Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Terapeutas pataria: bendravimo triukas, padėsiantis suartėti su partneriu

Jis net gali išgelbėti jūsų santykius. Turbūt girdėjote visus standartinius patarimus: vartokite teiginius su žodžiu „Aš“; nesiginkite; kartokite žodžius, kuriuos sakė jūsų partneris.
Pora bendrauja
Pora bendrauja / „Scanpix“ nuotr.

Tai yra tik keli dalykai, kuriuos žmonės girdi bendravimo seminaruose arba kuriuos skaito straipsniuose, rašančiuose apie tai, kaip reikia bendrauti.

„Visa tai yra puiku, išskyrus tai, kad yra kai kas, ką kiekvienas turi padaryti, kad bendravimas būtų efektyvus“, – tikina terapeutas Toddas Creageris portalui yourtango.com.

Ir štai tas „kai kas“ – pamirškite savo planus, savo siekius ir tiklą.

Ką T.Creageris turi galvoje? Nustokite bandyti kažko pasiekti, kai jūsų partneris su jumis kalba. Būkite smalsi (-us), klausinėkite, būkite susidomėjusi (-ęs) tuo, ką asmuo nori išreikšti.

Kai esate tokioje priėmimo būsenoje, esate „išvien“ su bet kuo, kam skiriate dėmesį.

Jei pamiršite savo planus, nesiginsite, t. y. nemėginsite įrodyti savo partneriui, kad jis klysta, arba reaguoti į tai, ką jis ar ji sako. Ir taip bus todėl, kad tuo metu nebandysite kažko pasiekti. Jūs pamiršote savo planus. Dabar tikrai girdite, ką partneris iš tiesų patiria ir bando jums pasakyti.

Tai atsipalaidavimo būsena. Labai sveika būti tokioje būsenoje kuo dažniau. Tai proto būsena, kurios žmonės bando pasiekti medituodami. Kai esate tokioje priėmimo būsenoje, esate „išvien“ su bet kuo, kam skiriate dėmesį.

Taigi, jei tokioje nuostabioje būsenoje visą dėmesį sutelksite į savo partnerį, būsite su juo „išvien“. Jūs nebandote kontroliuoti savo partnerio minčių ar jausmų, net ir savųjų. Jūs tiesiog leidžiate viskam būti taip, kaip yra.

Jokio forsavimo; jokio spaudimo. Jūs tiesiog esate ten, susidomėjusi (-ęs) ir smalsi (-us). (Taip, kai kuriuos žodžius būtina kartoti).

„Scanpix“ nuotr./Pora
„Scanpix“ nuotr./Pora

Jūs prisiderinate prie savo partnerio. Jis tai jaučia, o tai gali padėti jam atsiverti ir iš jūsų gauti daugiau, kadangi sukuriamas pasitikėjimas.

„Dievinu vyrų veido išraišką, kai jie suvokia, kad darydami mažiau (atsisakydami planų), jie turi tokį stiprų teigiamą poveikį savo partnerei“, – rašo T.Creageris.

Štai, jis taip stengėsi išspręsti jos problemą ar įtikinti ją, kad ji per stipriai reaguoja, o pasirodo, viskas, ką jam reikia daryti, yra būti šalia ir ją „suprasti“, ir ji transformuojasi iš nelaimingos, galbūt net piktos moters į švelnią, galbūt verkiančią, o gal net besišypsančią moterį.

Taip būna apdovanoti vyrai, jaučiantys moters supratimą.

Tai tokia pati proto būsena, kai esate gamtoje ir grožitės vaizdu. Jūs nieko nebandote pasiekti. Jūs tiesiog pastebite aplink jus esantį grožį.

Tokią proto buseną galima praktikuoti dienos metu, net po kelias sekundes. O kai žmogus nori su jumis bendrauti, galite savyje sukelti tą pačią proto būseną.

Kai tai darysite, jūsų partneris tikrai pastebės ir pajus jūsų energiją ir buvimą su juo ar ja. Galiausiai ateis jūsų eilė išreikšti savo mintis, ir galbūt jūsų partneris geriau priims tai, ką sakote, dėl jūsų nuostabių klausymo įgūdžių.

Ir tai yra puikaus bendravimo pradžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius