Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susitikinėjimo strategas aiškina, kodėl nederėtų draugauti su buvusiu partneriu

Gyvenime dauguma žmonių papuola į vieną iš dviejų kategorijų: tie, kurie draugauja su buvusiais, ir tie, kurie su jais nedraugauja. „Business Insider“ paklausė Matthew Hussey, tinklaraščio howtogettheguy.com „meilės gyvenimo ir stratego“, ar iš tikrųjų gali pavykti išlikti draugais su buvusiu mylimuoju.
Mergina
Mergina / Fotolia nuotr.

„Jei jausmai akivaizdžiai išblėso, tada draugystei tikrai yra šansas. Tačiau tokiu atveju, melskitės, kad partneris tikrai tikėtų, kad jausmai išblėso“, – sako M.Hussey.

Ekspertas rekomenduoja laikytis atstumo, kitaip rizikuojate vėl užmegzti intymius santykius. „Jei bandysite išlikti per daug artimi, tikrai atsidursite toje pačioje vietoje – lovoje“, – įspėja Matthew Hussey.

TAIP PAT SKAITYKITE: 9 mokslo patvirtinti požymiai, kad esate protingesni nei daugelis kitų

„Bet kokiu atveju, geriausias būdas iš tiesų kažką pamiršti, tai dingti iš vienas kito akiračio“, – papildo vyras.

2016-aisiais gegužę Ouklando universiteto mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad dalyviai, turintys taip vadinamų „tamsių asmenybės bruožų“, įskaitant narcisizmą ir psichopatiją, buvo labiau linkę išlikti draugais su buvusiais partneriais dėl „praktinių ir seksualinių priežasčių“.

Žinoma, ne visada įmanoma laikytis atokiau, ypač jei turite bendrų vaikų arba dirbate viename biure.

Tačiau net ir be tokių komplikacijų, visų ryšių nutraukimas gali bauginti. Jei nors vienas iš jūsų arba abu vis dar kažką jaučiate, „draugiškai bendrauti galima ir per atstumą“, sakė M. Hussey. Tai reiškia, kad bendravimas vyksta be realaus kasdienio kontakto.

Vienoje savo radijo laidoje „LOVElife“ M.Hussey sakė pašnekovei, kurios buvęs partneris nuolat bando susitikti su ja praėjus net 6 mėnesiams po skyrybų, kad draugystės negalima skubinti.

Jei kažkas būtent tai ir daro – skubina draugystę, tai reiškia, jog tas asmuo kažko nori, teigia vyras, ir dažniausiai tas kažkas yra daugiau nei paprasti platoniški santykiai.

„Nemanau, kad turėtumėte atsipalaiduoti ir matytis su šiuo žmogumi, – sakė jis. – Nemanau, kad iš to būtų kokios naudos, tik sentimentai ir pamąstymai apie praeitį.“

M.Hussey paklausė: „Ar įsivaizduoji, kad būdama su šiuo biču, galėtum jam pasakoti apie naują vaikiną, su kuriuo buvai pasimatyme šią savaitę?“

Jei atsakymas yra „ne“ – nepaisant to, kaip jaustumeisi tokioje situacijoje – draugystės palaikymas niekam neišeis į naudą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Treneris E.Račinskas: 10 didžiausių klaidų, kurias darote sportuodami

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius