-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Skyrybų advokatas atskleidžia dažniausias išsiskyrimo priežastis

Kad ir kaip norėtųsi, jog skyrybų būtų kuo mažiau, realybė dažniausiai kitokia. Tačiau iš kitos pusės, skyrybos – labai skaudi pamoka, atskleidžianti žmonių charakterio ypatumus, vertybes, suteikianti ir vilties sukurti santykius iš naujo, pasimokius iš klaidų.
Konfliktuojanti pora
Konfliktuojanti pora / Vida Press nuotr.

Kokios dažniausios priežastys, dėl kurių poros pasuka į skirtingas puses? Štai ką pastebi skyrybų advokatai.

Pagalbos trūkumas namuose, prižiūrint vaikus

Labai dažnai moterys ar vyrai skyrybų metu skundžiasi, kad šeimoje nejaučia lygiavertiško vaidmenų pasiskirstymo, ypač kai kalbama apie vaikų auklėjimą. Kai visa vaikų priežiūra sukrenta tik vienam partneriui – vaikų paėmimas iš darželio, mokyklos, būreliai, maisto gaminimas, drabužių skalbimas ir panašiai, kyla ir pyktis, ir natūralus atsitraukimas.

Bendravimo trūkumas sprendžiant problemas

Esmė ne tame, ką partneriai vienas kitam sako, o tai, – ko jie nepasako. Iškyla įvairiausių problemų, tačiau niekas nenori jų aptarti, todėl taip ir nepavyksta jų išspręsti. Visgi tos problemos niekur nedingsta. Jos nugrimzta žemyn ir yra paskandinamos kitų, naujai iškilusių nesusipratimų. Galiausiai vis tiek ilgai kauptos problemos prasiveržia dėl kokio nors menkniekio ir tada kelio atgal gali ir nebūti. Štai kodėl patartina nenutylėti to, kas jus skaudina.

Artumo trūkumas

Tai vienas iš didžiausių partnerių skundų – jie nejaučia artumo ir ryšio vienas su kitu. Ir dažniausiai tai nėra susiję su seksu, o labiau su pačiu bendravimu. Poros labai dažnai nesupranta, kad santykiai nebus rožėmis kloti, kai vienas kitam ištaria „taip“. Tai yra nuolatinis darbas, kuris prasideda nuo pokalbio.

Išdavystė

Partneriai skundžiasi tuo, kad vis daugiau laiko praleidžiama socialiniuose tinkluose. Viso to pasekmės ne tik laiko praradimas, santykių artumo žlugdymas, bet ir tai, kad socialiniuose tinkluose atsiranda daug pagundų, galinčių pasibaigti išdavyste.

Įprotis

Žmonės sako, kad dėl tam tikrų priežasčių, dėmesio trūkumo, bendravimo problemų, jie pradeda gyventi iš įpročio. O tai blogiausia, kas gali nutikti, nes meilei išblėsus ir belikus įpročiui, santykiai nustoja augti. Tai nepažįstamieji, gyvenantys drauge, tačiau labai mažai laiko praleidžiantys dviese.

Egoizmas

Egoizmas gali būti labai įvairus: nenoras klausytis, būti kartu, dirbti kaip komanda, rūpinti namais ir vaikais, nenoras stengtis dėl partnerio ir santykių.

Skirtinga meilės kalba

Du žmonės gali mylėti vienas kitą, tačiau nesijausti mylimi, jeigu jų meilės kalba skirtinga. Tai reiškia, kad jei vienam meilė – tai dovanos, rūpinimasis namais, pagalba, o kitam – prisilietimai, žodiniai prisipažinimai, laikas kartu, tai gavėjas nejaus meilės, o ją duodantis nematys dėkingumo už savo veiksmus. Vienintelis dalykas, galintis padėti išsaugoti santykius – tai vienas kito meilės kalbos mokymasis.

Vienas kito kaip savaime suprantamo dalyko suvokimas

Skyrybų metu žmonės vienas kitą labai dažnai išvadina nedėkingais ir jaučiasi neįvertinti už savo pastangas, pasiekimus ir kitus dalykus. Kai mes vieną kitą priimame kaip savaime suprantamus dalykus, – pamirštame elementarias bendravimo taisykles – padėką, rūpestį, susidomėjimą, o santykius tai veda į pražūtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius