistiškesnių kūno formų ir didžiuojasi strazdanomis, puošiančiomis jų veidus.

Bendrovė ties tuo nesustoja ir pristato dar du lėlės modelius: viena jų sėdi „ratukuose“, kita turi kojos protezą.

„Mattel“ paskelbė, kad naujos kolekcijos „Fashionista“, kuri pristatyta pirmadienį, modeliai padės išplėsti suvokimo apie tai, kas yra gražu, ribas.

„Kaip prekės ženklas, mes galime skatinti diskusijas apie fizinę negalią, įtraukdami ją į mūsų lėlių liniją. Taip siekiame parodyti įvairialypį požiūrį į grožį ir madą“, – teigiama kompanijos pranešime spaudai.

Kim Culmone, „Mattel“ barbės dizaino viceprezidentė, paaiškino, kad naujausios lėlės atliepia vartotojų poreikį.

„Ketiname pristatyti lėlę neįgaliojo vežimėlyje ir lėlę, atstovaujančią fizinę negalią, kuri turi kojos protezą“, – „Teen Vogue“ prieš pristatymą pasakojo ji.

Anot jos, lėlė neįgaliojo vežimėlyje buvo tarp labiausiai pageidaujamų. Tokius poreikius nuolat išsakydavo į karštąją vartotojų liniją paskambinę žmonės. Pasak K.Culmone, svarbu į šiuos poreikius atsižvelgti.

K.Culmone atskleidė, kad kompanija dirbo su komanda iš Kalifornijos universiteto Los Andžele ir 12-amete Jordan Reeves, kuri pati turi rankos protezą. Taip bendrovė galėjo įgyvendinti siekį sukurti kuo realistiškesnę lėlę.

Kai J.Reeves pastebėjo, kad kojos protezas turėtų būti nuimamas, K.Culmone sakė, kad jie nedelsdami pasakė tam „taip“.

Socialiniuose tinkluose naujosios lėlės sutiktos labai palankiai.

„Manau, kad Barbė, sėdinti vežimėlyje, yra kažkas nuostabaus! Tai, mano galva, padės įveikti negalios stigmą“, – sakė internautas, komentuodamas „Mattel“ „Instagram“ profilyje įdėtą nuotrauką.

Kitas pridūrė, kad tai yra tikras meilės ir įvairovės pavyzdys: „Jūs esate mergaičių ir berniukų įkvėpimas įveikti bet kokias kliūtis. Bravo!“.

Pastebėjote nepritaikytą vietą judėjimo negalią turintiems žmonėms? Praneškite apie jas, el. paštu atvirumogalia@15min.lt siųsdami nuotraukas ar video 15min.lt. Portale netrukus startuos projektas, kurio autoriai susisieks su tokios vietos savininku(-e) ir informuos apie problemą, pasiteiraus apie priežastis ir paklaus, kokių sprendimų bus imtasi. Po kiek laiko, bus susisiekta dar kartą ir pasiteirauta, ar problema iš tiesų išspręsta. Skatinkime pokyčius kartu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius