Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 02

Susipažinti padedanti santykių ekspertė atskleidė, ko ieško vyrai ir moterys ir ko nedaryti per pirmą pasimatymą

Dėl šiuolaikinio gyvenimo būdo ir užimtumo žmonėms darosi vis sudėtingiau surasti antrąją pusę. Daugelis viltis deda į populiariausias pažinčių programėles, tačiau pavyksta tik nedaugeliui. Į klausimus: kaip pasiruošti paieškoms ir pirmam pasimatymui, apie ką kalbėti ir apie ką nekalbėti per jį, kokius reikalavimus potencialiam partneriui kelia moterys ir vyrai, atsako pažinčių tarnybos „Meilės harmonija“ įkūrėja, santykių ekspertė Vilma Šiaučiūnienė.
Pasimatymas
Pasimatymas / 123RF.com nuotr.

Susitikimai vyksta tik gyvai

Pašnekovės įkurta ir jau daugiau kaip 10 metų veikianti pažinčių tarnyba nuo programėlių skiriasi tuo, kad žmonės iš karto susitinka gyvai, prieš tai nesusirašinėję ir nematę vienas kito nuotraukų. Partneriai yra atrenkami ne tik pagal užpildytus anketos duomenis, bet ir pagal veidotyrą bei kitus dalykus. Tai, jos teigimu, lemia pasimatymo sėkmę. V.Šiaučiūnienė skaičiuoja, kad jos paslaugos sėkmingai sujungė jau beveik 2 tūkst. porų.

Asmeniniai pasimatymai vyksta tarnybos patalpose, juose dalyvauja ir pati V.Šiaučiūnienė. Prieš tai abu žmonės yra paruošiami šiam pasimatymui per individualią konsultaciją. Būna ir taip, kad per konsultaciją išsiaiškinus, kokias savybes, trukdančias santykiams, reikėtų pakeisti, užduodami namų darbai ir tik po kurio laiko rengiamas pirmasis pasimatymas. Mat kontraktas su tarnyba sudaromas dvejiems metams.

„Per konsultaciją išsiaiškiname, kokios žmogaus savybės gali trukdyti santykiams, kokius įpročius reikėtų pakeisti, kokį vidinį darbą su savimi atlikti. Pavyzdžiui, priekabumas, tingumas, apatija – šios savybės tikrai labai trukdo. Todėl pirmiausia žmonės kelis mėnesius padirba su savimi, paauga – kažkas pradeda sportuoti, kažkas šokti, kažkas susiranda įdomų pomėgį, sumažina darbo krūvį, nes per darbą prarado žmoną, tik tuomet kviečiame į pasimatymą.

Per konsultaciją išsiaiškiname, kokios žmogaus savybės gali trukdyti santykiams, kokius įpročius reikėtų pakeisti.

Reikia suprasti, kad vidiniai pokyčiai iš karto nevyksta, o partnerio, deja, visi nori čia ir dabar, įsivaizduodami, kad gali jį įsigyti parduotuvėje kaip pakelį mėgstamo pieno. Jeigu norime sukurti kokybiškus, sėkmingus santykius, pirmiausia turime atsigręžti į save“, – pasakojo pašnekovė.

Be asmeninių pasimatymų, kuriuos ypač mėgsta vyrai, organizuojami susitikimai, per kuriuos susitinka 6 moterys ir 6 vyrai, bei kelionės (pastarąsias labiau mėgsta moterys nei vyrai). Jie vieni kitus taip pat pamato tik gyvai – tarnyba, sauganti klientų konfidencialumą, sąmoningai nekuria sistemos, kurioje būtų galima matyti visus užsiregistravusius narius.

Paklausta, koks yra užsiregistravusių moterų ir vyrų santykis, V.Šiaučiūnienė pabrėžė, kad moterys yra aktyvesnės ir šiuo metu pasiektas jų registracijų limitas, todėl šiuo momentu registruojami tik vyrai. Pasak jos, Lietuvos vyrai, nors ir bijo santuokos, iš tiesų nori ilgalaikių santykių. Kita vertus, tiek tarp vyrų, tiek tarp moterų yra kategorija žmonių, kurie nusivylę santykiais po skyrybų arba yra labai užimti darbuose ir veiklose, todėl nenori investuoti į rimtus santykius ir ieško trumpalaikių ar neįpareigojančių.

Asmeninio archyvo nuotr./Vilma Šiaučiūnienė
Asmeninio archyvo nuotr./Vilma Šiaučiūnienė

Ko ieško vyrai ir moterys

Pasak V.Šiaučiūnienės, moterys, ypač nuo 45 metų, vertindamos potencialų partnerį, dažnai nori žinoti, kiek turto jis užgyvenęs, ar jis užtikrins jos finansinį saugumą, nori pamatyti jo namus, o vyrai neretai teisinasi, kad po skyrybų namus paliko buvusiai žmonai ir vaikams. Tačiau santykių ekspertė įspėja, kad vyras gali meluoti – po kiek laiko gali paaiškėti, kad tas namas buvo ne jo, o uošvių.

Dar viena moterų bėda, kad jos leidžiasi apgaunamos gerą statusą ir finansinį stabilumą turinčių vedusių vyrų. Po kelių mėnesių paaiškėja, kad vyras sėkmingai apgaudinėjo dvi moteris. Pagrindiniai ženklai, kad vyras yra vedęs: vakarais jis neturi laiko bendrauti, būna užimtas, o skambina arba rašo žinutes tik dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius