Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Situacijos, kai vyrų nereikia teisinti

Mes mokame meistriškai pateisinti jų poelgius – mat rožine susižavėjimo migla aptrauktos mūsų akys vis vien mato juose didvyrius, o ausys girdi tik tai, ką nori girdėti. Tačiau jei kartais neprarastume budrumo, paskui nereikėtų dejuoti: „Ir kur buvo mano akys?!“
Nesuvaldytos emocijos.
Nesuvaldytos emocijos. / Shutterstock nuotr.

Ne taip jau labai jam patinkate, jei jis vis nekviečia jūsų į pasimatymą.

  1. Pateisinimas: „Galbūt jis nesiryžta žengti pirmo žingsnio?“. Galite leisti jam suprasti, jog jam simpatizuojate, tačiau neturėtumėte jam padėti jus kviesti į pasimatymą. Užteks tik jūsų šypsenos.
  2. Pateisinimas: „Galbūt jis nenori skubinti įvykių?“. Jei iš tikrųjų jam patinkate, bet yra priežasčių, dėl kurių jis delsia, jis taip ir pasakys. Nes jei jūs jam brangi, jis nori būti tikras, kad kol jis trypčios, neišnyksite iš jo gyvenimo.
  3. Pateisinimas: „Bet juk jis man davė savo telefono numerį.“ Pigus triukas. Nepasimaukite ant tokių – juk jūs verčiama pati jam skambinti. Pagalvokite, kodėl jis pats nepaprašė jūsų telefono numerio.
  4. Pateisinimas: „Galbūt jis mane pamiršo.“ Jei padarėte jam įspūdį, jis jūsų nepamirš net po cunamio, uragano ar mylimos krepšinio komandos gėdingo pralaimėjimo.

Ne taip jau labai jam patinkate, jei jis jums neskambina.

  1. Pateisinimas: „Bet jis juk taip dažnai keliauja.“ Vyrai moka naudotis telefonu. O tas, kuriam patinkate, ras jums laiko, tad jei jis neskambina, vadinasi, apie jus negalvoja.
  2. Pateisinimas: „Turbūt dabar jo galva užimta kokiais nors svarbiais reikalais.“ Manote, normalu, kad jis „pamiršta“ jums paskambinti? Ne. Jis niekada nepamirštų to, ką pažadėjo. Be to, jūs turbūt laukiate tokio vyro, kuris galėtų užmiršti viską pasaulyje, išskyrus jus, ar ne?
  3. Pateisinimas: „Jis turbūt sako visai ne tą, ką galvoja.“ Taip, čia yra teisybės. Pokalbio ar pasimatymo pabaigoje vyrai dažniausiai kalba tai, ką moterys nori girdėti. O juk visos tikisi užtikrinimo, kad joms paskambins. Todėl jei jis neskambina, nepaisant visų pažadų, vertėtų jį pamiršti. Juk jūs nenorite būti su žmogumi, kuris niekada nesilaiko žodžio?
  4. Pateisinimas: „Turbūt darbe jis turi didelių problemų.“ Kitaip tariant, jis užsiėmęs. Šis bjaurus žodis gali sužlugdyti bet kokius romantiškus santykius. Vyrai slepiasi už to įgrisusio atleiskturiulabaidaugdarbo, kad esą būtų mandagūs ir nepasakytų teisiai šviesiai, jog jūs jam neįdomi.

Taip pat skaitykite: Numerologija: kaip telefono numeris veikia jūsų gyvenimą

Ne taip jau labai jam patinkate, jei jis nenori sekso su jumis.

  1. Pateisinimas: „Jis nenori vėl likti įskaudintas.“ Čia jau jūsų vaizduotės vaisius – kad jis vis dar kenčia dėl buvusių santykių. Ir myli jus kaip draugę. Iš tiesų, jei jūs vyrui rūpite, jis nevengs prisiliesti. Ir tikrai, jei jūs jį traukiate kaip moteris, jis nesusilaikys...
  2. Pateisinimas: „Jis tiesiog nenori niekur skubėti ir žino savo vertę.“ Anksčiau buvo įprasta, kad branginasi damos ir taip kelia savo vertę, bet ne vyrai. Jei vyras lovoje šalia jūsų su malonumu jau antrą valandą triauškia sausainius ir spokso į televizorių, būkite rami – jūs jo netraukiate. Na, arba jis gėjus.
  3. Pateisinimas: „Turbūt aš jam primenu buvusią draugę, ir jis vėl bijo įklimpti.“  Žinote, ką? Jei vyrui jūs iš tikrųjų rūpite, jis spjaus į visą savo skausmingą patirtį ir sieks jūsų. Jau geriau jis nugalės save ir pasiryš vaikščioti pas psichologą ar psichoterapeutą, bet jūsų neatsisakys.

Ne taip labai jau jam patinkate, jei jis miega su kita moterimi.

  1. Pateisinimas: „Bet juk aš išstorėjau...“ Taip, jums tikrai reikia kuo greičiau mesti kokius 90 kg svorio – kitaip sakant, tą sumautą savo draugą. Ir tikrai ne tuos 10 kg, kurie trukdo jums ar jam.
  2. Pateisinimas: „Jam reikia daugiau sekso nei man.“ Jo neištikimybei nėra JOKIO pateisinimo. Ir taškas. O problemą, apie kurią galvojate, galima išspręsti.
  3. Pateisinimas: „Ji jo buvusi draugė“. Nesvarbu, jis myli jus ar ne – tokiu savo poelgiu tiesiog parodė, ką jam reiškia romanas su jumis. Ir koks skirtumas, pažinojo jis tą moterį anksčiau ar ne?

Ne taip labai jau jam patinkate, jei jis jus metė.

  1. Pateisinimas: „Aš jam vis tiek reikalinga“. Jei būtumėt ir jei jis be jūsų neįsivaizduotų savo gyvenimo, taip nebūtų pasielgęs – tai akivaizdu visiems, bet ne jums.
  2. Pateisinimas:  Na, bet paskui jis užsimanys grįžti. Atsikvošės, nes nieko geriau neras.“ Dažniausiai po išsiskyrimo vyrai ilgai nesnaudžia – ieško kitos moters. Jei neranda ir bando grįžti pas jus – neapsigaukite – ne todėl, kad jūs jam labai brangi, o todėl, kad jis nepratęs prie vienatvės.
  3. Pateisinimas: „To negali būti. Gal dar viskas susitvarkys.“ Faktas toks: jis jus paliko. Jei niekaip su tuo nesusitaikote, skambinėjate jam naktimis ir sriūbaujate į ragelį, tikrai nesukeliate jam minčių apie vargšę kenčiančią mylimąją. Ne – jis galvoja: „Ir ką toje kvaišoje radau?“

Ne taip jau labai jam patinkate, jei jis negerbia ir netgi kelia ranką.

  1. Pateisinimas: „Aš pati kalta, tikrai jį išprovokavau.“ Smurtui pateisinimo nėra. Ir taškas. Nė-ra.
  2. Pateisinimas: „Jam sunkus laikotarpis dabar. Ir ligos, ir artimųjų netektis... Viskas užgriuvo.“ Suaugusieji susitvarko su užgriuvusiomis problemomis. Dangstytis kitais, kad pateisintum savo silpnumą ir nepagarbą, tikrai nėra padorus elgesys.
  3. Pateisinimas: „Reikia nešti savo kryžių tokia mano pareiga. Jei ne aš, bus kita.“ Nei išpešti jūsų plaukai ar sulaužyta nosis bei šonkauliai neįpareigoja jūsų paklusti vyrui. Jis pagarbą sulaužė, tad ir jums laikas prisiminti, kad esate moteris, o ne bokso kriaušė.
  4. Pateisinimas: „Buvo išgėręs, tai ir pasiautėjo. Šiaip jis normalus vyras.“ Tikrai liaukitės apgaudinėti save. Jei vyras žino, kad išgėręs tampa agresyvus, tikrai valdysis. Bėkite nuo tokio, su kuriuo nebus jokių sveikų ir harmoningų santykių.

Taip pat skaitykite: Santykių ekspertas Šarūnas Mažuolis pataria: partneris pakėlė ranką, ar jį palikti?

Ne taip jau labai jam patinkate, jei jis elgiasi kaip sumautas egoistas ir arogantiškas šiknius.

  1. Pateisinimas: „Bet jis tikrai pasitaisys.“ Mylintys žmonės stengiasi būti geri ir dėmesingi vienas kitam, rodyti švelnumą ir rūpestį. Jei jau dabar viskas atvirkščiai, tai negi manote, kad ta bjauri varlė vis tiek atvirs į Princą?
  2. Pateisinimas: „Jį tiesiog blogai išauklėjo.“  Pirma, tokius reikia apeiti lanku. Antra, jei kažkaip neapėjote, tai atsiminkite: jam nebūtinai turi patikti jūsų batai ar muzika, kurios klausotės, bet jei jis turi nors lašą sveiko proto, pasistengs pamėgti jūsų draugus, tėvus ir gimines, o su jums elgsis švelniai ir pagarbiai.
  3. Pateisinimas: „Juk svarbu, ne koks jis su kitais, o koks su manimi.“ O kam būti su žmogumi, kuris žemina jus kitų akyse ir demonstruoja, koks jis kietas? Ir kas, kad jis vos vos geriau elgiasi su jumis, kai niekas nemato?
  4. Pateisinimas: „Bet jis juk tik nori padėti.“ Sunku tuo patikėti – kai jis nuolat įrodinėja, kokia nevėkšla esate ir nurodinėja, ką daryti, kur eiti ir su kuo draugauti. Tai išties jums padeda? Jūs tikrai per gera tokiam vyrui...

ATMINKITE: neverta švaistyti laiko ir būti su žmogumi, kuris kelia vien tik problemų. Juk esate verta tokio, kuris bet kurioje situacijoje elgtųsi garbingai. Atsikratydamos jūsų nevertų vyrų, turėsite daug gražaus laiko sau ir galėsite gyventi taip, kaip jums norisi – kol sutiksite savęs vertą. Sėkmės!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius