Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyresnė moteris ir jaunesnis vyras: kas slypi tokiuose santykiuose ir ar jie suderinami?

Amžiaus skirtumas santykiuose sulaukia įvairiausių vertinimų. Jauna moteris ir gerokai vyresnis vyras yra tarsi įprasta, o atvirkštinė pora vis dar vertinama stereotipiškai. Geštalto psichoterapijos konsultantė Rasa Andrikienė pastebi, kad amžiaus skirtumas santykiuose negalėtų būti įvardijamas nei kaip trūkumas, nei kaip privalumas.
Amžiaus skirtumas santykiuose
Amžiaus skirtumas santykiuose / 123RF.com nuotr.

Sukurti kokybiškus santykius gali visos poros nepaisant amžiaus skirtumo, tačiau yra tam tikri niuansai, klausimai, į kuriuos žmonės turi atsakyti sau, kad suprastų patys savo pasirinkimą. „Tiek moteris, tiek vyras turi paklausti savęs: ką aš matau šiuose santykiuose, ką aš matau šiame žmoguje, kokios savybės mane patraukia?“ – kalba R.Andrikienė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rasa Andrikienė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rasa Andrikienė

Ji sako, kad kai kada tokius jaunesnio vyro ir vyresnės moters santykius galima įvardyti kaip kompensacinius ir tai gali būti susiję su trauminėmis patirtimis.

Kas yra kompensaciniai santykiai?

„Tiek vyresnės moters ir jaunesnio vyro, tiek atvirkštiniai santykiai susiduria su tomis pačiomis problemomis ir iššūkiais – kartų skirtumais, kurie gali turėti įtakos jų bendravimui, ryšio kūrimui.

Kitas niuansas, žmonės dažnai sako, kad jie nejaučia savo amžiaus skirtumo, ir tai gali būti tiesa. Tokiu atveju jaunesniam žmogui teko labai greit suaugti ir subręsti, galbūt jis neturėjo vaikystės ar jaunystės etapo. Tas suaugimas ateina ne iš gero gyvenimo, o iš trauminių patirčių“, – sako geštalto psichoterapijos konsultantė R.Andrikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius