Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teirautis žmogaus, kodėl jis „vis dar vienišas“, nėra gera mintis

Kai esate pirmame pasimatyme, ir viskas kaip sviestu patepta, sveikiname – įveikėte pirmą barjerą. Tačiau nepaisant to, kad esate įsitikinę, jog traukiate vienas kitą, gali apimti kitoks nerimas.
Pora.
Pora. / 123RF.com nuotr.

Pavyzdžiui, galite pradėti savęs klausinėti, kaip toks patrauklus, protingas, linksmas asmuo, sėdintis prieš jus, vis dar yra vienišas, rašoma businessinsider.com.

Pasak santuokos patarėjo Roberto Maurerio, garsiai ištartas klausimas yra puikus būdas geriau pažinti partnerį, nes taip galėsite susipažinti su jo požiūriu į praėjusius santykius. Ar partneris visada nekaltas, kai santykiai pašlyja, o gal jis pakankamai subrendęs pasimokyti iš savo klaidų?

Tačiau Erika Ettin, susitikinėjimų tinklapio „A Little Nudge“ įkūrėja, sako, kad užduoti klausimą - „Kodėl toks nuostabus/tokia nuostabi, kaip tu, vis dar vienišas/-a?“ - yra bloga mintis.

„Pirmiausia, šis klausimas yra dviprasmiškas komplimentas pačiame gražume, slepiantis „Kas su tavimi negerai?“ arba „Kodėl tavęs daugiau niekas nenori?“ E.Ettin sakė „Business Insider“: „Šis klausimas privers jį išgirdusįjį užimti gynybinę poziciją, nors tas asmuo neturi dėl ko gintis.“

Geriausiu atveju, pasak E.Ettin, tas asmuo gali nejaukiai nukreipti klausimą, atsakius: „Nejau nesidžiaugi, kad esu?“ Pati nejaukiausia klausimo dalis yra frazės „vis dar“ vartojimas, kadangi ši frazė turi potekstę, kad būti vienišu nėra gerai.

„Būti vienišu nėra nusikaltimas, – sakė moteris. – Iš tiesų, tai yra pagrįstas gyvenimo sprendimas, kurio siekia labai daug žmonių... Lyg žmogus manytų, kad buvote vienišas nuo tos dienos, kai išlindote iš gimdos. Realybė tokia, kad nežinome, kokia kito žmogaus istorija.“

Šis klausimas taip pat leidžia manyti, kad turėti santykius yra kiekvieno žmogaus didžiausias tikslas, o tai nebūtinai tiesa. Vien todėl, kad kažkas yra neįsipareigojęs, nereiškia, kad jie beviltiškai ieško santykių, arba drastiškai atsilieka nuo visų likusių.

E.Ettin skatina savo klientus nekalbėti apie buvusius meilužius pirmojo pasimatymo metu. „Kai einate į pasimatymą, turėtumėte susitelkti į dabartį, o ne į praeitį, – sakė moteris. – Kalbant apie buvusius santykius dažnai sukyla sudėtingi jausmai, dažniausiai negatyvūs, ir sugadina pasimatymo nuotaiką. Kalbėkite apie dalykus, kurie suteikia jums laimės, ką mėgstate daryti, ir koks esate asmuo... o ne apie tai, kokie buvote, ir su kuo buvote.“

Turėdami tai galvoje, nesvarbu, kaip jus domintų žmogaus praeitis, pirmajam pasimatymui apsiribokite paprastesniais klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius