Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nepasiturinčioms Elektrėnų šeimoms – Kalėdų senelio dovanos Kūčių stalui

Daugiavaikės, nepasiturinčios šeimos, neįgalūs, vieniši žmonės Elektrėnuose gali ramiai laukti Kalėdų. Jų namus jau aplankė Kalėdų senelis su Kūčių stalui reikalingiausių produktų krepšiu. Jame – silkė, šprotai, žirneliai, morkos, kisielius, aliejus, kūčiukai, saldumynai ir net kalėdaičiai.
Nepasiturinčioms Elektrėnų šeimoms – Kalėdų senelio dovanos. "Ištiesk gerumo ranką" nuotr.
Nepasiturinčioms Elektrėnų šeimoms – Kalėdų senelio dovanos. "Ištiesk gerumo ranką" nuotr.

Tai – Elektrėnų asociacijos „Ištiesk gerumo ranką“ iniciatyva „Kalėdos kitaip“. Daugiau kaip 30 savanorių keletą dienų pasiskirstę grupelėmis darbavosi, kad šventinis krepšelis pasiektų stokojančius žmones Elektrėnų savivaldybės Gilučių, Kietaviškių, Kazokiškių, Beižionių, Semeliškių, Pastrėvio, Vievio ir Elektrėnų seniūnijose. Savanoria apsilankė ir slaugos ligoninėse, vaikų dienos centruose, pradinėse kaimo mokyklėlėse.

„Aplankėme beveik tūkstantį Elektrėnų savivaldybės gyventojų, kuriems reikalinga pagalba. Keletą dienų po savivaldybę važinėjo Kalėdų senelis, snieguolės ir policijos bendradarbis šuniukas Amsis. Laikydamiesi visų saugumo reikalavimų (matavome temperatūrą, laikėmės deramo atstumo, neužėjome į namus), atvežėme į atokiausius kaimelius maisto, saldumynų, žaislų. Džiaugiamės, kad aplankytų šeimų stalas bus gausus bent per Kūčias“, – pasakoja asociacijos pirmininkė Birutė Grybauskienė.

Akcija „Kalėdos kitaip“ surengta bendradarbiaujant su Elektrėnų savivaldybės administracija.

Asociacija „Ištiesk gerumo ranką“ – viena iš 24 gerumo iniciatyvų, kurias visus ateinančius metus globos portalo 15min projektas „Šiemet buvau geras“. Su kitomis galite susipažinti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius